2x 8 GB „G.SKILL TridentZ RGB“ DDR4 rinkinys: tikriname „Metro Exodus“ priklausomybę nuo RAM greičio

Intro

Turbūt vienas populiaresnių žaidimų šiuo metu yra „Metro Exodus“. Jeigu su tuo ir nesutinkate, tačiau yra poreikis turimame staliniame PC papildyti DDR4 operatyvios atminties atsargas arba tiesiog planuojama įsigyti nauja „Intel“ ar AMD sistema ir prie šios postapokaliptinės šaudyklės planuojama praleisti daugiau laiko, ši apžvalga gali būti naudinga. Kodėl? Pirma, patyrinėsime, kaip „Metro Exodus“ reaguoja į skirtingus DDR4 dažnius, atsako laikus ir kiek gaunama papildomos spartos iš dual chanell režimo. Visa tai padės pamatuoti „G.SKILL TridentZ RGB“ operatyvioji atmintis. Pagal specifikacijas šie DDR4 moduliai nėra kažkuom ypatingi: 2x 8 GB talpa, 3600 MHz taktinis dažnis, CL vėlinimo ciklas 16 taktų. Tačiau specifikacijos vis dar yra pakankamai geros tam, kad šį rinkinį būtų galima priskirti aukštesniajam segmentui. Be to, pirmą kartą pamatysime kaip atrodo G.SKILL kompanijos RGB pašvietimas ir nepraleisime progos patikrinti modulių potencialą, kadangi juose turėtume rasti „Samsung“ B-die lustus, kurie pagarsėję kaip pasirinkimas Nr 1, leidžiantis siekti aukščiausių spartinimo rezultatų.

16 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Čia ta situacija, kur būtų visai nieko 720p testas 🙂

  2. BC00 parašė:

    Tik ne tada, kai tikiesi šiek tiek kitokio vaizdo 🙂

    MetroExodus2700XinCB

  3. svabas parašė:

    taip ir nesupratau, dėl ko rekomenduojami šie ramai, dėl to, kad galima pasikrapštyt ten biosuosuose su parametrais ir pasijaust elektrotechniku ar dėl dizaino

  4. Krad parašė:

    Gal esat kas susidūręs su problemom G.Skill TridentZ RGB? Ta prasme pas mane 3600 Mhz kit’as ir su standartiniu XMP profiliu ir 1.35V greitai labai BSOD pasirodo. Čia dažnas dalykas, kad su XMP voltage defaultiniu taip ir reikia didinti vis ar..?

  5. BC00 parašė:

    Su pačiais RAM bus viskas gerai. Esmė ta, kad nepaveža motininė su CPU. Kad 3600 MHz važiuotų stabiliai AM4 platformoje dažniausiai reikia tweakinti/keisti daugelį BIOS nustatymų. Dažniausiai vien RAM įtampos kėlimas nepadeda. Aš keturias motinines testavau, viršus buvo 3400 MHz, bet čia su Memtest testuota, kuris negailestingai ištikrina RAMą. Pabandyk susimažint iki 3500 MHz, galbūt pavyks stabilizuoti paprastose programose.

    http://www.technews.lt/portal/reviews/asus-rog-strix-x470-f-gaming-pirmieji-crucial-ddr4-moduliai-su-rgb-ir-dual-rank-atminties-itaka-am4-platformos-spartai/5/

    • Krad parašė:

      Dėkui už info. Kol kas tokie rezultatai:
      su 1.35V (default) – BSOD dienos bėgyje;
      su 1.36V runniant HCI MemTest pusdienį – ~apie 6 klaidos.
      su 1.37V runniant HCI MemTest pusdienį – 1 klaida.
      su 1.38V runniant HCI MemTest pusdienį – 0 klaidų!!!
      Na tai ir su 1.38V apsistosiu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.