Windows 8 Consumer Preview tapo prieinama visiems

Šiandien visiems nekantraujantiems dar arčiau susipažinti su „Windows 8“ operacine sistema „Microsoft“ parsisiuntimui paruošė antrąją „Windows 8“ beta versiją, geriau žinoma „Windows 8 Consumer Preview” vardu. Pastaroji pakeis praėjusiais metais pasirodžiusią ir 3 mln. atsisiuntimų sulaukusią “Windows 8 Developer Preview“.

Antroji „Windows 8“ beta versija turėtų pasiūlyti dar didesnę spartą, kokybę bei patikimumą. Kartu su ja atveriamos durys tokios sąvybėms kaip: „Microsoft Store“, „Microsoft SkyDrive“, „Internet Explorer 10 Preview 5“ bei kitoms tik šioje operacinėje sistemoje esančioms išskirtinėms funkcijoms ir prievadams, praneša portalas Techpowerup.

Šiai beta versijai keliami reikalavimai apima: 1 GHz dažnio procesorių, 1 GB operatyvios atminties bei 16 GB laisvos vietos jūsų kaupiklyje. Norintys atsisiųsti „Windows 8 Consumer Preview“ gali tai padaryti iš čia.

Techpowerup.com nuotr.

31 Komentarai

  1. foozz parašė:

    kolkas tasai kilbukas didelio yspudzio nepaliko 🙂 ok jei turi plansete ar laptopa su lieciamu ekranu, gal ir gan patogu butu, taciau su peles pagalba metro sasaja valdyt netaip ir malonu. kitavertus reik priprast jog neber start mygtuko, instaliavau is USB tai viskas vyko daug greiciau nei instaliuojant windows 7, bet velgi minimum 16 GB, comme on tuscia instaliacija vien 20 GB uzima, kazkur gyresi jog maziau naudos Ram, 64 bitu sistema ant windows 7 pas mane nevalgo 1,8 GB. na bet kolkas tai tik beta gal ir near taip prastai 🙂 ydomus bootloaderio sprendimas betkokiu atveju pirmiausia kraunasi kilbukas tik paskui leidzia pasirinkt kuria sistema nori uzkraut taciau pasirinkus windows 7 kompas vel persikrauna ir tada jau kraunama sena sistema. laiko atzvilgiu gal ne pats greiciausias sprendimas. Jei viskas iki galutines versijos judes tokia kryptim vargu ar sulauks windows 8 tokio pasisekimo kaip windows 7 turbut vien del to jog daug vartotoju spjaudysis del start mygtuko trukumo 😀

  2. ironvolf parašė:

    Na ir aš išbandžiau, žiauriai nepatogus man tas valdymas, o start mygtuko nebuvimas tikrai nervina. Aišku liečiamiems įrenginiams tai gal ir nieko, bet su visais kitais lauks vistos likimas 🙂

  3. simple parašė:

    Žiūriu Balmeris profas savo srityje – iš Microsoft greit liks tik prisiminimai. Pats pripažino susimovęs su Windows Phone 7, bet panašu, kad išvadų nepadarė.

  4. ironvolf parašė:

    Na taip, pjauna grybą konkrečiai profas 🙂 Teks likt prie Windows 7 🙂

  5. BroniusK parašė:

    Pas mane taip pat 7 Windows ir PC dinozauras. Procesorius 1,47 GHz Athlon XP 512MB RAM atminties ir 250GB skeltas diskas. Ramų valgo nuo 250MB iki visu 500MB kai dirba intensyviai, o instaliuotas užima kažkur apie 6GB tikslai dabar nežinau. Žinau, springsta kai HD ar reiklesni žaidimą paduodu:D.

    Tik ar bus Windows 8 kiek nors panašus į Windows 7?

  6. donaciuxx parašė:

    broniau, na ir nustebinai, toki dinozaura dar namie laikai? kiba moksleivis esi kad nesudarai ant truputi spartesnio pc?

  7. donaciuxx parašė:

    beje apie w8 😀 taip valdymas nepatogus, bet vistiek stengiuos ziuret optimistiskai i nauja produkta. aisku JEIGU taip viska ir paliks galutineje versijoje, prastas likimas laukia. zmogai naudosis tik keliuose plansetuose o win 7 nenukonkuruos…

  8. BroniusK parašė:

    donaciuxx taip tai mokslus jau senai baigiau, o iki univero pilkųjų ląstelių trūksta ir ne be tas amžius. Ir juk dar Kubiliaus krizė nepraėjo :D. Internetui geras dar ir filmas iki HD 720p traukia.

  9. Jordan parašė:

    Nu nezinau 512MB RAM+ Windows 7 = kazkas nesirisa 🙂 as va pries 3 dienas ismeciau Pentium 4 3.06Ghz HT+ 1GB DDR266+ HDD kazkoki slamsta 40GB. Pasilikau tik maitbloki ir VGA (FX5200 😀 ), gal netycia prireiks 🙂

  10. simple parašė:

    Esu tikras, kad kažkam tai būtu pravertę. 32 bitų Windows 7 visai pakenčiamai veikia teturint 512MB RAM’ų, o čia iššveitei lauk visą GB 🙂 Anksčiau savo netbuke laikiau apkarpytus Win7, tai tik įkrovus naudojo vos ~140MB. Deja, Atom’as gana sunkiai su jais tvarkėsi, tai teko paaukoti vieną vakarą ir sukišti Arch’ą + OpenBox.

  11. BroniusK parašė:

    Aišku čia ne turgus, bet kiek norėtum už dinozauro kaulus tai yra už 1GB DDR266?

  12. Jordan parašė:

    Nera jau ju kazkuiam siukslyne turbut 🙂

  13. Jordan parašė:

    Kam pasiuliau dovanot tam nereikejo.

  14. BroniusK parašė:

    Teks taupyti:(

  15. Fostil parašė:

    Windows 7 + 512MB ramu visai normaliai sukasi pc. Aisku 1GB butu pats tas, bet be problemu gali dirbt ir taip. Patikrinta, naudota ir nesiskusta. XP savo jau senai atgyveno ir nieks ju jau nebenori.

  16. Dario parašė:

    kas per dalykas cia ivyko, kad susiinstalinau, viskas veikia gerai, bet kai norejau uzeiti i win 7. raso you need to repair your computer. idek kompakta ir viskas bus gerai. ir nebeleidzia i win 7. turit kas pasiulymu? nes cd dabar neturiu.

  17. djtorrent parašė:

    Diena pabuvau su situo sudu ir istryniau 🙁

  18. Dario parašė:

    o kaip ji istrinti? man nei per niekur neduoda

  19. djtorrent parašė:

    as tai is vis kaip pagrindine buvau isirases 😀

  20. BroniusK parašė:

    Dario jei turi instaliacinį XP cd tai per ji gali panaikinti diską (partition delete) kuriame yra windows 8

  21. BroniusK parašė:

    Nors aš dar nebandžiau Windows 8

  22. simple parašė:

    Dario, iš Windows Update parsisiųsk "Malicious Software Removal Tool" – gal šitas ištrins Win8 🙂

  23. donaciuxx parašė:

    zmones naudokit virtual box, neturesit problemu 🙂 https://www.virtualbox.org/

  24. simple parašė:

    Trumpas video tingintiems instaliuoti šitą šlamštą – http://youtu.be/ymJqnjKLl2M

  25. city50 parašė:

    Nėra start, tai visi nustatymai man kaip ir suslapstyti. Toki dalykai kaip control panel manau turėtų būt įtraukta į metro iškart. Suinstalinus 64bit C disko buvo užimta 15.6Gb, ram rijo apie 1gb, o gal 100mb… Sunku buvo suprast kai task manager tokiu naudotis nelabai prates, DP versijoj jis man atrodė gražiau ir suprantamiau. P.S. Kas supranta ką ta kvadratinė žuvis vaizduoja?

  26. simple parašė:

    Ten Steve’o Ballmer’io karikatūra – kampuota, bjauri ir kvaila žuvytė.
    Sistemino skirsnio dydis labai priklauso nuo "Page File’o" dydžio.
    "Control Panel" ikoną galima pasidaryti darbalaukyje. Kiek problematiškesnis kitų programų (pvz. virtuali klaviatūra, disko defragmentatorius, piešimo programa ir t.t.) pasiekimas.
    Su 100MB RAM’o taip pat nepataikei – vien Metro UI ryja daugiau.

  27. crooked parašė:

    a tai jau rasytoju nebera? :))

  28. city50 parašė:

    Tai nepasidarius control panel ant desktop paint ir kitų įrankių pasiekimas toks pats regis. Norisi lietimuj jautraus ekrano su metro pažaidus.

  29. Press parašė:

    Parsisiuskit !ViStart! ir nereikes verkt del to start mygtuko. beto patys pagalvokit kiek naudingos info gali talpint i nauja metro-start, nuo oru iki fb feed.. http://windows.microsoft.com/lt-LT/windows-8/get-started?page=vid2
    Kitas reikalas jei dar turit W8 ir zadat gryst prie W7, arba atskirai particijo,prasukit kelis testus kad realiai matytusi performance tarp abieju sistemu. pvz:http://tinyurl.com/7rojc27

  30. simple parašė:

    1. Jie teigia instaliavę visus galimus Windows 7 atnaujinimus. Vien jau nuo to galėjo smarkiai nukentėti Windows 7 rezultatai.

    2. Jie naudojo Bulldozer FX 6100 procesorių, o pastarieji natūraliai sparčiau veikia Windows 8 OS’e. Būtent tai galėjo padėti video konvertavimui PCMark7 teste, kuriame tik ir tesužibėjo Win8 😉

    3. Visuose kituose testuose spartos skirtumo nėra arba yra, bet minimalus, o tai visiškai įmanoma netgi toje pačioje sistemoje, testą kartojant kelis kartus iš eilės. Ypač kai testuojami tokie žaidimai kaip Battlefield 3, neturintys tikro benchmark’o. Užtenka pažiūrėti ne į tą sprogimą, ar kiek aukščiau į dangų ir rezultatai jau skirsis.

    Su Metro UI naudingumu (NE planšetėse) irgi suvėlei – visą tą informaciją męs jau turėjome nuo Vistos laikų. Ir kas svarbiausia, ta info buvo patogioje vietoje – šoninėje juostoje ir netrukdė naudotis OS.

  31. BC00 parašė:

    Be abejones, cia FX-6100 geresnio isnaudojimo nuopelnas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.