„Windows 10“ gali pradėti rodyti reklamas

„Windows 10“ skverbiasi į klientų kompiuterius labai sparčiai, labiausiai dėl „Microsoft“ naudojamos nemokamos atnaujinimo programos, bet atrodo programinės įrangos gigantas nusprendė pasipelnyti integruodamas reklamas į paskutinį atnaujinimą.

Su „build 10565“ atnaujinimu „Microsoft“ pradėjo reklamuoti aplikacijas start juostoje. Kol kas reklamos yra nelabai erzinančios, be to jas galima išjungti. Tai tik bandomasis „Microsoft“ žingsnis, bet kas gali patvirtinti, kad vėliau tokias reklamas galėsime išjungti kaip dabar. Būtų dar blogiau jei jos įkyriai iššoktų per visą ekraną, bet tikėkimės, kad to nesulauksime. Reikia priminti, kad „Windows 10“ stebi savo vartotoją ir jo veiklą, dėl to gali pasiūlyti jo pomėgius atitinkančią reklamą. 

12 Komentarai

  1. Bokpro parašė:

    Prasideda. Greitu metu nebegalesime deti savo desktop wallpaperio. Vietoj jo bus reklama!

  2. Jordan parašė:

    Jei taip pasidarys chebra ant Linux bazuosis. OpenGL ir optimizuotas gerai ir akių nedrasko 🙂

  3. svedas parašė:

    na gal kas naudoja nemokamas win10 (ale testuotojai) tai nėr ko skųstis, bet jei mokėjai už produktą o jame dar tau reklamą kišą…

  4. TavoMama parašė:

    Nieks niekur nesibazuos nes dirbantiems neveikia krūva reikalingo softo, o su VM ir visokiais passthrough žaisti reikia ir atitinkamo know-how, ir laiko. Jau greičiau, kas dar neperėjo, pereis ant Apple produkcijos.

    Dėl žaidžiančių, tikriausiai parašei ir pats nepatikėjai. Nors situacija ir gerėja, bet tikrai dar nėra "patenkinama".

  5. aiwaris parašė:

    kazkaip nelab tepergyvenu del tokiu nesamoniu nes jas labai lengva ijungti atjungus ju servise na gal dar gali tekti pasiknist su registrais ir tiek:D

  6. samanius1124 parašė:

    kas supranta tai gut, o ka daryt eiliniams namu ‘cainykams’ :D. pas seseri nuejau i svecius pries keleta dienu, lapi turi su 10 – vindausiniai servisai(nepamenu dabar) interneta uzjuzine laiko iki 15-20 Mb srauto

  7. TavoMama parašė:

    Nuo visokių bandwith’o ėdrūnų gerai saugo TinyWall. Kartą sukonfiginai ir pamiršai – gi tie čiainikiai, kaip išsireiškei, kažkokį softą retai naują įrašinėja.

  8. Katonas parašė:

    Žiūriu jau kai kurie nemažus įgūdžius išsiugdė gaudydami įvairiausius W10 "pagerinimus". Kai pats pradėsiu naudoti reikės žiūrėti kas kaip ten, nes kam rašai tai visi tie "čainyko" lygio useriai, tai jiem reikia būtinai sukonfiguruoti ir apsaugoti nuo blogybių 😀

  9. Press parašė:

    yra labai gera iseitis.
    Windows 10 LTSB 2015.
    Pati geriausia versija, kokia tik gali buti.

  10. aiwaris parašė:

    ciainikai tai nuzude:D

  11. Stipena parašė:

    Čainikai per pusmetį šviežiai perrašytus Win sugeba uždrožt, nes čainikai nesugeba varnelių nuimti kanors įsirašydami ir šiaip mėgsta turbūt reklamas spaudinėt tokias funkcijas ir prideda, kad čainikai turėtų ką veikti. Aš neapsikentęs šeimynai įrašiau Linux Mint tai 3 metus rami galva kaip įrašiau taip tebeveikia, pats tai nemėgstu linux’u bet nuo čainikų gelbėja.

  12. procc parašė:

    Skype sėdi reklamos, utorrent sėdi reklamos ir t.t., eiliniams vartotojams nelabai maišo. Jei naujos reklamos bus pvz skype lygio, tai ir tos nelabai maišys.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.