WD prakalbo apie naują Advanced Format technologiją

Kietųjų diskų gaminimo lyderis WD praneša, jog pradeda naudoti naują technologiją – Advanced Format, kuri leidžia optimaliau išnaudoti ir padidinti HDD talpą.

Naujoji Advanced Format technologija užtikrina, jog duomenys kietajame diske yra saugomi 4096 bitų sektoriuose, skirtingai nuo šiuo metu paplitusio saugojimo sektoriuose, kurių talpa siekia tik 512 bitų. Kiekvienas toks sektorius prasideda įrašinėjimo pradžios laukeliu (Sync/DAM) bei turi klaidų taisymo laukelį (ECC). Advanced Format leidžia sumažinti naudojamų Sync/DAM bei ECC laukelių skaičių 8 kartus, ir tokiu būdu padidina HDD talpą ~7-11%.

Naujoji WD Advanced Format technologija yra pilnai suderinama su Windows Vista, Windows 7 bei Mac OS operacinėmis sistemomis. Windows XP vartotojams reikės papildomai parsisiųsti WD Align tvarkykles, kuri turėtų užtikrinti Advanced Format valdymą šios operacinės sistemos terpėje.

WD kompanija pirmiausia yra numačiusi įdiegti šią technologiją į savo Caviar Green serijos kietuosius diskus, turinčius 64 MB spartinančios atminties.


14 Komentarai

  1. tomaxsas parašė:

    old news 🙂

  2. dinux parašė:

    Naujiena tai tikrai jau poros savaičių senumo.
    Pats neįdomiausias reikalas šitoje naujienoje, kad dar ir HDD reikės naudoti tvarkykles.

  3. tomaxsas parašė:

    crooked: vau, nieko kito nemoki tik įžeidinėti?

  4. BC00 parašė:

    Taip, vienur ši naujiena pasirodė gruodžio vidury, kitur gruodžio 20, o kitur tik šiandien. Taip kad geriau sužinot kad ir vėliau, nei likt visai nesužinojusiam:)

  5. BigMan parašė:

    crooked<< blem nesipykit, bent per kucias! Negi toks *** kad nedaslo?!

  6. aciddo parašė:

    Geriau tegu daugiau demesio skiria SSD. Laikas jau atsikratyt po biski tu HDD. Bent jau tokia mano nuomone.

  7. Pofke parašė:

    Nelabai ir daugiau demesio gali skirti tiems SSD hardams, mat mazos ju talpos tikrai nevilioja su milziniska kaina.
    Jau seniai atsirado Blu-ray diskai, bet DVD iki siol visur naudojama su didele paklausa.
    Tas pats bus ir su HDD ir SSD. Dar 10m reikes laukti.

  8. aciddo parašė:

    Turiu omeny, kad gali tobulinti technologija pigesniam SSD gaminimui. HDD leti labai, be to, ne daug kam reikia milziniskos talpos.

  9. tomaxsas parašė:

    kainuotų SSD 128GB kokia 200LT su 200MB/s read write sisteminiam diskui būtų per akis 🙂 ar net 64GB pakaktų

  10. zirnis parašė:

    nesuprantu koks tikslas rasineti, kad naujiena sena 🙂 HDD dabar kaip inkaras siuolaikiniam kompiuteriui 😀

  11. BC00 parašė:

    Mano šaltinis naujieną išspausdino tik šiandien, o technews.lt šios naujienos nebuvo, todėl ir buvo nuspręsta patalpint šią naujieną. Susidaro toks įspūdis, jog ne vienas tik ir stengias įkast kaip nors, maža tolerancijos pas jus kolegos…;)

  12. aciddo parašė:

    Bent jau man pirmasis komentaras neatrodo piktas. Tiesiog nedidele pastaba, nereikia visko priimti kaip kritikavimo ar izeidimo 🙂

  13. tomaxsas parašė:

    Na piktai aš tikrai nerašiau, tiesiog IT pasauly, kai per dieną atsiranda šimtai naujienų jos greitai sensta, ir čia tik maž-a pastabėlė, nes dabar TN komandai tikrai trūksta žmonių 🙂

  14. Astral parašė:

    durnas klausimas: o ne panasu rezultata galima pasiekt formatuojant diska ir pasirenkant didesni \"alocation unit size\"? tik tokiu atveju laimima kada zaidziama su dideliais failais.
    cia kaip suprantu zemesniam lygmeni kazkas panasaus daroma.

    offtopic:
    >aciddo
    IMHO SSD \"civiliniam\" naudojimui praktiskai beverciai. na taip, sukasi greiciau, bet 95% vartotoju to vistiek nepastebes 🙂
    aisku, dar yra triuksmo klausimas, bet velgi, pas 95% vartotoju stovi stock CPU ausintuvai ir codagen maistai, kuriu triuksmas siaip ar taip uzgozia HDD klegejima 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.