WikiLeaks vartotojai suaukojo net 1 milijoną eurų

Šių metų fenomeną, tinklapį WikiLeaks, kuris skleidė slaptus vyriausybinius susirašinėjimus, aktyviai rėmė interneto vartotojai. Teigiama, kad per visus 2010 metų vykdyti savo veiklai WikiLeaks gavo net 1 milijoną eurų.

Daugiausiai lėšų WikiLeaks gavo per pirmąjį šių metų pusmetį ir antrojo pradžią, kai sugebėjo surinkti 765 tūkstančius eurų, tuo tarpu per paskutinius keturis mėnesius gautos lėšos nebuvo labai didelės ir siekė 235 tūkstančius eurų. To priežastimi tapo JAV vyriausybės spaudimas, dėl kurio Visa, MasterCard ir PayPal užblokavo WikiLeaks sąskaitas.

Tiesa, WikiLeaks daug lėšų ir išleido. Šiais metais tinklapis pirmą kartą pradėjo mokėti algas savo darbuotojams, daug reikėjo išleisti kompiuteriniai įrangai, svetainės talpinimui ir įvairioms darbuotojų kelionėms. Tinklapio įkūrėjas J. Assangas taipogi turėjo panaudoti šiek tiek tinklapio lėšų tam, kad už užstatą išeitų iš kalėjimo. Nepaisant to, jis šiuos pinigus gražins, nes parašęs knygą gaus 1,5 milijono eurų.

4 Komentarai

  1. Storasis parašė:

    Kazkaip kuo toliau tuo labiau man atrodo kad Wikileaksas tai tokia Amerikos incenizuota propagandele, kuria visi pasiruose priimti kaip gryna tiesa. Vien tai kad Assango isrinkimas \"metu zmogumi\" ir tai kad didieji dienrasciai kaip New York Times , ir guardian padeda publikuoti visus duomenis, manau daug ka sako.

  2. svedas parašė:

    Didieji dienraščiai Amerikoje turi seną tradiciją \"laisvas žodis\" kuri savo galia dar nuo Watergate laikų…

  3. Pasisiauses parašė:

    Storasis,
    Tai, kad tą Wikilieaks labai daug didžiųjų amerikos kompanijų smerkia ir visaip trukdo jų veiklai.
    Taip, kad smaaaarkiai prašovei 🙂

    O metų žmogaus titulo tikrai nusipelnė, nes šitas žmogus atstovauja tikrąją žodžio laisvę, kurios beje amerikos kapitalizmas labai nemėgsta.

  4. Putulis parašė:

    Šiaip radau neblogą straipsniuką šita tema: http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pasaulis/redakcijos_akiratis/S-16507/straipsnis?name=S-16507&l=2&p=1
    ten yra vienoj vietoj ir apie wiki leaks užsiminta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.