Trigubas šaltis: „Corsair“, „Fractal Design“ ir NZXT „high-end“ AIO sistemos

Intro

Atėjęs šiltasis metų sezonas ne vieną „namų kompiuteristą“ privers prisiminti, kas aušina centrinį procesorių. Galvoje turime ne tiesioginį klausimą – aišku tai bus aušintuvas. Sušilęs aplinkos oras gali pastebimai pakoreguoti jo galimybes tinkamai ataušinti procesorių, ypač jei tai aštuonių branduolių FX‘as iš AMD ar didesniu TDP reitingu pasižymintis „Intel“ agregatas. Mūsų pačių turimas šešiabranduolis i7-5820K pasitarnautų visai neprastai, tačiau „Technews.lt“ lankytojai labiausiai norėjo išvysti visus tris AIO aušintuvus sumontuotus ant naujausios „Skylake“ architektūros i7-6700K. Ganėtinai nedidelį 91 W TDP reitingą turintis i7-6700K neatrodo labai gąsdinančiai, tačiau dėka kai kurių „Intel“ sprendimų ir mūsų pakoreguotos įtampos jis pabandys apsunkinti tiek „Corsair H110i GTX“, tiek „NZXT Kraken X61“ (abu naudoja 280 mm radiatorius), tiek ir 360 mm „Fractal Design Kelvin S36“ dalią.

8 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Labai domintų statistika dėl skysčio nutekėjimo dažnumo/galimybės.
    Prie vandens visada smagu matyti bent vieną hi-end orą palyginimui.

    p.s. ot: ar bus koks konkursas (kad ir kūrybinis) šiais metais ?

  2. Hobis parašė:

    CAM esu instaliaves ir trynes daugybe kartu ivairiuose winduose. pradedant pacia pirmaja CAM versija, bet kad neisidiegtu nesu mates. Kita vertus CAM pjaunasi su ASUS AISuite3 ir MSI Afterburner priedu RivaTunerStatisticServer. Su pirmu nepasidalina ventiliatoriais, o su antru OSD zaidimuose. pastebejau, kad radiatoriaus ausinima geriau suteikti mot.plokstei, o i pompos maitinima turi buti patiekta 100% apsuku profilis, kitaip ji klaksi

  3. BC00 parašė:

    Su pompos klaksėjimu susidūriau, ir kuo mažesnėmis apsukomis ji veikia, tuo gurguliavimas didesnis… Kaip minėjai, CPU fan 100 %/full speed yra konkretus problemos sprendimas.

  4. DasMachine parašė:

    Tas pats ir pas mane su X61 klaksejimu prie mazesniu apsuku. Prie didesniu apsuku veikia labai tyliai.

  5. BC00 parašė:

    O kokia pas abu skysčio temperatūra?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.