Windows 7 RC versijos galiojimas netrukus pasibaigs

Kaip žinia, pirmoji ir vienintelė jau leidimui kandidatuota Windows 7 versija (angl. Release Candidate) pasirodė dar praėjusių metų gegužę. Microsoft gavo daug pagyrų už tai, kad už dyką ilgą laikotarpį leido išbandyti savo naująją operacinę sistemą.

Visgi, šiais ypač neramiais laikais, kai visiems grasino ar vis dar grasina ekonominė krizė, nemokami dalykai negali tęstis amžinai. Kai artės paskutinės vasario valandos, sumuš vidurnaktis, Windows 7 RC pavirs į moliūgą ar kažką panašaus bei tikrai beverčio. Jau nuo kovo pirmosios dienos vartotojams, kurie vis dar naudos RC versiją, operacinė sistema persikraus kas dvi valandas.

Tiesa, tai buvo suplanuota jau labai seniai, net ką tik pasirodžius pačiai viešajai bandomajai versijai. Kai tik prasidės kasvalandiniai persikrovimai, vartotojai turės net tris mėnesius nusipirkti pilną operacinės sistemos versiją. Taigi, 2010 metų birželio pirmą dieną RC versija taps tarsi piratinė, nes ją naudojantys matys juodą darbalaukį ir piratinius pranešimus.

Galime priminti, kad Microsoft šiuo metu siūlo tris mažmenines Windows 7 pakuotes, kiekviena iš jų turi pilną licenciją vienam vartotojui, taip pat siūlomi ir pigesni atnaujinimo planai tiems, kurie vis dar naudojasi Windows XP ar Vista operacinėmis sistemomis. Viena iš palankiausių versijų, matyt, yra Windows 7 Home Premium, kurios kaina už Atlanto siekia apie 105 JAV dolerius, bet jos funkcionalumas mažesnis, nei RC versijos – ši padaryta Ultimate versijos pagrindu.

16 Komentarai

  1. svedas parašė:

    ech artėja pabaiga mano \"legaliems\" win7

  2. adijux parašė:

    Oi, gerai, kad priminėt, buvau visiškai pamiršęs. 🙂

  3. tomaxsas parašė:

    heh, turiu legalius ir nesuku galvos 🙂 gerai kai nereikia jaudintis del cracku, genuine ir kitokiu dalyku 🙂

  4. DjCepe parašė:

    o jei laika per bios pakeist? nepavyktu apgaut? ir isjungt auto update\’us

  5. SB parašė:

    DjCepe>Nusipirkt, zmogau, reikia. Neturi pinigu? Nesinaudok kompiuteriu arba isirasyk Linux.

  6. fregis parašė:

    ech mano irgi laikas biagiasi 🙂 pasidziaugiau ir uzteks 🙂
    gal ir pavyktu, tik kad skypas prades nesamones daryti.
    SB> tai jei toks turtingas tai visiem nupirk 😉 gal nevisi gali leisti toki malonuma, gal svarbesniu jam islaidu yra

  7. djtorrent parašė:

    Jai pinigu neturi tada piratauji, o jai to nesugebi tai bomžauji 😀

  8. hd797pg2810s parašė:

    Naudoju Win 7 Enterprice 90 dienų legaliai ir visai normaliai, su rearm komanda 270 dienų naudosiuos legaliai, po to reinstal ir vel 270 dienų legaliai. nereikia jokių vaistu ar dar ko nors. Bet šiaip pagrinde ant ubuntu/kubuntu sėdžiu 🙂

  9. SB parašė:

    fregis>Jus mane juokinat. Eikit, pasidomekit kiek bendrai parduota Vista ir 7 kopiju. Daug zmoniu turtingu tokiu atveju. Yra kitu islaidu, tai iseitys yra – nesinaudoti PC arba isirasyti Linux. Kita karta uz zodeli bent piratavimo ar apejima kokiu nors spragu, banas.

  10. nugat parašė:

    Turbūt neįmanoma iš recovery dvd ištraukti win os,ar taip?
    Tai neprideda + mikrosoft.
    Ištryniai recovery particiją,ir kas belieka… 🙁

  11. tomaxsas parašė:

    SB o tu mus juokini, pasakyki svieitmo ministerijai kad visose mokyklose naudotu Linux, ne Windows tada ir apie namie Linux naudojima bus galima pakalbet…

  12. Fostil parašė:

    Nana, tikrai eiliniam lietuviui pirkt windowsus po 400lt… Ka jau bekalbeti apie studentus lietuvos, o gal irgi pasiulysit ubuntu? Jei siulysit, tai pirma ir svietimo istaigas pertvarkykit, kad sudarytu salygas viska dirbt su ubuntu ir atmainom.

  13. nanoWorld parašė:

    Siaip jau studentai (Kalbu apie dauguma KTU technologiniu specialybiu studijas, kitur nezinau) Windows gali gauti nemokamai. Deja, jiems lengviau juos parsipumpuot is Linkomanijos, negu pasieskot informacijos apie sia galimybe. O kitu pakraipu studiju gali laisviausiai ir su ubuntu gyventi. Referatu pastinimui modeliavimo aplinku nereikia… Bet kuriuo atveju, daug kas priklauso ir nuo destytoju, kai kurie tikrai geranoriskai leidzia naudoti alternatyvas moduliu atsiskaitymuose, bent jau kur as studijavau, buvo tik pora atveju, kai buvo grieztai prisirista prie softo, veikiancio tik Windows aplinkoje, bet tokiu atveju teoriskai galima naudoti universiteto inventoriu darbu ruosime (Fukso metais, daug laiko teko praleist skaiciavimo centre darant darbus, vien del to, kad tvarkarastis buvo su kruvom langu).

  14. tomaxsas parašė:

    nanoWorld, tikrai ne dauguma, visi informatikai ir tik kas pasirenka konkrecius modulius is kitu specialybiu

  15. nanoWorld parašė:

    Bet kuriuo atveju, tas 330Lt uz Windows nemanau, kad yra kazkokia neikandama suma. Nemanau, kad apskritai problema Windows kainoje.

  16. aKii parašė:

    Manau čia lankosi nemažai studentų, tad gal kam pravers:
    http://forum.lrytas.lt/topic_show.pl?pid=1561619;hl=msdn
    🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.