YouTube gali pritaikyti prenumeratos modelį

Interneto video peržiūrų rinka yra užvaldyta portalo YouTube. Interneto gigantui Google priklausantis portalas yra lankomiausia tokio tipo svetainė pasaulyje ir nepaisant to, kad dominuoja pažvelgus į konkurentus, nesugeba iš ypač didelės vartotojų bazės išspausti realios piniginės vertės.

Google manė, kad raktas į profesionalų turinį bus daugiau pateikiamos reklamos, bet ar taip iš tiesų ir yra? YouTube kalbėjo su daugybe TV kanalų ir filmų studijų dėl galimybės talpinti pilnus serialus ar filmus YouTube tinkle po „reklamos dalybos“ programa. Deja, tačiau tik keletas turinio gamintojų sutiko su šiuo pasiūlymu. YouTube kol kas dalinasi pelnu su keletu populiarių įrašų kūrėjais, taip pat visai neseniai išbandyta nauja video reklamos paslauga. Prieš žiūrint video failą, jums tenka peržiūrėti 15-30s reklaminį įrašą.

YouTube turi daugybe vartotojų, tačiau kylantis į viršų projektas Hulu palaipsniui vejasi jį. Į Hulu keliauja visi tiek, kurie nori pasižiūrėti pilnų TV laidų. Taip pat pranešama, kad Hulu reklamos pardavimai yra gana neblogi, pagrindiniai reklamos paketai užsakyti. Net atsižvelgus į tai, Hulu vadovai prasitarė, kad naudojant „laisvą modelį“ sunku išlaikyti kol kas pateikiamą turinio kokybę, tad tikėtina, jog Hulu netrukus pavirs į mokamą platformą. Mokestis gali būti nedidelis, bet visgi.

Nieko keisto, jog apie tą patį mąsto ir YouTube. Ji taip pat norėtų pritaikyti prenumeratos modelį tiems, kurie norėtų žiūrėti pilnas TV laidas ar filmus. Google pareiškė, jog neįmanoma patalpinti daug pilnų TV laidų su esama reklamos pelno pasidalijimo programa.

Mėnesinio mokesčio pritaikymas YouTube servise būtų kažkas panašaus į kabelinę televiziją, tik mėgstamas laidas galėtumėte pasižiūrėti bet kada prisijungę į internetą. Taip pat kalbama, kad YouTube žiūri į galimybę pradėti ir filmų nuomos paslaugos, kur kol kas „žaidžia“ tokie gigantai kaip Apple ir Amazon. Tiesa, video failų dalinimosi portalas kol kas nepasirašė jokių stambių sutarčių su turinio tiekėjais dėl filmų nuomos ar dėl kitų ilgos formos turinio tipų. Tikėtina, kad tikrasis darbas prasidės kitais metais.

7 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Kas nors premium acc uzsisako ir su 100x draugu pasidalina 1 acc pilnai. Zinoma yra kas ir apie tai nepagalvotu ir kiekvienas sau pirktu premium acc. Ir nemanau jog nuo to apsisaugotu youtubas.

  2. pingve parašė:

    negi galvoji kad jie nepagalvotu apie tai 😀 elementariausia apsauga idejus kad tik vienas ip gali naudotis acc vienu metu pasibaigut tokie dalinimaisi 😀 nebent tu su savo 100 draugu tvarkarasti pasidarytumet, kas kiek minuciu kuria diena gali ziuret ;D

  3. SB parašė:

    Aš su mielu noru sumokėčiau mėnesį mokestį už tai, kad galėčiau pažiūrėti mėgstamas laidas, tačiau aš net neabejoju, kad Lietuva bus \"ant ledo\".

  4. suck4it parašė:

    As nors ir nemokeciau, bet tikrai nepriestarauciau.. Ir taip gan nemazai is youtube gaunam uz dyka.
    SB, jei kalbi apie lietuviskas laidas tai tikriausiai, bet jei aplamai apie prenumerata tai netikiu.. Gi koks skirtumas padaro pp ir credit card apmokejima, o siti visiems preinami.. Kaip ir rapidshare, megavideo ir pan.

  5. SB parašė:

    suck4it>Ne, aš kalbu apie Top Gear, Simpsonus (taip, aš juos žiūriu jau nuo vaikystės) ir kitas English laidas. Man nesunku susimokėti, jei bus galimybė žiūrėti 720p rezoliucija jas per YouTube, bet aš netikiu, kad tai bus prieinama Lietuvoje.

  6. wylx parašė:

    Ne nu jau už youtube nemokėsiu,apsurdas.

  7. suck4it parašė:

    SB, nieks nesmerkia del simpsonu visi juos ziuri.. 😀 O as, kaip tik manau, kad turetu eit lietuviam is esmes logiskiausia butu daryt, kaip rapidshare ir pns, nes jei ne butu labai kvaila.
    wylx, pacio youtube gi neapmokestins tik laidos bus mokamos.. Nors ir tai netikiu, kad daug uzsiprasys.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.