WD anonsavo 2.5TB ir 3.0TB kietuosius diskus

Viena iš daugiausiai kietųjų diskų parduodančių kompanijų, tai yra Western Digital, šiandien anonsavo du naujus, ypač didelės talpos 3.5 colio formato kietuosius diskus. Tai – 2.5TB ir 3.0TB talpos kietieji diskai.

Šie įrenginiai iš esmės yra pritaikyti saugoti muzikos ir video įrašams, tačiau galės būti panaudoti ir išoriniuose multimedijos saugojimo sprendimuose. Jie, pasak kompanijos, yra pritaikyti darbuotis be pertraukos, ištisas 24 valandas per parą.

Tai yra įprasti vidiniai 3.5 colio formato kietieji diskai, kurie turėtų veikti net iki 1 milijono valandų, arba apie neįtikėtinus 114 metų. Žinoma, tai yra daugiau reklaminis triukas, nei tikrasis jų gyvavimo laikotarpis, bet būtent tokį MTBF nurodo kompanija.

Naujieji kietieji diskai naudoja SATA 3.0 Gbps jungtį, turi 64MB laikinąją atmintį ir pasižymi GreenPower technologija, kuri sumažina energijos suvartojimą. Štai 2.5TB kietasis diskas kainuoja 160 JAV dolerių, tuo tarpu 3TB – 180 JAV dolerių.

8 Komentarai

  1. daniukas21 parašė:

    talpa dideja greitis nelabai 🙂

  2. daimonass parašė:

    Gal galit truputi placiau apie GreenPower technologijas, ir apie kitas ?

  3. Crembo parašė:

    daniukas21 – tam yra SSD. Sparta n kartų didesnė.

  4. daniukas21 parašė:

    ta tai zinau 😀 tikiuosi po metu hdd pasieks sparta, metu senumo ssd 🙂

  5. Atavar parašė:

    Nepasieks. Nei po metu, nei po 3ju. O vat SSD uz metu pasieks 1$/GB…

  6. SB parašė:

    Kad HDD nera kur tobulet daugiau, ploksteles ten sudetos ir viskas. Gali dar, gali siek tiek, bet nedaug.

  7. nanoWorld parašė:

    HDD tobules tik link talpos, nes butent sis parametras, tiksliau, talpos/kainos santykis yra pagrindinis faktorius pries SSD. O pacia sparta jie SSD nepavys vien del fizikiniu kitokios architekturos savybiu. Kitavertus, ar gi HDD spartos paprastame naudojime neuztenka? – su normaliu HDD ir vidutines klases platforma, visos \"paprastos aplikacijos\" veikia, galima sakyt, beveik akimirksniu, tad realiai HDD visiskai paprastam vartotojui dar ilgokai isliks patrauklus variantas net kaip ir vienintelis sistemos diskas.

  8. SB parašė:

    Sutinku as visiskai su nanoWorld. Zaidimai (2-3 turiu vienu metu, max), programos reikalingiausios ir Windows – viskas man sutelpa 120GB SSD diske, o dar ateityje jei ir isigysiu dar viena, kad ir papildoma 120GB, 240GB man bus per akis tiesiog. Sparta dabartinio nors ir 200+ MB/s per abi puses, bet man pilnai uztenka. O HDD talpus kam belieka? Filmai ir muzika. Viskas. Tam HDD spartos per akis velgi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.