Wikileaks nežada sustoti

Pastaruoju metu Wikileaks sudarė daug problemų JAV vyriausybei. Kaip jau žinote, šiame puslapyje buvo paskelbti beveik 100000 slaptų JAV armijos dokumentų ir beveik 250000 slaptų diplomatinių dokumentų, pokalbių ir t.t. JAV vyriausybė iki šiol bando užglaistyti žalą, kurią padarė tokių dokumentų paviešinimas viešojoje erdvėje.

Tačiau panašu, kad Wikileaks nežada sustoti ir bandys suduoti antrą smūgį, atskleidžiant dar daugiau slaptų, ne visiems palankių dokumentų. Iki šiol viskas buvo nukreipta prieš JAV vyriausybę. O kodėl gi nesuduoti smūgio JAV privačiam sektoriui?

Puslapis ruošia informaciją apie vieną iš pagrindinių JAV bankų. Tokią informaciją atskleidė Wikileaks įkūrėjas Julian Assange, pirmadienį duodamas interviu žurnalui Forbes.

Dauguma mano, kad nauji paviešinti dokumentai bus apie kiek prieštaringai vertinamą Amerikos banką, nes praeitais metais Julian pateikė informaciją Computerworld, jog turi kelis gigabaitus vogtos informacijos iš šio banko. Jau šią savaitę Amerikos banko akcijų vertė Niujorko akcijų biržoje pradėjo smarkiai kristi, nes bijoma, kad sekantis Wikileaks taikinys bus būtent šis bankas.

Kita Euro-Amerikietiška korporacija taip pat turi priežasčių kiek bijoti. BP (British petroleum), Anglijos kompanija, kuri didžiausią savo padalinį turi JAV. Ši korporacija taip pat turi bijoti Wikileaks informacijos „atakos“. Tame pačiame interviu Forbes, Julian Assange sakė, jog turi daug slaptos informacijos iš BP ir šie duomenys dabar vertinami ir žiūrima, ar jie dar nebuvo paskelbti kitur.

Tai būtų dar vienas didelis „smūgis“ BP po besibaigiančio skandalo dėl rekordinio kiekio naftos išsiliejimo vandenyne. Taip pat galima pastebėti, kad po interviu BP akcijų vertė nukrito 2.5 procento.

Prieš paskelbiant informaciją apie JAV vyriausybę, Wikileaks buvo žinomi dėl atskleistų duomenų apie vieną svarbų bankininką Julius Baer, kuris po informacijos paviešinimo bandė puslapį uždaryti, darydamas spaudimą puslapio talpinimo paslaugas teikusiai bendrovei.

3 Komentarai

  1. Ambient parašė:

    kazkaip keista atsirado kazkox saitas kur taip svilina subines kazkam kad net gera darosi 🙂 beje gal apie kubilio ir jo chebros ka nors \"gero\" pasakys? 😀

  2. zygys parašė:

    iskilo klausimas, is kur jie gauna tuos slaptus dokumentus? turi snipu kokiu ar dar ko?

  3. ZigZag parašė:

    Spėju perkama informacija, savų žmonių randa ir tiek. Jei visi žinotų iš kur gauna, tai ir nebegautų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.