Virtuali valiuta vėl kelia AMD GPU trūkumą

Tikriausiai visi pamenate prieš kelis metus buvusią beprotybę su „Bitcoin“ valiutos kasimu, tada tam darbui labai tiko AMD vaizdo plokštės ir dėl to jos buvo stipriai perkamos, taip net sukeliant jų kainą. Bet tada kinai sugalvojo, kaip šią valiutą išgauti daug efektyviau ir naminis valiutos generavimas užsibaigė.

Dabar kyla nauja banga. „Ethereum“ valiutai kasti AMD vaizdo plokštės vėl tinka geriau nei „nVidia“. Dėl to tam tikruose regionuose RX 570/580 vaizdo plokščių beveik neįmanoma nusipirkti. Antrinėje rinkoje irgi sujudimas, senesnės „Fury X“ ar 390X vaizdo plokštės pabrango apčiuopiamai.

Jeigu norite įšokti į „Ethereum“ traukinį, tai reikėtų mąstyti greitai, nes vien per pastaruosius kelis mėnesius valiutos vertė patrigubėjo.

Įdomu, kad kai kurios vaizdo plokštes kuriančios kompanijos, „Radeon“ vaizdo plokštes jau reklamuoja kaip geriausiai tinkančias valiutoms generuoti.

6 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Skytech’e nėra nei vienos RX480/580 – vat taip va 😀

  2. Stipena parašė:

    Spėju, iPKu vienas pats visas išpirko 😀

  3. BC00 parašė:

    Vat taip va: GTX 1070 mainina geriau už 1080 :O
    http://www.legitreviews.com/best-gpu-ethereum-mining-nvidia-amd-tested_195229

    „When we saw the NVIDIA GeForce GTX 1070 getting 27.4 MH/s in stock form we were impressed, but then the faster clocked NVIDIA GeForce GTX 1080 with more CUDA cores only got 20 MH/s. We talked to NVIDIA about this and they said it’s because the Ethereum base code fits the GDDR5 latency characteristics better than GDDR5X. So, when it comes to Ethereum mining a GeForce GTX 1070 is better to have than the GeForce GTX 1080.“

    IFeelYou, ot dabar būtum gavęs už savąją 295X2 😀

    • kernel_panikuoja parašė:

      GPGPU yra subtilus low level’io „mokslas“. Ant Linux’o teko matyti daugiau atveju, kai Radeon’ai ant OpenCL’iniu aplikaciju „vyniojo“ geriau – bet tai labai priklauso nuo softo ir kortos. Visgi gal didesnis, nors ir maziau efektyviu stream procesoriu skaicius kazkada ir turi naudos…

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kažkaip pagalvojau, kad dabar IFellYou gerai gautų už savo kortą 🙂

    Gal kas nori RX 480 už brangiai? 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.