„YouTube“ 2021 metais iš reklamų gavo 28 mlrd. USD pajamų

„YouTube“ per 2021 metus gavo rekordinę sumą pajamų iš reklamų. Visa tai sužinojome „Google“ pateikus „YouTube“ finansinę ataskaitą už 2021 metų paskutinį ketvirtį ir už visus 2021 metus. „YouTube“ paskutiniame praėjusių metų ketvirtyje gavo 8,6 mlrd. JAV dolerių pajamų iš reklamų. Palyginimui, 2020 metais tuo pačiu laikotarpiu pajamos siekė 6,9 mlrd. JAV dolerių. Labai įspūdingai atrodo visų metų „YouTube“ pajamos iš reklamų, jos siekė net 28,84 mlrd. JAV dolerių. Tai yra net 46 % daugiau nei 2020 metais.

„YouTube“, „Google“ ir kitas kompanija valdo „Alphabet“, o jie iš viso gavo 257 mlrd. JAV dolerių pajamų per 2021 metus. Nepaisant didelių pajamų išlaidos irgi buvo didelės, jos siekė net 178,92 mlrd. JAV dolerių. Net turint didelių išlaidų teikiant paslaugas „Alphabet“ pelnas 2021 metais vis tiek siekė 76 mlrd. JAV dolerių.

23 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Ar dar šiais laikais kas sėdi be adblocko ir žiūri erzinančias reklamas YouTube? Čia kalbu apie kompiuterijos entuziastus, kurie ateina į Technews. Aš jau seniai ir telefe naudoju YouTube Vanced, reklamas tik per TV kartais pamatau iš YouTubo, ten jau reikia Android TV, kad tą patį YouTube Vanced įsidiegti.

  2. aiwaris parašė:

    kol blokavo normaliai naudojau adbblock po to perejau ant ADGUARD kuris savo darba atlieka puikiai plius turi ir naudingu papildomu funkciju arba naudoju brave narsykle su igimtu blockeriu ir be situ dalyku tikrai butu beveik neimanoma naudotis normaliai intiku ne tik kad vien youtube.

    • EgidijusL parašė:

      Jei programeriams pasakytum jog naudoji dar Adblock ar kitus pluginus, tai sakytų ką tu atsilikęs 😀
      https://github.com/gorhill/uBlock kol kas geriausias pluginas, bent man šiuo metu (programišiai apie jį pasakytų tą patį).

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Gal ir neteisingai, bet aš adblokais visus reklamų blokuotojus vadinu. Ar tai būtų Brave ar Operos integruotas ar kažkoks kitas. Čia kaip visi sauskelnes pampersais vadina. Kaip sakiau, neteisinga, bet daugelis tiesiog taip sako.

        P.S. kadangi mes dauguma neprogrameriai, tai programerių patarimais ar sakymais net nepasinaudosim. Galim atsidaryt Github’ą, pažiūrėt ir uždaryt, nesupratę nuo kurio galo tą uBlock valgyt reikia 🙂

        • EgidijusL parašė:

          Jis yra ir Chrome Store ir pnš kitose naršyklėse. Man rodos jau galvoja ir apie iOS ant safari. Šiaip gam geras varikliukas, pagal naujausias technologijas, tai labai greit dirbantis ir resursus apkraunantis. Kiti pluginai būna nesuveikia, nes parsidavę yra (pripažinkim, kai reklamos agentūra pasiūlo injekciją…), o va šis man dar nepavedė.

  3. aiwaris parašė:

    zinau sita kazkada esu ir naudojas bet man labiau patinka ADGUARD pagrinde del papildomu funkciju.

  4. Tinkinimas parašė:

    Baisu net pagalvoti, jei nebūtų reklamų blokavimo priemonių.

  5. Raijmiss parašė:

    Adblocka naudoju ant PC. Per telefoną moku jas greit praskipinti tai YT Vanced neprireikė. Na o dbr su draugeliu užsipirkome Premium paslaugą (nes nu blemba jau nuo tų rusiškų ir aplamai reklamų vemti verčia) ir tai ypač pravers ant TV 🙂

    • ojojoj parašė:

      Vanced idealus, nes dar yra tokiu navarotu kaip 4k ziurejimas iskart, o ne laukimas kol ale pagal tavo greiti interneto nustatys raiska, o ir bent ankstesnes originalios youtube versijos net neleido 4k pasirinkimo, nes neturi 4k telefono.

      O kas liecia reklamas ant TV, tai esu mate Linus Tech kaip routeryje jie uzblokavo tam tikrus reklameriu adresus ir neberode reklamu. Tik nepamenu ar tik paciam TV neberode reklamu ar ir youtube taip pat.

      As realiai atjunges ant TV interneta, nes turiu PC prie jo pajunta ir viska ziuriu per PC.

  6. kwakusa parašė:

    Naudoju Pi-Hole ir testuoju dar ADGuard Home, tai nei vienas pilnai nebe blokuoja reklamų YouTube, geriausiai YouTube reklamas blokuoja uBlock įskiepis, bet ant Safari naršyklės nėra, kaip supratau.

  7. Hobis parašė:

    Kodėl niekas nepaminėjo SponsorBlock?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.