„Windows“ registrų pakeitimai RX 5700 XT leidžia pasiekti 2.2 GHz

Igor Wallossek iš „Igor‘s LAB“ surado būdą, kaip stipriai pakelti ką tik išleistų „Navi“ vaizdo plokščių dažnį padidinus energijos limitą. Su specialiai pakoreguotais registro parametrais RX 5700 serijos vaizdo plokštes galime priversti veikti greičiau. Tai įmanoma dėl to, kad AMD „Radeon“ tvarkyklės paima „PowerPlay“ parametrus (energijos limitų parametrai) iš vaizdo plokštės BIOS ir juo perkelia į „Windows“ registrus. Po to jie būtent iš ten ir nuskaitomi, o visi šie duomenys vadinami „SoftPowerPlay Table“ arba tiesiog SPPT. Juo pakoregavus galima rinkti norimus limitus. Tiesa, tokia procedūra siūloma užsiimti tik tiems, kas supranta, ką daro.

Su patobulintais parametrais RX 5700 serijos vaizdo plokštės gali naudoti kur kas daugiau energijos ir pasiekti didesnį dažnį, bet tada reikia kur kas efektyvesnio aušinimo. Geriausia būtų naudoti vandens bloką. Lentelėje matome, kad RX 5700 XT energijos sąnaudos nuo patobulinimo padidėjo ne tiek daug, bet testavimo metu buvo pastebėta spyglių, kurių metų buvo naudojama virš 300 W elektros energijos, tad aušinimu pasirūpinti yra būtina.

7 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Atrodo neblogai kas ready to tinker. Priartėja prie rtx 2080 per plauką, o min fps dar ir lenkia. Tiesa grajus geriau veikia su amd nepaisant to kad buvo kurtas bendradarbiaujant su nvidia.

  2. neblogai parašė:

    Man čia įdomu, kad pakėlus GPU dažnį 20-30%, fps pakyla tik 5-10%. Tai taip trūksta atminties pralaidumo, ar gal ir procesorius jau pristabdo? (ties 5700-5700XT, keliant GPU dažnį sparta kyla greitai).

  3. Jordan parašė:

    Niekada taip nebuvo kad lygiagreciai oc kiltu ir rezultatai spartos, kuo auksciau keli tuo maziau naudos gauni nuo tam tikro tasko.

  4. BC00 parašė:

    Aišku gamintojai ant savo custom Navi kranelių pilnai neatsuks, bet bus smagu pasižaisti prisidedant ne tiek ir mažai spartos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.