Zotac siūlys grafinę išeitį PCI ir PCI-E x1 lizdų turėtojams

Gana gerai pasauliniu mastu žinoma kompanija Zotac, kuri pardavinėja užbaigtus nVidia vaizdo posistemius, šiandien pranešė, kad baigia darbus prie gana įdomių GeForce GT 520 vaizdo plokštės variantų, kurie nenaudos PCI-Express x16 jungties.

Zotac rinkai ketina pateikti du naujus GeForce GT 520 variantus. Vienas iš jų naudos ypač seną PCI jungtį, tuo tarpu kitas variantas kiek naujesnę – PCI-Express…ne, nei x16, nei x8, o x1 versiją. Naujieji produktai bus nutaikyti arba į labai kompaktiškas, arba labai senas sistemas.

Abu variantai taipogi išlaikys tokias pat specifikacijas. Kaip žinia, GeForce GT 520 turi 48 CUDA branduolius, o čia branduolys darbuosis 810MHz dažniu, kai tuo tarpu 64 bitų pločio 512MB DDR3 darbinė atmintis 1333MHZ dažniu.

Tenka pastebėti ir tai, jog PCI lizdui pritaikytas modelis turi vieno lizdo pasyvų aušintuvą, o PCI-Express x1 versija yra „apginkluota“ aušintuvu su ventiliatoriumi, tačiau pats produktas sistemoje vis tiek užims mažai vietos, nes aušinimo sprendimas taipogi tėra tik vieno lizdo dydžio.

Deja, tačiau Zotac nepranešė nei šių dviejų vaizdo posistemių kainų, nei jų tikslios pasirodymo datos.

4 Komentarai

  1. sSaRaSs parašė:

    o galima butu tokia palikt, kad darbuotusi physx?

  2. aiboforcen parašė:

    Aisku galima, physx uztenka ir pci-e 1x sloto pralaidumo, bet ar tau daug naudos bus is gt520 tame reikale tai kitas klausimas 🙂

  3. BC00 parašė:

    pci-e x1 neuztenka nei vienai VGA, net ir siai GT520, kuri net su pci-e x16 normaliai nesusitvarkys su Physx, nesnekant apie pci-e x1.

  4. aiboforcen parašė:

    @BC00

    Eilini karta kiek klaidini lankytojus. Kalba eina ne apie fps, o physx kuriam nereikia jokio super pralaidumo, kad vaizde kiek prisiukslintu 😀 Dar turint omeny, kad tokia low end vga kap gt520 neapsimoka daryt dedikuota butent tam physx, nes nebus norimo rezultato, kadangi pati plokste yra per silpna.

    http://physxinfo.com/news/wp-content/uploads/2009/11/batman-physx-pci-e.jpg

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.