„Windows 10“ operacinė sistema turi 1,3 mlrd. aktyvių įrenginių

„Micorosft“ praneša, kad „Windows 10“ įrenginių kiekis pakilo iki 1,3 mlrd. Kompanijos tikslas yra pasiekti 1,5 mlrd. įrenginių kiekį, kuris jau yra visai arti. Dar prieš 2018 metų vasarą „Microsoft“ planavo turėt 1 mlrd. „Windows 10“ įrenginių, bet šį tikslą kompanijai pavyko pasiekti tik po dviejų metų. Pastaruoju metu „Windows 10“ įrenginių kiekis augo sparčiau nei prieš tai. Tai įvyko dėl pandemijos ir labiau perkamų kompiuterių. „Microsoft“ atskleidė, kad paskutinį ketvirtį jų partneriams reikėjo 10 % daugiau „Windows 10“ licencijų nei įprastai.

Dar vienas faktorius, lemiantis „Windows 10“ rinkos augimą yra tas, kad „Microsoft“ „Windows 7“ operacinę palaiko tik verslui, kuris už tai moka. Kadangi už senos operacinės palaikymą reikia mokėti papildomai vis daugiau kompanijų tiesiog pereina prie „Windows 10“. Šiuo metu „Windows 7“ vis tiek dar turi 20 % operacinių sistemų rinkos.

„Micorosft“ taip pat atskleidė, kad jų „Microsoft Teams“ platforma turi 145 mln. kasdienių naudotojų, o „Microsoft 365“ namų naudotojų kiekis jau viršijo 50 mln. prenumeratorių.

4 Komentarai

  1. Teftilijus parašė:

    Įdomu kiek tai paveiktu vartotojų augimą jei Microsoft’as pasiūlytų namų vartotojams nemokamą OS ir Office paketą, kaip kad pas obuolinius..

  2. newdiamond parašė:

    vivshka tragedija tas win 10 modelis…

    pakiso skirtinas os po vienu pavadinimu win 10, o problemas tvarkytis turi vartotojas…

    nekalbu apie tai….kad jokiu normaliu pakeitimu nera nuo 15xxx buildo…ikoneles pakeicia…prideda scam apps ir vuolia…naujas buildas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.