Visiškai neaišku, kas dedasi su „RX Vega“ kainomis

Jei sekate užsienio spaudą, tai per pastarąją savaitę tikrai pamatėte įvairios informacijos apie „RX Vega 64“ kainas. Trumpai tariant, jos nebuvo tokios, kokias mums pateikė AMD. Po to išlindo informacija, kad AMD susitaria su mažmenininkais ir tik „RX Vega“ pirmoji partija buvo už rekomenduojamą kainą jiems sugrąžinus permoką.

Nežinia kiek galima tikėti nauja pasirodžiusia informacija iš „WCCFTech“, bet štai skelbiama, kad rekomenduojamos AMD „RX Vega“ kainos vis dar galioja, tiesa pateikiant „RX Vega“ vaizdo plokštes buvo susidurta su milžiniškomis logistikos problemomis. Natūralu, kad trūkumas sukėlė kainas. Be to, kaip žinoma, gamintojas negali priversti mažmenininko taikyti rekomenduojamos kainas, tai būtų nusižengimas įstatymams.

Kalbama, kad išleidimui buvo paruošta tūkstančiai „Radeon RX Vega 64“ vaizdo plokščių, bet dėl logistikos problemų tik maža dalis pasiekė pardavėjus. Žadama, kad šios plokštės prekybos vietas pasieks savaitės bėgyje.

Taip pat sakoma, kad AMD imsis permokos grąžinimo (angl. rebate) mažmenininkams, kad tik „RX Vega 64“ kainos būtų tokias, kokias rekomenduoja AMD. Globaliai bus išsirinkta 10-20 pardavėjų ir jie bent teoriškai turės siūlyti „RX Vega“ vaizdo plokštes už rekomenduojamas kainas.

Manoma, kad natūraliai kainos prie rekomenduojamų priartės tik ketvirtame ketvirtyje, kai „Hynix“ sugebės pateikti savo HBM2 atmintį. Dabar AMD HBM2 atmintį perka iš „Samsung“, o kur vienas tiekėjas geros kainos tikėtis neverta.

Dar vieną įdomią naujieną pateikė „TechPowerUP“. Produktų gavimo dokumentuose nurodyta, kad didmenininkas už „RX Vega 64“ įprastą oru aušinamą versiją prašo nei daug, nei mažai – 675 USD. Tad norint uždirbti mažmenininkui nieko nelieka tik dar pridėti savo maržą prie ir taip nesveikai išpūstos kainos.

22 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Kaip iš 675 tampa 750 ?

  2. newdiamond parašė:

    eilinis irodymas ant kiek mausto visi galutinius vartotojus…ir jeigu ne revieweriai isvis niekas nesuprastu kas vyksta…

    • Maariux parašė:

      Gerai kai apie tai šnekama viešai, gal kažkiek ateityje pasikeis į geresnę pusę.

    • Minde parašė:

      na nezinau kur cia mausto. Galutinis vartotojas mato kaina, uz kuria ir nusiperka (jeigu nori). O ten isankstinai pazadai kas kiek kainuos….

      • Maariux parašė:

        Finale gavosi taip, kad buvo priversti daryti apžvalgas per savaitgalį, tada dar kartą pakartoti visus testus, nes paskutinę dieną pasiekė nauji draiveriai. Reziume vega 56 (399 usd) gavo rekomenduojama statusą, o po keleto dienų iš 400 tapo 500 usd. Prie tokios sumos, anot apžvalgininkų, rekomendacijos nebūtų davę.
        O ką matome ant Lt, tai visiškas iškrypimas 🙂 Vega 64 kainuoja kiek ir 1080Ti.

      • newdiamond parašė:

        as kalbu apskritai, kad AMD zadejo, kad bus kortu, kad pasiruos premejerai ir panasiai…aj sikart AMD tikrai nelabai graziai viska padare su pristatymu VEGA…

        • Minde parašė:

          manes nenustebino. As jau ziemos pabaigoje dalinausi savo spejimais, kad Vega bus ant Kaledu ir kad jokio stebuklo nebus. Visi bande mane pataisyti, kad Vega bus vasaros pabaigoje ar „back to school“ laikotarpyje ir bus konkurencingas produktas savo kainoje o tikriausiai dar duos i kaulus 1080.

          Tiesiog kadangi su 470 ir 480 AMD nesugebejo uzpildyti paklausos, reiskias su gamyba ne viskas tvarkoje. Visi resursai buvo mesti i CPU darza. Praitoje kartoje atsisake konkurencijos extreme/highEnd klaseje. Dar sachtininkai, kurie kainas pucia. Stebuklu nebuna. Va kai CPU kazkiek stabilizavosi su AMD, speju atsiras jegu ir VGA pakrutinti, tai su dar sekancia karta gal viskas jau geriau vaziuosis (GAL).

        • Maariux parašė:

          Žadėjo ? kur? mačiau tik krūvą teiginių, kad bus labai ribotas kiekis ir net ne visi apžvalgininkai gaus…

  3. IFeelYou parašė:

    Aš tai nesuprantu kai kurių žmonių „šikimo“ dėl kainų. Rekomenduojama kaina nėra galutinė kaina. Kad kažkokie Skytechai dar negavę plokščių užsideda po +200 eurų, tai čia tikrai ne AMD bėda. Atsiras normalus tiekimas, pasirodys parduotuvėse ir normalizuosis ir tos kainos. O kad jos labai mažos nebus – tai ir durnam aišku. Niekas gi AMD pirkti neverčia – nVidios kortų ant kiekvieno kampo. Pilni skelbimai naujų/naudotų, kokių tik nori.

    • Maariux parašė:

      Lietuvoje rekomenduojamų niekada praktiškai nebuvo. Apie tai net nediskutuojame.
      Bet neweg, amazone praktiškai visada starto metu, reference ėjo už rekomenduojamas. Galbūt ne visos, bet didelė dalis tikrai.

      • IFeelYou parašė:

        Čia jau nusprendė kažkas užsidirbt, dėl mininimo „karštinės“ tada. Newegg, amazon ne labdaros organizacijos. Mato kad yra žmonių, kurie AMD kortas perka dešimtimis vienetų, todėl ir kainas idiotiškas užsideda. Žmonės minina dabar pasibaisėtinai, mano draugai perka po 10-15 kortų iš bet kokių parduotuvių kurios tik gauna siunta. Tai ko neužsidirbt.
        Palaukt reikia 2 mėn ir praeis šitos nesąmonės.

    • Stipena parašė:

      Va būtent kai atsiras normalus tiekimas. AMD todėl ir darė tuos „rebate“ kad pačioj pradžioj dėl mažo kiekio žmonės galėtų nusipirkti už 500, bet išgraibstė kaip karštas bandeles tą Vega 64 ir pasibaigė rebate kiekis. Kai bus normalus kiekis bus ir žadėtos kainos (nekalbu apie aftermarket GPU). Bet o tačiau, su Vega 56 gali būti kūda visąlaik dėl šachtininkų, bet vėlgi čia ne AMD kaltė kad jie gamina afigienas kortas 😀

  4. zirnis parašė:

    Yra prekiu, kurioms kainu dugna/lubas nustato gamintojas, jei nesilaikai rekomendaciju – oficialiai negalesi nusipirkti tu prekiu ir jomis prekiauti. Neisivaizduoju apie kokius istatymus kalbama, kurie draustu gamintojui vykdyti savo politika.

    Gamintojas > oficialus distribiutorius > mazmena, taip normaliu atveju yra prekiaujama prekemis, kiti turbut, kaip turgaus spekuliacijas supranta prekes pardavima, kur is bet kur perki, kaip nori taip pardavineji, tokiu dalyku niekas ir nereguliuoja.

    MSRP supratima aplamai pakeite AMD su savo veiksmais, pazadeta viena, rezultatai visai kitokie, reik tiketis, kad patys AMD is to uzdirba, nes butu didziausias imanomas failas, jei is to pelnosi tik mazmena, didmena ir ploksciu surinkejai.

    • Stipena parašė:

      AMD negamina GPU, jie tik procesorius gamina, toliau seka jau visokie MSI Asus ir t.t.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Apie „dugnus“ cia niekas nekalba. MSRP nera dugnas, tai is esmes ale rekomendacija, kuri realybeje neturi jokios reiksmes, nes vistiek niekas nematys, kokie skaiciai ir salygos nuseda konfidencialiose sutartyse tarp rinkos dalyviu. MSRP apskritai tik grubus skaicius, skirtas paprastiems zmonems isivertint, kiek mazdaug galetu kainuoti preke, ar kiek mazdaug chip’o gamintojas isivaizduoja galutinio produkto entry price. Nieko daugiau. Dar galima pamineti, kad ne visos deklaruotos kainos marketinge yra MSRP.

      Visu GPU kainos jau senai virs MSRP – gamintojai nieko nesukontroliuoja. Kai kuriuose regionuose, pvz, Australijoje, apskritai beveik viskas yra virs MSRP – gamintojai nieko nesukontroliuoja. Hipotetiskai as is GNT ar ACME nusiperku 100 vnt. kazkokiu daiktu, ir savo e-shope pardavineju po 2XMSRP – niekas is gmintoju man to neuzdraus. Tiekejui lieps neparduot – isiregistruosiu dukterine imone vien tik tiekimui, be to, lietuvos tiekejai nera Tier 1.

      Taip kad ta kontrole ir kainu „pazadai“ yra mitas, bent is praktines puses. Nesakau, kazkokia kazkur kontrole turi. Tarkim AMD gali sutartyje su Asus sudereti tam tikras kainu salygas ar pan. Galbut Asus gali atitinkamai sudereti kazka su distributoriais. Bet AMD niekada netures kontroles „Kazio ar Petro“ parduotuvei. Apie tai ejo kalba.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.