Žinios apie pirmuosius Phenom keturių branduolių procesorius

Pirmuosius du keturių branduolių AMD Phenom procesorius išvysime jau vėlyvą lapkritį. Jau žinoma informacija apie juos bei apie būsimus Phenom gaminius.

Pagal Dailytech.com duomenis, Phenom 9600 veiks 2.4GHz dažniu, o Phenom 9500 – 2.2GHz. Abu AM2+ lizdo procesoriai turės po 512kB spartinančiosios L2 atminties ir 2MB L3 atminties. Taip pat jie turės 3.6GHz HyperTransport dažnį bei 89 vatų TDP reitingą.

Gruodį pasirodys trečiasis Phenom – 9700. Procesoriaus specifikacijos bus tokios pačios, kaip ir prieš tai minėtų modelių, išskyrus dažnį (2.6GHz) bei šiluminį reitingą (125W).

Kitas 9 serijos Phenom procesorių gretas turėtų papildyti antrame 2008 metų ketvirtyje. Nors jo dažnis oficialiai dar nepaskelbtas, jis visgi neturėtų viršyti 3GHz.

Kitaip nei Intel, AMD pirmiausiai į prekybą neleidžia sparčiausių serijos procesorių. Galingiausi Phenom procesoriai bus išleisti po vidurinės klasės procesorių pristatymo. Sparčiausi Phenom FX pasirodys pirmame ir antrame 2008 metų ketvirtyje.

Pirmasis Phenom FX šeimos narys bus Phenom FX-82. Jo dažnis bus 2.6GHz arba didesnis. Antrojo ir trečiojo lygio spartinančiosios atminties kiekis bus toks pats kaip ir kitų Phenom procesorių. Gaminio TDP reitingas kol kas nežinomas. Kiti Phenom FX-8x procesoriai bus išleisti antrame 2008 metų ketvirtyje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.