„YouTube“ pradeda slėpti „nepatinka“ skaičių

Šių metų pradžioje „YouTube“ pradėjo eksperimentuoti, slėpdama vaizdo įrašų „nepatinka“ skaičių, siekdama sumažinti „nepatinka“ išpuolius prieš kūrėjus visoje platformoje, o po liepos mėn. atliktos analizės „YouTube“ pastebėjo, kad toks elgesys sumažėjo, todėl bendrovė paskelbė, kad pradės slėpti „nepatinka“ skaičius visuose vaizdo įrašuose visoje platformoje.

Tačiau tai nereiškia, kad negalėsite pažymėti, kad vaizdo įrašas nepatinka, nes mygtukas „nepatinka“ niekur nedingsta ir vis tiek galite jį naudoti norėdami suderinti rekomendacijas. Tiesiog vaizdo įrašo nepatinkančių paspaudimų skaičius dabar bus privatus kūrėjams, kurie galės jį pasiekti naudodami „YouTube Studio“.

https://youtu.be/kxOuG8jMIgI

„YouTube“ teigia, kad slėpdama „nepatinka“ skaičių, ji nori „sukurti įtraukiančią ir pagarbią aplinką, kurioje kūrėjai turėtų galimybę pasiekti sėkmės ir jaustis saugiai išreikšdami save“. Tai tik vienas iš daugelio žingsnių, kurių platforma imasi siekdama apsaugoti kūrėjus, ypač mažesnius, nuo ​​priekabiavimo.

Nors tai yra pagrįsta priežastis, galima ginčytis, kad vaizdo įrašo „nepatinka“ skaičius yra naudingas, nes padeda žiūrintiesiems nustatyti, ar vaizdo įrašą verta žiūrėti. Tačiau „YouTube“ teigia, kad jos tyrimai nerado jokio pastebimo žiūrovų skaičiaus skirtumo, nepaisant to, ar naudotojai galėjo matyti „nepatinka“ skaičių, ar ne.

Šiuo metu labiausiai nepatinkantis vaizdo įrašas „YouTube“ platformoje yra „YouTube’s Rewind 2018“, turintis 3 milijonus teigiamų įvertinimų ir 19 milijonų neigiamų. Tačiau neilgai trukus, šie skaičiai taps privatūs, nes „YouTube“ palaipsniui pradėjo slėpti „nepatinka“ skaičių visoje platformoje.

11 Komentarai

  1. RokasS8 parašė:

    Idijotu pasaulis, jau tokie apsimyzeliai, dislike mygtukas uzkliuvo‍♂️

    • sqt3ris parašė:

      O as manau ,kad tai geras sprendimas, nes dislike vieni deda del turinio, kiti del asmens nepatinkancio ar del kokybes ir t.t vnz priezasti suranda, tokia zmogeno prigimtis visada ras prie ko prisi**st 🙂

    • neblogai parašė:

      Pritariu. Turinio kūrėjas juk vistiek tuos ‘nepatinka’ matys, jie tik nebus rodomi viešai. O jei tai taip jautru- iki šiol taip pat buvo galima patinka/nepatinka skaičius paslėpti; dalis tinklapių tai darė.
      Galų gale, tai tik reiškia, kad turinys tampa ne diskusijų ir žiūrovų įvertinimo objektu, o tiesiog reklaminiu. Kaip vartotojas- soc. tinklapius taip ir skirstau pagal kokybę, į tuos kurie leidžia turinį ir nuomones vertinti (ir vartotojams atskirti ‘grūdus nuo pelų’), bei tuos kurie šito neleidžia.

  2. EscO parašė:

    Dave Jones (eevblog) rekomenduoja kitas platformas tokias, kaip bitchute,odysee ar utreon. Tik sumažėjęs pelnas gali pakeisti youtubes nuomonę iš esmės.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.