Ypač spartus WD nešiojamųjų kietasis diskas

Western Digital, gerai žinomas kietųjų diskų gamintojas, anonsavo naują nešiojamiesiems skirtą kietąjį diską, kurio talpa siekia 750GB ir jis yra iš WD Scorpio Black serijos. Atrodo, jog nieko ypatingo, tačiau esmė ne talpoje, o spartoje.

Teigiama, kad WD Scorpio Back 2.5 colio kietasis diskas bus pats sparčiausias tokio tipo kietasis diskas rinkoje. Taip yra dėl to, jog jis ne tik naudoja SATA 3Gbps jungtį ir turi 16MB spartinančiosios atminties, tačiau sukasi net 7200RPM greičiu.

Nors WD Scorpio Black yra sukurtas partneriams, kurie naudotų šį kietąjį diską savo nešiojamuosiuose kompiuteriuose, jį jau galima įsigyti, o minėtos talpos versija su 7200RPM apsisukimais kainuoja apie 150 JAV dolerių, kas nėra labai dideli pinigai.

5 Komentarai

  1. DJ_LFS parašė:

    Kuo talpesnis hdd, tuo paprastai jsi buna ir greitesnis, o kai dar 7200rpm tai is vis jega!

  2. -NRJ- parašė:

    pats pries keleta menesiu isidejau i savo darbini nesiojama nauja WD Scorpio Black serijos harda 500GB ir tikrai galiu patvirtinti jog 7200RPM nesiojamame ryskiai jauciasi, nors ir kompas jau eina ~4 metus, sitas atnaujinimas prie visu kitu dadejo spartos kaip net nebuciau pagalvojes 😉

  3. DJ_LFS parašė:

    Neveltui kietas diskas dar vadinamas kaip leciausioji kompiuterio detale

  4. e365365 parašė:

    tiesiog standartinis hdd su paprastais 7200rpm….nieko ypatingo.
    geriau tegu paraso apie wd velicoraptor su 10000rmp ! va cia tai butu jau rimciau.

  5. developeris parašė:

    as irgi savaji laptopo hdd 5400 keiciau vasara i seagate 7200.4 320gb, tai irgi pasijuto spartos prieaugis kasdieniniuose darbuose, start`up shutdown ir t.t. 🙂 Manau buvo verta 🙂 juolabiau kad tesumokejau uz ji 50$

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.