„Windows 10 Creators Update“ vis dar galima aktyvuoti su „Windows 7/8“ licenzijos kodais

„Microsoft“ oficialiai savo pasiūlymą nemokamai iš „Windows 7/8“ atsinaujinti į „Windows 10“ uždarė dar 2016 metų vasarą, bet norint nemokamai gauti „Windows 10“ ir dabar nėra sunku. Tai yra todėl, kad atrandama spraga po spragos kaip pereiti nuo senos operacinės prie naujausio „Microsoft“ kūrinio.

Turintis bent kiek laisvo laiko ir minimalių kompiuterinių žinių lengvai gali „Windows 7/8“ iškeisti į „Windows 10“. Panašu, kad „Microsoft“ nutraukdami pasiūlymą atinaujinti nemokamai neišjungė galimybės su senais „Windows 7/8“ licenzijos kodais aktyvuoti „Windows 10“. Ši spraga palikta ir ką tik pasirodžiusiame „Creators Update“, kaip buvo ir su „Anniversary Update“.

Nepaisant to, kad šios spragos yra paliktos, žmonės atsinaujinantys po oficialaus pasiūlymo pabaigos elgiasi ne visai pagal įstatymus. Teoriškai jie pažeidžia naudotojo licenzinę sutartį ( EULA, End User License Agreement). Bet „Microsoft“ tai nelabai rūpi, nes ji iki šiol nesiima jokių veiksmų prieš tuos kurie į „Windows 10“ atsinaujino po pasiūlymo pabaigos. Galime spėti, kad kompanija specialiai paliko šias landas, kad „Windows 10“ naudotojų skaičius augtų sparčiau. Bet tada kyla klausimas, kodėl to pasiūlymo nepalikti oficialiai? Tada „Windows 10“ naudotojų bazė augtų dar sparčiau.

1 Komentaras

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.