Viena Windows 7 pakuotė atstoja beveik tris Windows Vista

Atrodo, kad daugelis vartotojų, kurie planuoja palikti savo turimą Windows XP operacinę sistemą, dėjo daug vilčių į Windows 7 operacinę sistemą. Kaip praneša rinkos tyrimų bendrovė NPD, per pirmąją prekybos savaitę Windows 7 kopijų parduoda net tris kartus daugiau, nei jų buvo parduota Windows Vista starto savaitę.

Tiesa, pažymėtina tai, kad NPD rezultatai apima spalio 19-25 dienos savaitę, tad šie rezultatai pasiekti per keturias dienas, nes Windows 7 operacinė sistema pasirodė spalio 22 dieną. Taip pat pranešime rašoma, kad labiausiai perkama buvo Home Premium pakuotė, toliau sekė Professional ir galiausiai Home Premium Family, kurią sudaro trys licencijuotos Home Premium kopijos.

Pasak NPD, Microsoft galėjo uždirbti dar daugiau, nei uždirbo. Nepaisant to, kad įplaukos buvo net 82 procentais didesnės, nei pirmosiomis Windows Vista operacinės sistemos pardavimo dienomis, tačiau siūlytos nuolaidos išankstiniams užsakymams bei atnaujinimo paketams, kompanijai neleido uždirbti labai daug. Taip pat palyginti mažas Ultimate versijos reklamavimo aktyvumas lėmė tai, jog šios Windows 7 versijos pakuočių parduota palyginti mažai.

26 Komentarai

  1. developeris parašė:

    Na turiu professional x64 su legaliu key is univero. Ir ant daugiau nei metu senumo laptopo labai puikiai sukasi 🙂 Kas patiko:

    1. Stabilumas
    2. Sklandziai labai veikia (xp daug mechaniskiau)
    3. Nebuna mirtinu luziu ctr+alt+delete visada isgelbejo iki siol 😀
    4. Kadangi x64 tai pajegia pilnai isnaudoti procesoriu ir 4gb ram 😉
    5. Pats suinstaliavo visus driverius ir galejau pilnai naudoti kompa po instaliacijos (tiesa susimeciau atskirai nvidia del viso pikto)
    6 . Uzsikrauna ir issijungia pastebimai greiciau nei xp

    Nepatiko:

    1. Daugiau eda ram akivaizdziai (na bet matomai tas stabilumas ir sklandumas is kazkur turi but)
    2. Yra dar siokiu tokiu suderinamumo su programom bedu (taciau compability mode daznai jas pasalina , o jeigu ir ne tai ziuriu visi softo kurejai aktyviai taiso tas bedas patys :))
    3. Ne visi driveriai veikia bent ant mano laptopo(cia kalba apie mygtukus spec) visi kiti driveriai ore.

    Bendras mano verdiktas , jeigu turi gera laptopa su normaliu procesorium (ne celeron) ir bent 2gb ram as sakyciau ,kad verta rasyti i ji windows 7 🙂

  2. ligonis parašė:

    kad ramo daug vartoja tai nors nestringa, nes tikrai ant xp nors ir maziau naudodavo, bet kartais tiesiog stringa ir nors tu ka.

  3. pushaz parašė:

    Kol kas Win 7 x64 galiu duot tik +

  4. Deft parašė:

    Ramo daug valgo dėl x64

  5. BigMan parašė:

    pas mane narsykle pajunkta, lfs, skype ir tik 2 gb ram suvalgo.. sakyciau nedauk

  6. developeris parašė:

    na x32 irgi nevalgo , kaip xp 😉

  7. Deft parašė:

    x86 pas mane idle valgo 1gb iš 3. Tai kokia nauda iš x64 kad išnaudoja dar vieną gb jei valgo daugiau vienu tuo gb. Nauda tik ta jei arhivuoji daug arba naudoji 64 softa.

  8. suck4it parašė:

    O tada koks skirtumas jei tu isirasysi x64 turesi tiek pat laisvu ramu, bet winraras ir kaikurios kitos programos veiks greiciau?
    Beto sako, kad x64 saugesne versija..
    Nematau koks tikslas sedet prie to x86.

  9. KeeperMustDie parašė:

    Man patinka kaip smarkiai zmones yra suklaidinti tais ramu ryjimais, labai labai keista, kad MS to nesupranta ir nekalba apie tai savo reklamose:
    http://www.codinghorror.com/blog/archives/000688.html , keletas svarbiausiu dalyku zmonems tingintiems skaityti:
    Vista is trying its darndest to pre-emptively populate every byte of system memory with what it thinks I might need next.
    The question shouldn\’t be \"Why does Vista use all my memory?\", but \"Why the heck did previous versions of Windows use my memory so ineffectively?\".
    Kitaip tariant: OS neryja atminties, bet laiko ja rezerve. Kuo daugiau atminties tuo daugiau laiko rezerve, todel Windows 7 galima laisvai audoti ir su 1 GB ramu.

  10. Deft parašė:

    Su x64 kaip ir minėjo yra problemų su daugelio softo capability, ir tų lentelių mėtymais taip pat yra senesnio softo kuris gryba pjauna su x64 taip pat draivų būna kurių neranda ir sunkiai priema teko susidurt su ACPI draivų problema laptopuose. Aš nesakau kad neverta rašytis, tiesiog labai neverta jei neturi daugiau nei 3gb ram.

  11. suck4it parašė:

    Nezinau man is esmes viskas veikia su w7 x64..

  12. developeris parašė:

    kuo greiciau visi pereisim prie x64 tuo geriau bus 🙂 visi kurs softa x64 kuris bus spartesnis…

  13. AuRiMaS666 parašė:

    Zmones priprate prie ilgai naudoto XP 32-bit ir nepagristai bijo 64-bit naudot prisiklause visokiu lameriu pasakeliu, kurie nesugeba susitvarkyt normaliai savo sistemos, kaip ten viskas neveikia, nera driveriu ir pan… Pats nuo Vista isleidimo naudoju TIK 64-bit ir gyvenimas puikus, jokiu rimtesniu bedu nepatyriau, viskas vaziuoja sklandziai ir sparciai, nemaciau ne vieno BSOD, kuriu su XP pakankamai apturedavau, native 64-bit softas akivaizdziai spartesnis ir malonesnis naudoti. Kuo greiciau isnaikinsim 32-bit, tuo greiciau priartesim prie geresnio gyvenimo su 64-bit… Ir keista man ta daugelio baime del RAM didesnio naudojimo – juk is nepanaudotu RAM\’u nevirsi sriubos, tad lai sau juos naudoja iki soties, jeigu tai tik pades prideti kazkiek spartos prie OS veikimo… 🙂

  14. PauliusBa parašė:

    Naudoju x64 nuo Vistos RC, nebuvo jokių suderinamumo problemų ir jokių lentelių su jokiom mano naudojamom programom.
    WinRar yra x64 versija, daugiau nei dvigubai greičiau rarina.
    Sony Vegas x64 versija veikia itin greitai, kai x86 versija springt turi tendenciją, atliekant didesnes operacijas.

  15. pushaz parašė:

    Is tikro kas per mada kaltint ramus – tai vietoj nestovi niekas,visi nori kazko daugiau,geriau,bet visai uz dyka to nebuna.Ramai dabar palyginus nebrangus..Kazkaip man sunkiai derinasi – nori visi nauju dalyku,bet bent siek tiek upgrade pasidaryt – ne,paskui priekaistai,tas,anas neveikia..
    Neturejau dar visiskai jokiu suderinamumo bedu su Win 7 x64,ir jauciu neturesiu.Kaip kazkas pastebejo – kam jum tie laisvi ramai,ka jus su jais darysit?Tegul dirba,tam ir skirti

  16. daniukas21 parašė:

    smagus tie win 7,stabiliai ir greit veikia 🙂

  17. Storasis parašė:

    Kazin apsimoka pirkti originalu windows 7 , ar nebus kokiu niuansu su piratiniu ?

  18. Dzimbo parašė:

    http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx

    čia 90 dienų enterprise evaluation gali atsisiųst (apačioj puslapio), tik reikia užsiregint, o tas užrašas šone baltas šone, jei prie taskbar nervintų, tai galima užmaskuot baltu wallpaperio kraštu.

  19. hd797pg2810s parašė:

    developeris
    2009-11-08 14:13:18
    2. Jokia programinė įranga nesugeba dirbt mechaniškai. Tai tiesiog neįmanoma. Jinai gali priverst mechaninius įrenginius dirbt (judėt, suktis) bet pati niekada.

  20. developeris parašė:

    hd797pg2810s, galbut netinkamai issireiskiau , bet manau visi esme pagavo … 🙂

  21. Astral parašė:

    sukasi ant drauges laptopo Win7HP, na man asmeniskai nelabai patinka.
    aisku veikia gerai, bet kadangi esu konservatyvus zmogus, labai jau biesini tas \"naujoviskas\" interfeisas ir vistiniai meniu.
    na ir su klaidom veikia vienintelis mano zaidziamas zaidimas Civilization 4… nepadeda nei compatability, nei niekas 🙁

    jei atmetus bjauriai nusaldinta interfeisa ir civ4 neveikima, tai tikrai vykes OS.
    nors as asmeniskai pasilieku prie XP64 😀

  22. Spaidy_ parašė:

    Jau naudoju Win7 x64 gan ilga laika jokiu problemu nekilo su driveriais irgi nesiskundziu kad ko truko. Stabili greita operacine.

  23. suck4it parašė:

    Astral, xp x64 tai ten isvis puse programu neveikia.. Tas interfeisas ir man ispradziu nepatiko po xp, bet db pripratau tai visai nieko.. 🙂

  24. developeris parašė:

    xp64 tai tikra tragedija yra… 😀

  25. aKii parašė:

    ^ Ne tragedija, jei moki draiverius susirasti. 😉
    Pats irgi iš univero pasiimiau legalius W7 ir naudoju. Na, x64 CPU, 4 GB RAM, kodėl gi neišnaudojus.. Veikia tikrai stabiliau nei XP, prie interfeiso pripratau per dieną. Suderinamumo problemų nekilo (išskyrus Acer nesugebėjimą išleisti normalių W7 garso draiverių mano laptopui). Jei WinRar ir Vegas x64 versijos veikia greičiau, kaip PauliusBa minėjo – tada išvis pasaka. 🙂

  26. Astral parašė:

    vienintele beda kuria turejau su XP64 tai kol radau HP LJ1018 spausdintuvo draiverius. viskas.
    visa kita eina su vejeliu 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.