WikiLeaks neteko domeno, vadovas suimtas

Dar vakar rašėme, kad WikiLeaks vadovas Julian Assange bando išvengti teisėsaugos, grasindamas paviešinti atkodavimo raktą, kuris atvertų kelią visiems matyti necenzūruotus JAV valstybės dokumentus. Tačiau panašu, kad WikiLeaks bėdos tik prasideda.

Vakar WikiLeaks puslapyje atsirado nauja informacija, tiksliau dokumentų kopijos apie JAV esančius objektus, kurių puolimas labiausiai pakenktų valstybės nacionaliniam saugumui. Panašu, jog tai perpildė vyriausybės kantrybės taurę. WikiLeaks sąskaita Šveicarijos banke buvo uždaryta. Oficiali to priežastis buvo tokia, jog WikiLeaks vadovas banko dokumentuose pamelavo, kad gyveno Šveicarijoje.

Tuo WikiLeaks problemos nesibaigė. DNS kompanija, kuri davė teises naudotis WikiLeaks domenu, nutraukė savo paslaugas. Tai reiškia, kad daugiau WikiLeaks pasiekti įprastu adresu neišeis. Taip pat puslapis neteko talpinimo paslaugų tiekėjo ir buvo perkeltas į keletą serverių Šveicarijoje bei Prancūzijoje. Tačiau Prancūzijos valdžia jau paskelbė, kad pašalins puslapį iš serverių, esančių jų šalyje. Tuo puslapio problemos nesibaigė. WikiLeaks puslapis buvo atakuojamas programišiaus, pasivadinusio The Jester arba th3 j35t3r vardu. Ankščiau jo atakos viršijo kuklius 2 – 4 Gbps, tačiau antradienį suaktyvėjo ir pasiekė 10 Gbps. Savo Twitter puslapyje The Jester paraše: \“TANGO DOWN – for attempting to endanger the lives of our troops, \’other assets\’ & foreign relations\“.

Taip pat bėdų neišvengė ir pats WikiLeaks vadovas. Jis buvo suimtas Didžiojoje Britanijoje dėl jam pateiktų kaltinimų Švedijoje, išprievartavimo byloje. Julian perspėjo, kad jei jam kas nors nutiks, kol bus suimtas, jo bendražygiai paskelbs raktą, kurio dėka visi galės matyti necenzūruotus ir dar nepaskelbtus slaptus dokumentus. Kuo baigsis ši istorija, turėtume pamatyti jau artimiausiu metu.

5 Komentarai

  1. Vaidas parašė:

    Nice. Kaip kokiam filme.

  2. ZigZag parašė:

    Na čia tikrai įdomu darosi kuo baigsis. Nors iš dalies, manau, kad jau per daug irgi sau leido tuos objektus paviešinant. Visgi saugumas žmonių svarbiau.

  3. ligonis parašė:

    nu gerai, jei ir neteisingai kaltinamas tuo ispreivartavimu, bet grasint informacijos paviesinimu su vardais – jau debilizmas. gerai daro viseindamas cenzuruotus dokumentus – tegu zino kas vyksta, bet nezino tiksliai snipu ir infromatoriu visokiu pavardziu, bet kai grasina atskleisti ir tokius duomenis, tai jau vien uz tai turetu gaut metu.

  4. arturas173 parašė:

    Bet tai susidorojo cia greit su juo. Na pats nezinau kuria puse palaikyti, tai, kad viesina slaptus dokumentus – gerai, tegul visuomene zino kas vyksta valstybeje jiems uz nugaros. Bet tai, kad viesina ir tuos slaptus dokumentus, kurie tesiogiai gresia salies saugumui tai jau negerai. Na gal truputi linkes as wikileaks pusen, bet manau siek tiek persistenge jie. 🙂 Na dabar jau telieka laukti kuo viskas baigsis.

  5. zirnis parašė:

    lygiai taip pat ir sovietu sajungoje, butu kiluse gresme visai komunistinei santvarkaii is vidaus ir isores jei tik kas butu atskleides kokie ju nusikaltimai padaryti.

    Kad ir dabar esama santvarka atrodo gera, prie rusu kitiems zmonems ir atrode viskas gerai, nes nezinojo tiesos, jokio esminio skirtumo nematau. Tik pasirode, kad \"demokratiski\" metodai nieko nesiskiria nuo komunistu naudotu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.