Žaidimų kūrėjai pirmenybę vis dar teikia asmeniniams kompiuteriams

„Game Developers“ (GDC) konferencijoje organizuotas balsavimas parodė, kad daugiau nei pusė žaidimų industrijos kūrėjų yra pasirinkę PC platformą arba mobilius įrenginius ir tik 4 % planuoja pristatyti „kažką“ „Nintendo Wii U“ konsolei, leidžiant pranašauti katastrofinę ateitį šios platformos savininkams.

Xbitlabs“ publikuotoje apklausoje dalyvavo daugiau nei 2600 Šiaurės Amerikos kompiuterinių žaidimų kūrėjų, kurie buvo pakviesti į praėjusiais metais vykusį GDC 2013 renginį. Abiems žaidimų konsolės iš „Microsoft“ ir „Sony“ esant dar tik pradinėje galimos šlovės stadijoje, 20 % kūrėjų atskleidė, kad pristatant artimiausią savo produktą teikia pirmenybę „PlayStation 4“ platformai, taip nurungiant „Microsoft Xbox One“ su 17 % ir „Nintendo Wii U“ vos su 4 %. Keturiolika procentų apklaustųjų atskleidė, kad šiuo metu ruošia žaidimus „PlayStation 4“ konsolės savininkams, 12 % – Xbox One ir 4 % – Wii U.

Nors PS4 žaidimų kūrėjų pasaulį domina labiau už Xbox One, kol kas niekas negali prilygti planų gausai, susijusiai su asmeniniais kompiuteriais ir žaidimais, skirtais planšetiniams kompiuteriams bei išmaniesiems telefonams. Penkiasdešimt vienas procentas apklaustųjų ketina avo artimiausią žaidimą pateikti mobilių įrenginių savininkams ir 52 % – PC / „Macintosh“ platformoms. Žiūrint į šiuo metu vykstančią kūrimo stadiją, 53 % užsiėmę ties PC/Mac skirtais hitais ir 52 % – ties planšetėms/išmaniesiems pritaikytais žaidimais.

Balsavimas taip pat parodė, kad ryšys tarp kūrėjo ir leidėjo išliko daugiau mažiau nepakitęs, lyginant su 2012 metais. Didžioji dalis balsavusiųjų (64%) nurodė, kad nėra linkę bendradarbiauti su leidėjų kompanijomis. Tuo tarpu projektų finansavimo našta vis dar labiausiai gula ant pačios kompanijos iždo: 52 % prieš 46 %, paskutiniams pažymint asmeninių fondų įtraukimą į žaidimo plėtojimą.

1 Komentaras

  1. JisVisadaSalia parašė:

    Sakyčiau toks iškreiptas straipsnis. Ar galima lyginti konsolės/PC žaidimų kūrėją su planšetės/mobilaus??? Štai kur klausimas pagrindinis. Čia kaip meistrą su chalturščikais lyginti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.