„Zen 2“ ir „Zen 3“ bus gaminami naudojant 7 nm litografiją

Vienas AMD pagrindinių žmonių, Mark Papermaster, žurnalistams atskleidė, kad AMD nesiruošia ilgai naudoti 14 nm litografijos, kurios pagalba dabar gaminami „Ryzen“ procesoriai su pirmąją „Zen“ architektūros versija. Kompanija yra pasiryžusi sekančios kartos savo procesorius jau kepti naudojant labai sudėtingą 7 nm litografiją, t.y. „Zen 2“, dar vėlesnė „Zen 3“ procesorių karta irgi būtų gaminama tokiu pat būdu.

Pranešama, kad norint įvaldyti 7 nm litografija reikia labai didelio įdirbio, resursų bei naujų įrankių. AMD dabar padvigubino pastangas bandant įvaldyti šį sudėtingą gaminimo būdą tiek gamykloje, tiek projektuojant lustus.

Mark Papermaster mano, kad 7 nm litografija su mumis užsibus kurį laiką, panašiai kaip kad buvo su 28 nm.

11 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Dabar su liniuote reikia pamatuoti, kur yra 2018 metai. Tada ta intervala milimetrais suskirstyti i menesius, ir 2018 metais pradeti rasyti, kad Zen2 veluoja ir yra nusivylimas, nes buvo AMD skaidre, kurioje buvo duoti nesulauzomi pazadai 🙂

    • DasMachine parašė:

      2018 geguze

    • adex parašė:

      idomu ar tarp zen ir zen2 bus kas nors neskaitant busimuju apu, kaip kad pvz koks nors r7 1750, toks pat kaip ir 1700 tik su aukstesniu stock dazniu. kaip kad buvo su fx’ais kai prasidejo viskas nuo 8150, tada 8350, 8370 ir netgi tie fx-9xxx su kosminiu tdp 😀

      • kernel_panikuoja parašė:

        Jeigu esama tech procesa pagristai pagerins – tiketina. Ypac, kai Zen2 „lentynose“ realiai turbut bus tik 2019 (2018 tik planuojamas 7nm risk production), tai iki to vistiek tures buti arba kazkoks refresh’as, arba bent kazkoks kainu numetimas.

        Siaip daug kas priklausys nuo coffe lake produktu linijos ir kainu. Jeigu tas 6C i5 8400 eis uz ~180USD, kaip kad 6400/7400, tai turetu issaukti ir atitinkama AMD reakcija.

        Belieka tik laukti – idomus laikai 🙂

  2. samanius1124 parašė:

    ant zen 2 bus ragas inteliui, o prie zen 3 bankrotas. aCakau!

  3. GK parašė:

    nors man ir patinka Intel labiau nei AMD,bet cia tai ziauriai susparde AMD ta Inteli,idomu is komos pabude Intel prades „treniruotis“ ir vel grizt i cempioniska forma ar toliau ziures i praeities nuopelnus ir lauru vainikus…su savo overpriced produktais.

  4. koloniukas parašė:

    Aš ir nemanau, kad suspardė 😀 Tik nuleido iš debesų ant žemės ir parodė, kad reikia dirbti. O dabar jau jiems spręsti ar dirbti ar miegoti toliau 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.