WikiLeaks vadovas bando išvengti jam metamų kaltinimų

WikiLeaks vadovas Julianas Assangas gąsdina, jog jei ir toliau tęsis byla, kurioje jis yra kaltinamas išprievartavimu, jis paskleis vyriausybinę informaciją necenzūruotą. Seniau skelbta informacija buvo kiek cenzūruota, ištrinant duomenis apie asmenis, kuriems gali grėsti pavojus paskelbus duomenis internete.

Šią vasarą WikiLeaks gavo 1.3GB dydžio failą, kuris buvo patalpintas failų dalinimosi saugyklose ir apsaugotas 256-bitų praktiškai nenulaužiamu raktu, kuriame buvo JAV dokumentai, įskaitant ir tuos, kurie dabar neskelbiami ar skelbiami, ištrynus pavardes, bei kitus duomenis, siekiant apsaugoti šnipų, šaltinių ir kareivių gyvybes.

J. Assango teisininkas Markas Stephensas perspėjo, kad jei jo klientas bus toliau kaltinamas išprievartavimu Švedijoje, ar jam bus iškelta byla JAV dėl bendradarbiavimo su terorizmu, jis atskleis failo atrakinimo raktą. Teisininkas teigia, kad jo atstovaujamasis nori apsisaugoti, nes yra neteisingai kaltinimas. Taigi panašu, kad WikiLeaks vadovas naudosis savo puslapiu, siekdamas išvengti suėmimo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.