„Western Digital“ uždarė vieną savo gamyklą

Mechaninių kaupiklių gamintojai tikrai netrykšta optimizmu, nes daugelis mieliau renkasi SSD vietoj įprastų HDD. Gamintojai visaip bando atitolinti mechaninių kaupiklių mirtį su naujomis technologijomis didinančiomis talpą, bet to nepakanka – magnetinių diskų paklausa vis mažėja ir mažėja.

Pranešama, kad nesant pakankamos mechaninių kaupiklių paklausos „Western Digital“ uždaro vieną savo gamyklą. Ši gamykla yra šalia Kvala Lumpūro, Malaizijoje. Ji yra seniausia WD gamykla, įkurta dar 1973 metais. Dabar „Western Digital“ turės dar dvi gamyklas Tailande. Nepaisant to, kad uždaroma mechaninių diskų gamykla, WD nesnaudžia ir ruošiasi atidaryti naują SSD gamyklą Malaizijoje.

Jau kuris laikas „Western Digital“ siūlo ir SSD diskus, tad ši kompanija iš laikmenų verslo trauktis nežada, o mėgstantys šį prekės ženklą ir toliau galės rinktis WD produktus.

14 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Prieš kelis mėnesius sakiau kad HDD bankrutuos po 2 metų 🙂 Panašu kad greičiau 🙂 Tik kažkaip galvojau kad Seagate pradės uždarinėt gamyklas, o pasirodo…

  2. Minde parašė:

    sian uzsisakiau HDD 4TB uz beveik 200 euru 🙂

  3. adex parašė:

    Na pirmas riebus zenklas, kad hdd paklausa mazeja. O kalbos kad hdd ,,jau tuoj“ bus rip tesiasi nuo tu laiku kai ssd 60gb kaip sisteminis diskas mainstreamui ejo. Kaupti pornuske ssd diskuose dar keliata metu bus per didele prabanga mainstream useriui. Ir zmones ssd renkasi ne vietoje hdd, o kaip pagrindini sistemini driva. Tikrai vis dar retas kuris apsiriboja vien ssd pirkimu naujai sistemai. O ir tie kurie apsiriboja tai greiciausiai del to jog jau turi savo sena gera hdd

    • IFeelYou parašė:

      – Ką perka normalūs useriai, kurie patys renkasi ką dėtis HDD ar SSD – niekam neįdomu. Jų pirkimai sudaro gal 5% visų pirkimų, jeigu ne mažiau. O tai yra visiškos mažumos.
      – Esmė ką perka didelės įstaigos ir retaileriai. Pas mus darba nesenai supirko ~1000+ kompiuterių darbuotojams. Tai beabejo nėra high-end’ai, kadangi tai tiesiog darbuotojų staliniai kompiuteriai, tačiau visi iki vieno yra su SSD, kadangi tas buvo įrašyta kaip pagrindinis reikalavimas viešuosiuose pirkimuose.
      – Daugelis eilinių userių perka jau surinktus kompiuterius iš Skytechų ir Kilobaitų. Nueik į Skytech ir pažiūrėk SKY komplektus. Parodyk nors vieną su HDD išskyrus absoliutų low-endą už 205 eur. Net sekantis kompiuteris už 249 eur yra su SSD.
      – Net ir eilinis lameris, nieko nesusivokiantis kompuose jau yra girdėjęs kad SSD yra gerai. Nors net nelabai žino kas tai yra. Iš paskutinių mano surinktų kompiuterių (tiesa jie nebuvo visiškai biudžetiniai) pagrindinis reikalavimas buvo SSD diskas, o ne geresnis CPU ar VGA.
      – Jau senai praėjo laikai kai kažkas pornografiją laiko harduose. Viskas yra internete ir labai lengvai pasiekiama. Kažką siųstis senai nėra jokios prasmės. Žaidimai STEAM’e – nori atsisiunti. Net ir dalis duomenų yra perkeliama į Cloud’us. Daugiau nei 1TB reikia nebent išskirtiniams useriams.
      – Sakyčiau „jau tuoj“ kalbos prasidėjo tikrai ne nuo 60GB SSD, nes tai buvo ir yra per mažas kiekis, be to kainos buvo kosminės. „Jau tuoj“ kalbos prasidėjo su Crucial biudžetiniais diskais, kai tapo aišku kad įmanoma pasiūlyti didelę spartą ir pakankamą kiekį duomenų už protingą kainą. SSD diskai tik pinga, HDD diskai stovi vietoje, o netrukus (uždarinėjant gamyklas) gali ir pabrangti. Kadanti tai tampa „nišinė“ prekė skirta NAS, Surveillance sistemoms ir pan.

      Just my 2 cents 🙂

      https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/606/232/05c.jpg

      • boom parašė:

        Tai kai sunistaliuoti geimai po 100GB užima visko į SSD nesudėsi 🙂 O ir išskirtiniu vartotoju nereikia būt kad terabaitai greitai pildytųsi. Čia atmetus visokius serialus, redtubes ir panašius dalykus 😉

        • Tinkinimas parašė:

          Jei žaidi tokius žaidimus, kurie užima tiek daug, tai taip, bet ką dar galima taip kaupti, kad terabaitai pildytųsi? Savo asmenukes, kurių niekas nežiūrės? 🙂 Šiaip jau seniai nustojau daug fotografuoti, nes tos nuotraukos niekam bu neįdomios. Pasidarai vieną kitą foto, kaip juostinių fotoaparatų laikais ir tai dar klausimas ar jos bus žiūrimos. Realiai dar kažkiek žiūrimos nuotraukos yra tos, kurios atspausdintos, bet jų labai nedaug, o daug ir nereikia.

  4. Star-Ro9 parašė:

    Nors dabar sistemini jau visi renkasi ssd bet kaip antra laikmena vis dar patrauklus tas HDD ypac kai dar galima kokius 4TB pajungti per OPTANE 64GB jungti ir greiciai labai grazus lieka 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.