Vienas „nVidia“ partnerių gražino 300 tūkst. grafikos procesorių?

Pastaruoju metu gauname visokios informacijos apie vaizdo plokštes. Viena, susijusi su sekančia „nVidia“ vaizdo plokščių karta, kita, kad kripto valiutų burbulas išsileido ir paklausa iš šio sektoriaus labai sumažėjo, kas vėl leidžia matyti beveik padorias vaizdo plokščių kainas.

Panašu, kad „nVidia“ partneriams sunkiai sekėsi apskaičiuoti, koks bus vaizdo plokščių poreikis. Kalbama, kad vienas iš trijų Taivano didžiųjų gamintojų („Asus“, „Gigabyte“ arba MSI) „nVidia“ grąžino net 300 tūkstančių grafikos procesorių. Tai, galimai, patvirtina ir tą faktą, kad sekanti vaizdo plokščių karta ne už kalnų. Tuo pačiu aišku, kad paklausa šiame sektoriuje yra smukusi ženkliai, nes matome nukritusias vaizdo plokščių kainas parduotuvėse.

Daug seniau buvo prognozuota, kad vaizdo plokščių kainos pradės taisytis tik trečiame ketvirtyje, bet, kaip žinome, tai įvyko antrame ketvirtyje. Todėl gamintojai galėjo pervertinti savo galimybes ir prigamino per daug vaizdo plokščių, tuo pačiu dar užsisakydami ir naujų lustų. Paklausai nesant ten, kur galvota, dabar visi sėdi ant krūvos neparduotų vaizdo plokščių. Tai dar būtų ne tokia didelė bėda, jei visi nelauktų naujos vaizdo plokščių kartos, kuri turi pasirodyti kelių mėnesių bėgyje.

Tokia įvykių seka gali turėti įtakos net sekančios kartos išleidimui. „nVidia“ tikrai nenorės nurašyti 300 tūkstančių grafikos procesorių, kurių kiekvienas gali būti vertas ir kelių šimtų dolerių. Kaina priklauso nuo to, kokie tai lustai.

2 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Gali būti ir Palit tarp tos trijulės, kuris didžiausias gamintojas iš visų, bet čia ne esmė 🙂

  2. ZeroFM parašė:

    Tegu paleidžia normaliom kainom tai išpirks

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.