„Vega“ grafika APU procesoriuose bus panaudota dar vieną kartą

Dar kartą pasirodė informacija, kad „Cezanne“ APU procesoriai turės „Vega“ grafiką, o ne RDNA. Labai tikėtina, kad tai bus paskutinis „Vega“ grafikos pasirodymas su nauju produktu. Dabar šie procesoriai yra A0 leidimo, o tai dar ankstyva procesoriaus fazė. „Cezanne“ APU procesoriai turės „Zen 3“ branduolį, bus išleidžiami kitais metais ir pakeis dabar esamus „Renoir“ architektūros procesorius. Vėliau AMD turi išleisti „Renbrandt“ APU procesorius, kurie gaus „Zen 3+“ branduolį ir visiškai naują RDNA grafikos posistemę.

Igor‘s LAB“ taip pat tvirtina, kad AMD ruošia mažai energijos naudojančius APU procesorius. Kompanija pirmiausia turėtų atskleisti „Van Gogh“ silicį. Keista, bet šie procesoriai iš karto gaus RDNA grafiką, bet vis dar naudos „Zen 2“ branduolį.

Stalinių kompiuterių segmente AMD ateities planai irgi nėra labai aiškūs. Mes žinome, kad šiemet pasirodys „Vermeer“ procesoriai su „Zen 3“ branduoliais, dabar šie procesoriai yra B0 leidimo, o tai reiškia, kad procesoriai yra pasiruošę žengti į rinką. Gaila, bet tolimesnių procesorių kodiniai pavadinimai nėra oficialūs. Seniau buvo girdėti „Warhol“ ir „Raphael“ kodiniai pavadinimai, manoma, kad būtent „Warhol“ turėtų būti „Vermeer“ pasekėjas. „Warhol“ procesoriai turėtų gauti „Zen 3“ branduolį, bet šiam siliciui jau reikės naujo lizdo, kitaip sakant, naujų pagrindinių plokščių. Po to būsiantys „Raphael“ procesoriai turės „Zen 4“ branduolį ir tikriausiai palaikys DDR5 atmintį. Suprantama, dabar informacija yra miglota ir ją vertinti reikėtų labai atsargiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.