VESA pradeda DisplayPort UHBR kabelių ir įrenginių sertifikavimą

VESA pranešė apie DisplayPort UHBR (Ultra-high Bit Rate) kabelių ir įrenginių sertifikavimo programą. Jei paprasčiau tai yra DisplayPort 2.0 technologija, kuri stipriai padidins duomenų pralaidumą ir leis naudoti ekranus su dar didesne raiška. Su nauja DisplayPort 2.0 versija bus palaikomi 8K 60 Hz HDR, 4K 240 Hz HDR, du 4K 120 Hz HDR ar keturi 4K 60 Hz HDR ekranai su vienu kabeliu.

VESA taip pat pranešė, kad bus dviejų tipų DisplayPort UHBR kabeliai, DP40 ir DP80. Skaičius nurodo duomenų pralaidumą Gbps. VESA sertifikuoti DP40 kabeliai turi palaikyti iki UHBR10 duomenų sparta (10 Gigabitų per sekundę arba Gbps), apibrėžtą DisplayPort 2.0, ir palaikyti visą keturių juostų veikimą, užtikrinant maksimalų 40 Gbps pralaidumą. VESA sertifikuoti DP80 kabeliai turi palaikyti iki UHBR20 ryšio spartos (20 Gbps), apibrėžtą DisplayPort 2.0, su keturiomis juostomis, užtikrinančiomis didžiausią 80 Gbps pralaidumą. VESA sertifikuoti DP80 kabeliai taip pat palaikys UHBR13.5 ryšio spartą (13,5 Gbps), kurią taip pat apibrėžia DisplayPort 2.0. Nauji DisplayPort 2.0 kabeliai bus tiek įprasto dydžio, tiek Mini tipo.

VESA dabar laukia kompanijų produktų, o kai kuriuos jau testuoja, kad juos galėtų sertifikuoti. Sertifikuoti DisplayPort 2.0 produktai jau artimiausiu metu pasieks parduotuves.


Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.