„Vega“ „undervolt“ iš tikrųjų nelabai duoda naudos?

Kai tik buvo išleistos „Radeon RX Vega 56/64“ vaizdo plokštės už savaitėlės iš „Hardwareluxx“ sulaukėme įdomios apžvalgos, kurioje buvo parodyta, kad sumažinus „Vega 56/64“ įtampą sparta išauga apčiuopiamai, o elektros sąnaudos krenta. Daugeliui jau tada šiais testais buvo sunku patikėti, o jais dar labiau verčia abejoti „YouTube“ atsiradęs „Actually Hardcore Overclocking“ video.

„Actually Hardcore Overclocking“ kanalo valdytojas tikrai labai gerai nusimano apie energijos tiekimo grandines spartinimą ir tuo pačiu įtampos mažinimą (undervolt). Jo bandymai su „RX Vega 64“ nei iš tolo neatitinka to, ką pateikia „Hardwareluxx“. Pradžiai su baziniu profiliu pamatavus realią „Vega 64“ branduolio įtampa ji buvo kiek mažesnė nei 1.00 V. Antra, nustačius 6 ir 7 stadijoms tą patį dažnį, dėl kažkokių programinės įrangos klaidų krenta sparta. Būtent „Hardwareluxx“ nustatė tą patį dažnį 6 ir 7 stadijai (šią klaidą daro dauguma spartinančių ar mažinančių įtampą). Trečia, net pavykus kiek sumažinti įtampą energijos suvartojimas nelabai pasikeitė, dėl įmantrių vidinių „Vega“ architektūros energijos tvarkymo mechanizmų. Tiesa, „Actually Hardcore Overclocking“ mažinant įtampą pakėlė energetinį limitą. Jei domina viskas išsamiau, tai pasižiūrėkite gan netrumpą video apie tai.

8 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Vos 1,0 V reali įtampa ir tokios sąnaudos? Hmm, vokiečių programiniai įtampų matavimai 1.1-1.2 V 6/7 fazėse. O power limitą jie irgi kėlė 50+. Turime melagį? :/

  2. Mindaugas Klumbis parašė:

    Hardware Unboxed (Techspot) irgi nedatempė iki vokiečių rezultatų

    https://www.youtube.com/watch?v=YZBcpOBbey8

  3. BC00 parašė:

    Man šitas aiškus:

    Vega RX 56
    stock, power limit off, ~200 W per PCIe kabelius (realus dažnis ~1250 MHz)
    stock, + power limit +50, ~305 W per PCIe kabelius (realus dažnis ~1470 MHz)
    +6 freq offset, + power limit +50, + undervolt nuo 1,2 iki 1,03, ~235 W per PCIe kabelius (realus dažnis ~1550 MHz)
    Kol kas dar niekas nepabandė paieškoti power limit sweet spot, gal toks yra. Visi kala +50.

  4. Stipena parašė:

    Kas liečia 6/7 stadija, tai nemanau kad ten kažkokia klaida. Tiesiog kadangi dažnius pasidaro vienodus ir galimai GPU neišgali atsiaušinti iki reikiamos temperatūros tai tenka pereiti į žemesnę stadiją kuri turi mažesnius dažnius. Čia mano nuomonė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.