„Windows 7“ vis dar populiariausia „Microsoft“ operacinė sistema

„Microsoft“ įnirtingai ruošia „Windows 10“ operacinę sistemą, kuri turėtų pasklisti po daugelį kompiuterių labai greitai, dėl gan dėkingos atsinaujinimo sistemos, kai „Windows 7/8/8.1“ vartotojai naujausią „Microsoft“ kūrinį galės gauti nemokamai. Be to žaidėjai bus priversti rinktis „Windows 10“ dėl DirectX 12.

O mes pažvelkime kaip atrodo operacinių sistemų užimama rinkos dalis. „Windows 7“ neturi konkurentų ir birželio mėnesį užėmė net 60.98 % rinkos, mėnesį prieš tai kiek mažiau – 57.76 %. Antroje vietoje „Windows 8.1“, turinti 13.12 % rinkos dalies. Tai tik 0.24 % daugiau nei prieš mėnesį. Gal ir keista, bet „Windows XP“ dar turi daug fanų, ši operacinė sistema birželį užėmė 11.98 % pyrago dalies, bet dar gegužę turėjo 14.6 % rinkos dalies ir buvo antroje vietoje. Reikia paminėti, kad dar neišleisti „Windows 10“ turi 0.16 % rinkos, o tai yra vien bandytojai. Bendrai „Windows“ operacinės sistemos sutinkamos kiek daugiau nei 90 % visų žemės kompiuterių. Tuo tarpu „Apple“ kuriama „Mac OS“ užima 7.54 % rinkos dalies. „Linux“ vartotojų esama dar mažiau – 1.61 %. 

3 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    pasakysiu viena dalyka…apie kuri kazkodel mazai kas sneka…

    zmonems nereikia OS keisti kaip kojiniu..

    telefonus jau keicia kaip kojines…kodel zmones PC OS turi keisti daznai jeigu ji gerai veikia..palaiko irenginius ir jau iki kaulu smegenu zino kaip naudotis…

    na aisku..vis doleriu negana…reikia leisti kas du metus….

  2. Deft parašė:

    progresas turi vykti, visada kad ir i blogaja puse gaunasi 🙂

  3. GK parašė:

    kad W7 bent jau man tiesiog nuostabus.bet del gaming ir dx 12 teks keisti i W10,tikekimes nenuvils jie.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.