Wi-Fi siūlys 1 Gb/s spartą

Elektros ir elektronikos inžinierių institutas (angl. IEEE) ketina jau 2011 metais patvirtinti naują bevielio ryšio Wi-Fi atmainą 802.11ac, kuri leis duomenų perdavimo spartą pakelti net iki 1 Gb/s ir pranešama, jog tai nėra riba.

Tiesa, pasak IEEE atstovų spaudai, naujasis Wi-Fi standartas ne tik padidins duomenų perdavimo spartą, tačiau ir turėtų leisti ryšio standartui aprėpti didesnį plotą ir panaikinti kai kurias iki šiol esančias šio bevielio tinklo technines problemas.

Šiuo metu didžiausią spartą siūlo naujasis 802.11n standartas, kuris geba duomenis perduoti iki 300 Mb/s sparta. Tai reiškia, jog 802.11ac ją padidins daugiau nei tris kartus. Naujasis standartas aparatinėje įrangoje rodysis 2012 metais. Nepaisant to, kad IEEE ir toliau tobulina Wi-Fi bevielio ryšio technologiją, populiariausiu lieka 802.11g standartas. Šis geba suteikti iki 54 Mb/s duomenų perdavimo spartą apie 50 metrų atstumu.

4 Komentarai

  1. Unamed parašė:

    Galetu ir intera tokio greicio pasiulyt iki 2012 😀

  2. Fostil parašė:

    Kokia nauda is tokio greicio jei hardas jau nebegaletu net tiek patemt. SSD neiperkami ir nemanau, kad iki tada taps kasdienybe, tad liksim su hdd dar ilgam, o jie tikrai neisspaustu 1gbps irasymo.

  3. Storasis parašė:

    Fostil egzistuoja tokie atvejai , kai interneto rysys dalijamas keliems ar keliasdesimciai kompu

  4. Fostil parašė:

    Good point, kazkaip apie tai nepagalvojau. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.