„Xiaomi“ atskleis savo automobilio prototipą rugpjūčio mėnesį

Techniškai būsimas automobilis nėra pirmoji „Xiaomi“ išleista elektrinė transporto priemonė. Tai būtų „Xiaomi M365“ elektrinis paspirtukas. Juokas juokais, bet Kinijos milžinė pernai prisiėmė didelį įsipareigojimą dėl elektromobilių rinkos, įsipareigodama per ateinančius dešimt metų į tai investuoti 10 mlrd. JAV dolerių.

Naujausias įvykis šiame fronte – tikimasi, kad bendrovės įkūrėjas Lei Jun rugpjūčio mėn. pristatys pirmąjį elektromobilio prototipą. Šį automobilį sukūrė „HVST Automobile Design. Po pristatymo prototipas bus skirtas tolesniems bandymams keliuose ir galbūt galime tikėtis, kad prasidės „Xiaomi“ automobilių reklaminė kampanija. Tačiau iki realios automobilių gamybos dar praeis kažkiek laiko. „Xiaomi“ automobilių gamykla ir mokslinių tyrimų ir plėtros centras bus pastatyti Yizhuang mieste, o pirmieji tikri automobiliai nuo gamybos linijos turėtų nuvažiuoti 2024 m.

6 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    https://cnevpost.com/2022/07/06/shenzhen-to-become-first-chinese-city-to-allow-l3-autonomous-driving-for-regular-vehicles/

    Nuo rugpjūčio Shenzhene kinai full autonomous driving paleidžia. Tesla tuo tarpu toliau scamina žmonės su savo neveikiančiu autopilotu.

  2. EgidijusL parašė:

    https://github.com/commaai/openpilot Čia open source „žaisliukas“ 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.