„Vega Frontier Edition“ pakliuvo į PCPER rankas (Žaidimų testai)

Ilgai netruko kol „Vega Frontier Edition“ pakliuvo į profesionalų rankas. Vaizdo plokštę iš anksto užsisakę PCPER pagaliau gavo siuntinį. Ir iš karto puolė daryti įvairius testus, tarp kurių buvo ir žaidimai. Visą testavimo eigą galime pamatyti beveik 5 valandų trukmės video, jei tiek laiko ir kantrybės neturite, tai susisteminti testų rezultatai prasideda ties 4 h 31 min atžyma.

Gaila, bet ir šį kartą žaidėjams nieko gero pasakyti negalime. „Vega Frontier Edition“ žaidimuose atrodo labai silpnai, dažnai net nelenkiama paprasta GTX 1080. Man asmeniškai atrodo, kad galime sulaukti antro „Bulldozer“ iš AMD, tik dabar tai įvyks grafikos srityje.

27 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    489£ GPU spardo kiaušus 1200£ GPU … Nesusipratimas kažkoks

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kainos nereikia lyginti, gi pats žinai, kad čia ne žaidimas skirta versija. Bet ką AMD giedos jei GTX 1080 negalės įveikti. Laukiu piaro, labai įdomu kas čia bus. Nes dabar atrodo, kad GCN IPC ne tik kad nepagerėjo, bet dar ir pablogėjo. Kažin ar nebus taip, kad architektūra turi kažkur butelio kaklelio efektą ir negali aptarnauti tiek daug GCN procesorių.

      Beje per testus GPU dažniausiai veikė ~1440 MHz

  2. Maariux parašė:

    Investuotojams tas irgi labai nepatiko – akcijos nusirito nuo 14+ iki 12+ USD.

  3. Minde parašė:

    nematau kuo cia stebetis. As buciau nustebes, jei butu kitaip. Jau pora metu kaip AMD visus resursus permete kitiems sektoriams. Zodziu prikele CPU, nustekeno GPU. Tik gaila, nes GPU buvo pelningas AMD ir buvo labai konkurencingas Nvidiai.
    Dziugu, kad prikele CPU, bet gal nebutina traiskyti auksinio kiausinio, kad ir mazo. Juk jis buvo pelningas, tad reikejo ji palikti ramybeje, tegul tie zmones, kurie dirbo savo darba, ir dirba toliau. O CPU prikelineti ne tokiomis drastiskomis priemonemis.

    Tiesiog su praita video kortu plokste matesi tai, o cia tiesiog tasa. Kol kas jiems kaip pasiteisinimas yra konkurencija vidutiniame sluoksnyje siulant priimtina kaina. Bet galib tuti, kad tai ne tik del to, kad vidutines spartos sluoksnis pelningas ar labiausiai pelningas, bet gal del to, kad aukstesnes spartos sluoksnyje jau nera ka siulyti. O jei su sekancia karta progresas degraduos tokiais pat tempais, tai AMD bandys konkuruoti su Nvidia jau zemos spartos sektoriuje? Ta prasme 1160gtx jau lenks sparciausia AMD plokste? ir AMD konkuruos tik su 1140gtx ir 1150gtx?

    Ar kai pasitvarke reikalai su CPU, gal vel atsiras resursu GPU?

    • Maariux parašė:

      Pelningiausias ne mid range, hi-end, o ypač be konkurencijos.

      Resursu paskirstymą jie geriau žino. Nėra prasmės filosofuoti nežinant vidinės virtuvės.

      Kaip kompanijai jau eilę metų dirbant į minusą, CPU šuolis – labai geras pasiekimas.
      Gaus pelno dėka protingos architektūros kur kone visi iškepti „chipai“ panaudojami. Pasivys ir GPU, vėliau… Tiesiog jie šiai dienai panašu, kad užsižaidė su HBM+nauja architektūra.
      Blogiausia, kad pastačius visą architektūrą remiantis HBM, negali šiaip sau pereiti prie GDDR. Kol kas našumas panašus į FuryX su pakeltais dažniais.

      p.s. poor Volta/ge video marketingas dabar atrodo labai graudžiai.
      1. Jeigu ten turėjo būti Volta, tai jie apsikakojo dvigubai, neperšokdami net Paskalio
      2. Vegai tikrai reiks gero užmaitinimo, taip kad poor PSU/voltage tiesioginė žinutė.

      • Minde parašė:

        tai ka pasakei visiskai nepriestarauja, o gal net papildo, ka as pasakiau.

        Tik tas „tiesiog jie šiai dienai panašu, kad užsižaidė su HBM+nauja architektūra.
        Blogiausia, kad pastačius visą architektūrą remiantis HBM, negali šiaip sau pereiti prie GDDR“ tai ir rodo, kad neuzteko resursu normaliai vystyti GPU.

        Taip, mes nezinome, kas ju virtuveje dedasi. Tik jei isejo kitur geriausi inzinieriai, ne taip lengva ar greita bus sugryzta i buvusias pozicijas.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Esme yra tokia, kad AMD strategija pastaruosius ~10m smarkiai kaitaliojosi. Pries ateinant Lisai i valdzia, buvo tikima APU ir heterogeniniu skaiciavimu sviesia ateitimi consumer rinkoje, bet paskui prasidejo VR’as ir atsigavo entuziastu/geimeriu rinka. VEGA is esmes yra visiskai naujas blynas, su kuriuo AMD siekia grizti i high end grafika strategiskai. Pats Koduri VEGA vadina kaip Radeon pacia pradzia, o ne kazkoki super amazing isdirbta afigiena GPU. Realus Radeon stiprumas ar silpnumas pasirodys geriausiu atveju post-NAVI kortose, kur bus normaliai isdirbtas tiek hardware’as, tiek software’as.

      Resursus jie skyre CPU rinkai, nes ketino grizti i serverius. Serveriniai CPU labai tiketina nesa daug daugiau pelno, nei geimeriams skirti GPU. Ivertinus ta fakta, kad Radeon’as kaip produktas jau ir taip gavosi dalinai strategiskai apleistas, toks sprendimas labai logiskas.

      Gerai Maariux sako – nezinant is vidaus visu niuansu, galima tik spekuliuoti, bet panasu, kad Radeon grupes ikurimas zymi apskritai nauja pradzia pacioje GPU strategijoje, tad kazkokiu mini fail’u ar neisbaigtumu tikimybe visada buna didele tokiais atvejais.

      O kas del paco sito testo – whatever. Kai bus consumer VEGA testai ir kainos – tada ziuresim. Kolkas tai tik rodiklis, jog lygis mazdaug 1080, kas buvo aisku pries puse metu ar pan. is Doom testo.

      • Minde parašė:

        va sitas man patinka: „bet panasu, kad Radeon grupes ikurimas zymi apskritai nauja pradzia pacioje GPU strategijoje, tad kazkokiu mini fail’u ar neisbaigtumu tikimybe visada buna didele tokiais atvejais.“.

        O apie speliojimus ir ne, tai realiai as nespelioju, o isvedu tam tirkus desningumus, tiesiog juos apvilkus zodziais, gaunami tam tikri iterpretacijos atspalviai.

        Vienas is desningumu: Buvo konkurencingas ir pelningas GPU produktas (income’o dalis imones buhaleterijoje jau atskiras klausimas).
        Staiga pradeda silpneti produktas imonei propoguojant kitas sritis, APU, CPU, konsoles.
        Taip pat valdzios pasikeitimai.
        Imones n-kartines restrukturizacijos
        Zmoniu atleidinejimai.
        Tas sekmingas produktas silpneja toliau su viltimis issaugti CPU.
        CPU issauga tam sekmingam produktui dar labiau susilpnejant.

        Kas del mano pacio asmenines numuones:
        jei turi auksini, kad ir maza kiausini, gal geriau ji pasilikti. Juk jis pats save islaiko ir dar kapeiku duoda. Nors cia tik mano asminine nuomone. Speju buvo eita principu viskas arba nieko, nes bendra imones padetis buvo nekokia ir vien su vienu ausksiniu kiausiniu imone galejo apsibankrotinti.

        Dar viena mano asmenine nuomone, kad as ne kiek netikejau kad Vega sieks 1080ti. Cia grynai remiantis tais desningumais kur isvardijau pries tai ir zinant 470-480 ploksciu pajegumus.

        Ir galvoju, kad jei Vega bus 1070/1080 spartos uz 90% 1070 kainos – bus saunus produktas. Grubiai matuojant tai pakankama sparta siai dienai didziajai masei pirkeju(entuziastams aisku per mezai). Tik bijau, kad ji nebus pigesne uz 1070 bunant spartai 1070/1080. Bus toks produktas, kad reiks pasvarstyti, kuris labiau priimtinas pirkti sudedadant daugiau pliusu ir minusu.

        Tai tiek.

        • Minde parašė:

          Tik bijau, kad Vega nebus pigesne uz 1070 bunant spartai 1070/1080. Bus toks produktas, kad reiks pasvarstyti, kuris labiau priimtinas pirkti sudedadant daugiau pliusu ir minusu.

          Ir dar, dar pavasari ankstyva sakiau, kad Vega bus ant Kaledu, tada nieks su manimi nestutiko. Idomu ar si prognoze pasitvirtins. Turiu omeny praktiskai, bus pardavime/sandeliuose, o ne „issankstinis uzsakymas“.

          • kernel_panikuoja parašė:

            Kas del imones – sutinku. Ta prasme, mes cia galim logiskai ir pagristai diskutuot ir spekuliuot, bet kaip viskas buvo is tikro tiksliai vistiek niekas nepasakys.

            Kas del kainu – reikia ju sulaukti. As asmeniskai manau, kad pagal sparta bus kiek pigiau nei NVIDIA analogai, bet ne tiek pigiau, kad kazka tarp 1070 ir 1080 parduotu uz 90% 1070 kainos. Labiau jau 1070 analoga parduos uz 90% kainos. Finale bus panasus pasirinkimas, kaip kad pasirinkiasm tarp GTX1060 ir RX480/580, kur sunkiai imanoma apibrezt vienareiksmi geresni daikta. Bet matysime…

            Kas del spartos, as asmeniskai tikejau, kad idealiausiu atveju bus 1080Ti analogas gal su -5-10%, o tikeciausiai kazkas tarp 1080 ir 1080Ti. Bet cia velgi – reiketu sulaukt galutinio daikto. Pavyzdziui, AMD OpenGL draiveris zaidimuose is esmes yra gaidys, nes jis optimizuotas workstation’u load’ui. Linux’e, opensource’inis GL draiveris AMD’o proprietary kartais krauna iki 30%. Jeigu panasiai sucrap’ino DX11 – tai tada zinoma uzuojauta 🙂 Cia siaip del idomumo, aisku mazai tiketina, kad pist ir is niekur atsiras toks prieaugis consumer VEGA versijoje.

            Del kaledu tai turbut visai realu, snekant apie visokius skytech’us ir custom’ines versijas. Jeigu miner’iai pirks, tai ziurek dar ir be 2018H1 nebus.

            • Minde parašė:

              „Ta prasme, mes cia galim logiskai ir pagristai diskutuot ir spekuliuot, bet kaip viskas buvo is tikro tiksliai vistiek niekas nepasakys.“

              Desningumu ivardijamas ir deliojimas neturi tikslo „tiksliai pasakys“. Cia kaip bandyti paskaiciiuoti kortu pokeryje tikimybe, o kitas zmogus pasakytu: „juk suzinosi kokia korta tik tada, kai ja pamatysi“.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Neturiu noro list i filosofija. Gali vadint desningumu deliojimu, informacijos analize, spekuliavimu – tai tik snekos del idomumo remiantis tuo, kas zinoma ir tiek.

                • Minde parašė:

                  gal. As kai 7 metus studijau tikimybes 🙂 man kitaip atrodo.

                  Kita vertus, mes abu issakeme savo nuomones.

      • newdiamond parašė:

        per visus pristatymus moteriske su akinukais, nelabai minejo, kad VEGA bus naujo starto pradzia ir nieko nesitikekite. Koduri gal ir pasake ka nors neoficialiai, kas matyt buvo tiesa.
        Toks atideliojimas pasirodo nebuvo teasinimas (kaip as manau), o grynai bandymas jau patempti produkta, nes kitaip vien marketologine prasme Nvidia dar stipresne butu

  4. Neveris parašė:

    tai kad doom teste,buvo po 1080 gtx padu 🙂 rinko keliais fps maziau 🙂

    • jokbon parašė:

      GPU rinkoje amd laimejo pries 1050.
      Daugiau pergaliu nesimato…

      • Erne parašė:

        tai supraskit , kad sita korta yra servakam , va sito menesio gale turetu gameriam isleisti tada ir ziuresim bus manau kaip ir prognazavo seniai kazkada kazkas tarp 1080 ir 1080 ti , aisku nors ir serverine korta galejo geresnius rezultatus rodyti as tikejausi kad ji net lenks 1080 ti 😉

        • jokbon parašė:

          tipo parode doom benchmark ir apsisuko galva? jo jie korta per menesi patobulino kaip intel ane? 60fps doom 4k viskas ka maciau.
          tai logiskai mastant jeigu doom 60fps tai kiti zaidimai po 40fps

  5. ZeroFM parašė:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZHb7fC5zUdU krc totaliai fail , performance gtx 1080 nesiekia , čiuju būtų 1:1 jei gtx 1070 oc …

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.