Vėl pranešama apie besilydančius 12VHPWR laidus

Šią savaitę „Reddit“ forume pasirodė bent trys nauji pranešimai apie besilydančius „GeForce RTX 4090“ 16 kontaktų adapterius. Skundai gali reikšti, kad su jungtimis vis dar kažkas negerai, nes praėjus šešiems mėnesiams dar vis atsiranda naujų besilydančių 12VHPWR jungčių.

Problemos prasidėjo spalio mėnesį, kai keli 4090 savininkai teigė, kad jų maitinimo kabeliai sudegė arba išsilydė. Lapkritį NVIDIA pripažino 50 atvejų visame pasaulyje, teigdama, kad naudotojai netinkamai prijungė adapterius. Vienas naudotojas netgi pradėjo kolektyvinį ieškinį prieš NVIDIA, o AMD pasinaudojo proga ir praėjusių metų pabaigoje pašiepė savo konkurentą.

RTX 4090 naudoja 16 kontaktų (12VHPWR) jungtį ir natūraliai palaiko ATX 3.0 maitinimo šaltinius. Naudotojai, kurie nenori papildomai išlaidauti, kad atnaujintų savo ATX 2.0 maitinimo šaltinius, gali naudoti pridedamus adapterius jų 8 kontaktų jungtims.

Vienas iš naujų incidentų įvyko maždaug po šešių mėnesių naudojimo. Naudotojas tvirtina, kad maitinimo laidą sujungė teisingai ir saugiai. Panašiai teigia ir antrasis naudotojas, kuris teigia, kad jo tinkamai prijungtas adapteris sudegė praėjus maždaug šešiems ar septyniems mėnesiams po įrengimo. Naudotojas kompiuterį daugiausia naudojo dirbtinio intelekto modeliams mokyti, o ne žaidimams žaisti. Antrojo pranešimo ypatumas yra tas, kad paveiktame kompiuteryje yra antroji RTX 4090, kuriai jokių problemų nekilo.

Trečiasis pranešimas gautas iš asmens, naudojančio „Corsair SF750 platinum“ adapterį. Darant prielaidą, kad jis buvo tinkamai prijungtas, šis atvejis gali reikšti, kad problema yra ne vien adapteris, o ir pačios jungties dizainas. Dar keisčiau tai, kad naudotojas apribojo vaizdo plokštės galią ties 70 proc., o sistemoje buvo ne pats galingiausias „Ryzen 7600“ procesoriumi, taigi maitinimo blokas tikrai nebuvo per daug apkrautas.

Pranešimų apie RTX 4090 jungčių lydymąsi ar degimą ATX 3.0 maitinimo šaltiniuose nepasirodė. Taigi geriausia apsauga nuo šios problemos tikriausiai būtų nenaudoti jokio adapterio ir tiesiog pereiti prie ATX 3.0 maitinimo bloko, kurio kaina nėra tokia didelė turint omenyje RTX 4090 vaizdo plokščių kainas. Tie, kurie negali išvengti adapterių naudojimo, gali patikrinti savo 16 kontaktų jungties būklę naudodami naują GPU-Z funkciją.

1 Komentaras

  1. newdiamond parašė:

    baikite juokus..nvidia apgavo (ar ir intel prisidejo) fizikos desnius…ir dabar jau useriu problema

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.