Vizualizacija rodo kaip galėtų atrodyti AM5 procesorius

Visai neseniai sužinojome, kad AMD AM5 pagrindinėms plokštėms naudos LGA1718 lizdą. Tai yra toks lizdas, kai kontaktų kojelės yra pagrindinėje plokštėje. AM4 platformoje šios kontaktų kojelės yra ant procesoriaus. Pirmaisiais AM5 procesoriais turėtų tapti „Zen 4“, o ši platforma turi pasirodyti kitais metais.

Pasak „ExecutableFix“, „Zen 4“ procesoriai turės 120 W TDP reitingą, bet taip pat yra procesoriaus versija su 170 W TDP. „Zen 4“ procesoriai palaikys tik DDR5 atmintį ir atgalinio suderinamumo su DDR4 neturės. Procesoriuje bus 28 PCIe 4.0 linijos, o tai yra keturiomis daugiau nei turi „Zen 3“. Su „Zen 4“ taip pat turėtų pasikeisti čipelių išdėstymas. Tikimasi pamatyti daugiau branduolių lustų. Dabar buvo bandoma padaryti tik jungčių procesoriaus pusės vizualizaciją, tad galime pažiūrėti kaip galėtų atrodyti būsimi procesoriai. Tai, žinoma, nėra AMD vizualizacija ir tikras procesorius gali atrodyti visai kitaip.

12 Komentarai

  1. adex parašė:

    fui atrodys kaip koks intel 😀

  2. GreenZebra parašė:

    Idomiai atrodo cpu be rezistoriu.

  3. PCmaster2000 parašė:

    Čia kaip Linusas prisimenu kai išleido pirmuosius ryzen rėkė per ekraną „AMD what think you are??? Intel???“ xD

  4. EgidijusL parašė:

    pas 1usmus dar informacijos:
    AM5 can get 3 CCDs. But each CCDs will lose 2 cores. This explains the increased TDP(170W) + increased number of pins. Also CCD#1 is designed to get maximum frequency. Other CCDs – maximum energy efficiency.

    Be skeptical of this information.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.