Windows 8 skirta planšetėms nepalaikys esamų programų?

Intel atstovas Renesas Jamesas nurodė faktą apie artėjančią Windows 8 versiją skirtą planšetiniams kompiuteriams, kuri nei kiek nežavi. Neva Windows 8 visiškai nepalaikys esamų Windows operacinėms sistemoms skirtų programų.

Pasak to paties Intel atstovo, Microsoft žada dvi Windows 8 versijas – vieną įprastą, skirtą x86 architektūros procesoriams, ir antrą, jau skirtą ARM procesoriams. Atgalinis suderinamumas bus įdiegtas tik įprastinėje x86 procesoriams skirtoje versijoje.

Ar tai reiškia, kad Windows 8 skirta x86 architektūros procesoriams ir ARM architektūrai yra visiškai skirtingos operacinės sistemos? Jei taip, šios operacinės sistemos ateitis – liūdnoka. Reikės gerokai palūkėti, kol jai bus sukurtos taikomosios programos, o tuo, be jokios abejonės, gali pasinaudoti Google su savo Android 3.0, kuriai pritaikytų programų tuo metu bus daugiau.

7 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Is kurios puses paziuresi… Sis trukumas aktualiausias verslo sektoriuje, kur atbulinis suderinamumas daznai yra pageidaujamas ar reikalaujamas ypatumas. Kalbant apie namu sektoriu – nematau esmines problemos. Dauguma \"einamos windows\’ines\" smulkios programines irangos, kaip narsykles, player\’iai, archyvatoriai ir kt. ant ARM bus nuportinti labai greitai, tad neizvelgiu paprastam namu vartotojui atbulinio suderinamumo su x86 nebuvo problemos, bent jau esmines.

    Pradziai, si Windows 8 versija bus naudojama tik tablet\’uose, tad ten apskritai nieko daugiau ir nereikia kaip OS ir smulkiu taikomuju programu. Veliau, jeigu NVIDIA \"Project Denver\" ir panasus projektai duos vaisiu ir ARM issivystys iki pakankamai galingos notebook/desktop platformos, problema gali buti siek tiek aktualesne, kuomet sudetingesni paketai gali buti dar ir nevisiskai nuportinti arba apskritai nebuti portinti ARM\’ui. Kitavertus, mazai tiketina, ar ARM\’as galios prasme Desktop/Workstation konkuruos su x86, tad kaip low end\’inei platformai, tu sudetingesniu paketu ir nelabai reiketu.

  2. Zveris nr 1 parašė:

    Toks klausimukas , o tarkim is cortex a8 i a15 pereinant yra atgalinis suportas , ar jau reik peresyti ?

  3. nanoWorld parašė:

    Yra – abu atstovai priklauso ARMv7-A architekturai.

  4. NForce parašė:

    Zveris nr 1> o ką reiškia \"peresyti\"?

  5. Zveris nr 1 parašė:

    Perrašyti – taip turejau omeni. 😛

  6. Zveris nr 1 parašė:

    Pagalvojau taip… O tai jai appsas parasytas ant .NET Framework , tai kaip jis gali neveikt ? 🙁

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.