„Zen 4“ galimai siūlys 29 % didesnę spartą per taktą

Mus jau pasiekė pirmieji gandai apie „Zen 4“. Kaip visada, gandus rekomenduojame vertinti atsargiai ir kiekvienam asmeniškai pasidaryti savo išvadas. „Zen 4“ procesoriai turėtų būti išleidžiami tik 2022 metais, tad iki jų pasirodymo dar nemažai laiko. Teigiama, kad „Zen 4“ procesoriai siūlys apie 29 % daugiau spartos veikiant tuo pačiu dažniu kaip esami „Zen 3“ procesoriai. Prie to pridėjus išaugusį dažnį galime tikėtis net 40 % daugiau spartos iš procesoriaus nei dabar. Bent jau tokius spartos rezultatus demonstruoja „Zen 4“ „Genoa“ inžinerinis pavyzdys, patekęs pas „ChipsandChesse“. Jei ši informacija yra teisinga, tai būtų didžiausias spartos šuolis naują „Zen“ procesorių kartą lyginant su sena. „Zen 4“ procesoriai bus gaminami naudojant TSMC 5 nm litografiją. Galime tikėtis ne tik išaugusio dažnio, bet ir padidėjusio branduolių kiekio.

Šiemet AMD turėtų išleisti „Zen3+“ procesorius. Gali būti, kad tai bus pirmieji procesoriai naujoje AM5 platformoje, bet tai dar nėra patvirtinta. „Zen 3+“ lyginant su esamais „Zen 3“ procesoriais siūlys 4-7 % daugiau spartos per taktą, panašų pagreitėjimą matėme „Zen“ procesorius atnaujinant į „Zen+“. Būsimi „Zen 3+“ procesoriai bus gaminami naudojant TSMC 7 nm litografiją.

6 Komentarai

  1. Smirgelis parašė:

    Ar tik Zen3+ nebus kaip XT – pagerino spartą, bet užkėlė kainą, taip padarant mažiau patraukliais pačius naujausius produktus?

  2. Maariux parašė:

    Reiktų korekcijos.

    Teigiama, kad „Zen 3“ procesoriai siūlys apie 29 % daugiau spartos veikiant tuo pačiu dažniu kaip esami „Zen 3“ procesoriai.

    O šiaip nesinorėtų, kad paeitų Intel keliu kurie skelbia žvėrišką šuolį (lyginant su įprastu+5%), o ten pasirodo virtualu viskas, nes tik sintetikoje šuolis juntamas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.