Vokietijoje AMD parduoda dvigubai daugiau procesorių už „Intel“

Jau ne pirmą kartą žvelgiame į „Mindfactory“ pateikiamą parduodamų procesorių statistiką. Šį kartą ji kiek kitokia, nes galime pamatyti kaip keitėsi procesorių pardavimai per pastaruosius 5 metus.

Iš diagramos puikiai matosi, kad AMD iki „Zen“ procesorių pasirodymo tekdavo labai maža rinkos dalis ir tai nestebina. Su kiekvienu nauju „Ryzen“ procesorių išleidimu AMD rinkos dalis vis augo. Paskutiniam šuoliui įtaką padarė „Ryzen 3000“ procesoriai, kurių kodinis pavadinimas „Matisse“. Tuo tarpu „Intel“ pardavimai nuo „Zen“ architektūros pasirodymo vis mažėja.

Reikia suprasti, kad diagrama parodo tik „Mindfactory“ parduotų stalinių procesorių statistiką. Ji kitose parduotuvėse gali būti ir kiek kitokia. Be to, „Intel“ daug daugiau procesorių parduoda kartu su nešiojamais kompiuteriais, bet ir ten situacija gali pasikeisti, kai AMD išleis 7 nm APU procesorius.

4 Komentarai

  1. Evaldino parašė:

    Nu jo, čia vieno pardavėjo tik stalinių CPU grafikas, bet vis vien man pasirodė įdomu, kad sąlyginai daug vis dar perka Zen1, ir Zen2 didelės įtakos Zen1’o pardavimams nepadarė, žiūrėsim, kaip grafikas tęsis.
    Iš kitos pusės, bendrai (AMD+Intel) pardavimai neblogai paaugo 2019 metais: nuo ~20k (2016-2018) iki ~25k…

  2. AqTrap parašė:

    Beliko AMD laptopų rinkoj pristatyti gera APU. ir galės Intel verkti.

  3. Ambient parašė:

    Tau neatrodo, kad intel dabar verkia krokodilo asarom ? Kas bus veliau ??? :))

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.