Western Digital pristatė išorinius USB 3.0 kaupiklius

Vos tik pasirodžius naujos kartos USB standarto sąsajai ir pagrindinėms plokštėms bei priedams palaikančioms ją, įrangos, kuri palaikė ją, nebuvo daug. Tai nenuginčijama tiesa ir dabar, tačiau standartas įsibėgėja, o vienas iš didžiausių kaupiklių gamintojų pasaulyje Western Digital pristatė USB 3.0 sąsaja aprūpintus išorinius kaupiklius.

WD pranešė, kad yra pasiruošusi pristatyti du My Book 3.0 šeimos išorinius kaupiklius. Kompanija siūlo dar dvejas 1TB talpos versijas – vieną kaupiklį už 180 JAV dolerių bei pakuotę su PCI Express Gen2 USB 3.0 adapteriu už kiek didesnę kainą, tai yra 200 JAV dolerių. Kompanija paminėjo, kad 2TB versija pasirodys kiek vėliau ir kainuos 280 JAV dolerių.

Pasak WD, naujos kartos išorinius kaupiklius jau galima užsisakyti kompanijos oficialioje interneto parduotuvė ar kai kuriuose mažmenininkų salonuose. WD My Book 3.0 1TB kaupiklį įsigyti jau galima šiuo metu, o 2TB versijas pasirodys kiek vėliau šią savaitę. Abu produktai atkeliaus su dviejų metų garantija.

Norite įsigyti produktą, planuojate įsigyti ir USB 3.0 apartinę įrangą, bet kol kas jos neturite? Nieko tokio, nes dėl USB 3.0 specifikacijų nekils jokių problemų WD My Book 3.0 naudojant ir su USB 2.0 sąsają, tačiau sparta neturėtų būti didelė. Internete pilna USB 2.0 ir USB 3.0 sąsajų palyginimų ir galime drąsiai tvirtini, kad nauja standarto versija yra daugiau nei tris kartus spartesnė.

4 Komentarai

  1. Fikusas parašė:

    Įdomu kada išleis 2.5 modelius su USB 3.0 🙂

  2. SB parašė:

    Fikusas>Aš asmeniškai svarstau apie kažką panašaus – 1TB ir USB 3.0. Kaina nėra neįkandama, tačiau neaišku kaip dėl suderinamumo. Galbūt viską išpręstu WD suteikiamas priedas.

  3. Crembo parašė:

    Įdomu kada motininių plokščių gamintojai pradės montuoti USB 3… Gal turim kokių žinių?

  4. Fikusas parašė:

    Taigi Gigabyte P55A serija su USB3/SATAIII 6GB/s 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.