Vienas iš naujų „iPhone“ turės 6.1 colio LCD ekraną

Įvairūs gandai nurodo, kad rudenį sulauksime trijų naujų „iPhone“ telefonų. Du iš jų turės OLED ekranus, o vienas, labiau masėms skirtas, bus su įprastu LCD ekranu. Sunku pavadinti telefoną kainuojantį 700-800 USD pavadinti skirtą masėms, bet tokia jau ta „Apple“ kainodara.

„iPhone“ su LCD ekranu turės labai mažą rėmelį. Tai bus JDI ekrano panelė su 2160×1080 rezoliucija ir 18:9 kraštinių santykiu. Telefonas turėtų išlaikyti pilno ekrano vaizdą priekyje. Tikimasi, kad išvysime ir išpjovą, kad telefonas nesiskirtų nuo kitų dviejų su OLED ekranais. Dėl šios išpjovos „Apple“ galimai kitaip skaičiuoja ir ekrano įstrižainę, nes JDI pristatydami savo penelę sakė, kad ji yra 6 colių įstrižainės, o naujausi „iPhone“ turės 6.1 įstrižainę.

Šis pigiausias „iPhone“ turės aliuminio korpusą, tikriausiai, tik viengubą kamerą, kad kaina būtų mažesnė.

16 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Dabar kiekvienas varguolis galės iPhoną nusirpirkt 🙂 Tik 800 eurų 🙂

  2. DasMachine parašė:

    Flagmanas kainuos 1200€, nes pagal Apple fanus jei kainuoja tiek pat – neupgrade’as. Jie specs net neskaito. Jiem svarbu: naujas, apple, brangesnis, parode per tv, nesioja zvonkuviene.

    • IFeelYou parašė:

      O iš kur tu žinai koks pas Zvonkę telefonas? 🙂
      Tu kaip suprantu specs irgi neskaitai, nes jeigu skaitytum, tai žinotum kad iPhone X ir iPhone 8 lenkia visus kitus esamus telefonus absoliučiai visuose testuose, ir gana žymiai 🙂

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Normalią bateriją jei įdėtų būtų tada iš vis gerai.

        • IFeelYou parašė:

          Baterijos tikrai labai didelis minusas, bet tai turbūt neišvengiamas dalykas jokiame telefone, kadangi į juos sugrūda viską ką įmanoma, įskaitant didžiulių rezoliucijų ekranus, Octa-Core CPU, 4x blykstes ir t.t. Manau kad niekas labai nepasikeis, kol nepasikeis pats baterijų principas iš esmės, t.y. kol neatsiras kažkokia nauja technologija.

      • DasMachine parašė:

        Uz 600-650€ iseina arba iphone 7 32GB arba galaxy s8 64GB, o s8 prastesnis nebent procesorium ir tai tik 5%. Arba galima rinktis iphone 6s plus (deja irgi tik 32gb) ir iphone 6s 128gb. Bet geriau paziuret kuris panasesnis i zvonkes 😀 Zinoma juokauju, zinau kad ne visi tokie renkasi Apple. Samsung beja irgi galima sakyt overpriced.

        Skaiciau idomu straipsni, gal kernel_panikuoja atseks ir isvers i aiskia kalba kodel Apple SoC spartesni ir kodel kiti stengiasi jiem prilygti.
        „making the new microarchitecture among one of the widest in the mobile space alongside Apple’s CPU cores“
        https://www.anandtech.com/show/12361/samsung-exynos-m3-architecture

        PS: pasitaisau del pirmo posto. 1300€ (uz bazine komplektacija)

        • IFeelYou parašė:

          Tu visiškai teisus, jeigu lyginti konkrečiai price/performance, tai aš iš vis manau kad šiuo metu Xiaomi gamina vienus geriausių telefonų. Bet tai nereiškia kad visi žmonės nori ir turi pirkt optimaliausius variantus. Tokiu atveju visi su Passat’ais važinėtų ir su Ryzen 1600/1700 sedėtų 🙂 Yra daug kažkiek pervertintų markių, Apple beabejo tarp jų. Bet tu papildomai sumoki už dizainą, reklamą, ale prestižą ir t.t. Tas pats yra ir su ASUS ROG. Nu perku aš tas ROG, bet realiai lyginant kainas tai ASUS Prime skiriasi minimaliai, o kaina skiriasi kone 2x.
          Kas konkrečiai šitą Apple atpiginimą liečia, tai nesu tikras kad tai geras marketinginis sprendimas. Apple jau bandė tą daryt su 5C spalvotais telefonais, kurie buvo visiškas pravalas…

        • kernel_panikuoja parašė:

          Nesu CPU architektas, kad galeciau tiksliai ir detaliai pagristi, kuo Apple ARM implementacija geresne nei kitu. Kiek teko ziurineti del asmeninio idomumo, tai Apple CPU filosofija buvo turet maziau branduoliu, bet juos daryti pajegesnius, su geru power management’u ir custom optimizacijom ju platformai.

          Tai atsispindi ir rezultate: Apple ARM’ai savo savybem artimesni serveriniu ARM’u versijoms is AppliedMicro ar Cavium, nei standartiniems reference Cortex’ams is ARM Holdings. Tarkim, naudojami perdaryti ir daug didesni cache’ai, modifikuoti konvejeriai ir branch prediction’as, instrukciju fetch’inimas etc. Soft’as irgi bus optimizuotas issunkt maksimuma is CPU, nereikia palaikyti daug skirtingu SoC’u kaip Android’ui. Neaisku is vis kiek ten custom-silicon’o i SoC’a dar bus ideta, apie kuri zino tik pats Apple.

          Tai tokiais bendrais bruozais geriau. Cia ne tiek, kad Apple kazkoki stebukla padare, o tiek, kad Qualcomm’as suda male kelis metus.

  3. Raijmiss parašė:

    Juokingi tie mapple tiek su savo „inovacijomis“ tiek su performance. Nesuprasi po kurio update tel downgrade’a gavo 😀 kainos išvis kosminės. NOTE 5 Naudoju ir patenkintas esu viskuo o praplautasmegeniai ir toliau tegul perka savo „auksinius“ iphone 😀 Su tokiais ir didesniais ekranais greit gaus downgrade :DDDD

  4. neblogai parašė:

    Nors to ką- ekranas per visą telefoną man atrodo bjauriai. Aišku didesnis ekranas dažniausiai yra naudinga, o prie išvaizdos ilgainiui bus priprasta ir pamažu ims atrodyti normalu. Tačiau kad pirkt pirmą tokį įrenginį- bent man- teks perlipti per save:)

    • IFeelYou parašė:

      Man rodos čia tik gandų lygio paveiksliukas. Nemanau kažkodėl kad galutinis ekranas taip atrodys. Tačiau irgi manau kad ateityje tai bus neišvengiamybė 🙂

      • mafo parašė:

        NZN pažiūriu į savo LG g2 ir nematau labai didelio skirtumo tarp jo ir tų braškių… Na šiek tiek riebiau juoda viršuj, nes kamera su garsiakalbiu įmontuota ir apačioj riebiau, nes logo reikėjo įkišti… tai jau praeitis manyčiau, jokios inovacijos ar perspektyvos į ateitį nematau 🙂

        • IFeelYou parašė:

          Na aš tarp LG G2 ir šito nematau nieko panašaus. Su tokiais panašumais tai ir iPhone 7 Plus panašus tada 🙂 Nuotraukoje yra telefonas kurio visą priekį sudaro ekranas su po juo esančiais sensoriais, o LG G2 su gana plačiais rėmais iš abiejų pusių, kamera, garsiakalbiu ir t.t. Visi Samsungai tokie patys. S8 turi net daugiau panašumų. Bet čia kaip pažiūrėsi 🙂

          • mafo parašė:

            Na jau IFeelYou nesam nei biedni nei teisingi, tad galime drąsiai teigti, kad niekuo visi tie telefonai savo išvaizda vienas nuo kito jau seniai nesiskiria. Ekrano milimetras į vieną pusę ar į kitą (smasungai berods jau ir ant kraštų buvo užlipę) – vis viena tas pats stačiakampis. Skiriasi ekranų kokybė, procesoriai, kameros ir softai ir tai flagmanai vienas nuo kito beveik niekur nenubėga. Jeigu nori pajusti skirtumą turi paimti į rankas biudžetinį tel ir jį sulyginti su flagmanais, va tada tik visa geležis pasimato – o išvaizda? Išvaizda gali būti labai panaši, o tas „brangumo ir kokybės“ jausmas juk toks subjektyvus reiškinys… sumokėjus 1k evro ir trečia nokia pasirodytu prabangi, pasirodytu ir kitam taip pat, jei jis žinotu jog tu tiek mokėjai o jis sau to leisti negali 🙂

  5. FlorijonasPūkelis parašė:

    Iphone X vs HTC u11 1 percent battery lag:
    https://www.youtube.com/watch?v=TjFiKTuqguY

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.