Everglide DKTBoard klaviatūros apžvalga

Šiandien pristatome dar vieną žaidėjams skirto produkto apžvalgą. Šį kartą tai Everglide DKTBoard Aluminium klaviatūra. Nors tai ir Everglide vardą turintis produktas, labai daug jo kūrimo procese prisidėjo Razer kompanija. Jau iš pavadinimo galima spręsti, iš kokios medžiagos yra pagamintas klaviatūros korpusas. Pats pavadinimas skamba kiek neįprastai, tačiau DKT yra profesionalaus žaidėjo Briano Flanderio slapyvardis. Jo pagalba taip pat pasitelkta kuriant šį produktą. Apžvalgoje pabandysime nuspręsti, ar Razer ir DKT sugebėjo padėti kompanijai Everglide sukurti tikrai kokybišką ir dėmesio vertą klaviatūrą žaidėjams.

Turinys :

Apie Everglide

Pakuotė

Dizainas ir išdėstymas

Naudojimas

Išvados

Apie Everglide

Everglide, tai 1997-iais metais San Diege, Kalifornijoje dirbanti ir įvairią periferiją kurianti kompanija. Labiausiai kompanija garsėja savo žaidėjams skirta įrangą, pradedant nuo pačiais pirmaisiais metais pasirodžiusio kilimėlio pelei, baigiant visai nesenai pasirodžiusia ir šiandien apžvelgiama klaviatūra. Patys garsiausi kompanijos produktai, tokie, kaip Titan kilimėlis, s-500 ausinės arba g-1000 pelė susilaukė nemažai gerų vertimų iš apžvalgininkų.

Pakuotė

Paėmus pakuotę į rankas iš pradžių nustebina jos dydis – kuris, turint galvoje kitų klaviatūrų įpakavimus – tikrai mažas. Priekinėje jos dalyje matome didžiąją dalį užimančią klaviatūros nuotrauką, kurią supa kompanijos logotipas, jos tinklapio adresas, gaminio pavadinimas, trys išskirtinės mygtukinės savybės – bei „Powered by Razer“.



Galinėje dalyje rasime paties DKT komentarus apie šią klaviatūrą, visas DKTBoard savybes pateiktas vienuolika skirtingų kalbų bei juodos versijos nuotrauką. Viename iš šonų užklijuotas lipdukas tos šalies, kurios kalbos klaviatūros formatas yra naudojamas. Nuplėšę ovalo formos lipduką galėjome atidaryti dėžutę ir joje radome į maišelį įdėtą produktą. Be jo pakuotėje daugiau nebuvo jokių priedų.





Dizainas ir išdėstymas

Kaip jau minėjau, DKTBoard yra ypač kompaktiška, kaip teigia pats DKT, „profesionalus žaidimas reiškia daugybę kelionių. Mano įranga turi būti tvirta ir lengvai pernešama.“ Dar viena labai svarbi DKTBoard savybė, kurios nepaminėjome – jos tvirtumas, suteikiamas aliumininio korpuso. Beje, apatinė dalis visgi yra padaryta iš plastmasės. Kaip ir mygtukai, žinoma. Nors ir ši klaviatūra turi visus mygtukus, kuriuos matome standartinėse klaviatūrose – jų išdėstymas šiek tiek kitoks.



Nuotraukoje galime matyti, kad visų klavišų zonos, kurios įprastose klaviatūrose būna atskirtos, čia viena šalia kitos. Be abejo, šiek tiek turėjo pasikeisti ir klavišų išdėstymas. Dingo vienas Windows mygtukas, Insert, Delete buvo perkelti virš Backspace, Home ir End virš skaičių skilties, o Page Up ir Page Down buvo perkelti į pačią apačią – kairiau CTRL klavišo. Kiti klavišai išliko daugmaž tose pačiose vietose, išskyrus tai, kad F1-F12 buvo vienoje eilėje su dar 7 kitais klavišais, kas atskirose klaviatūrose sutinkama labai retai.

Virš pagrindinės klaviatūros yra mygtukai skirti daugialypei terpei. Pirmasis skirtas atidaryti naujai kortelei naršyklėje arba ją apskritai įjungti, jei tai dar nėra padaryti. Toliau seka pašto įjungimo, garso sumažinimo/padidinimo mygtukai, dainos prasukimo atgal ir į priekį, o tarp jų sustabdymo ir pauzės mygtukai. Jei dar nespėjote jų suskaičiuoti – iš viso jų – aštuoni, o puiku tai, kad viskas veikia be papildomų tvarkyklių, t.y. vos tik prijungus klaviatūrą galima naudotis visomis jos funkcijomis.



Pagrindinės dvi DKTBoard savybės – tvirtumas ir mobilumas. Tai produktas ir išpildo – aliuminis korpusas yra ypač tvirtas, abejotina, ar klaviatūrą nepataisomai pažeistų ir numetimas ant žemės iš kelių metrų aukščio, nors tokio išbandymo daryti aš nesiryžau :). Visgi smarkesnius trinktelėjimus ji tikrai ištveria, neabejoju, jog ištvertų ir įsiutusio žaidėjo smūgius :). Klaviatūros svoris paėmus ją į rankas tikrai gerai jaučiamas – žinoma, visa tai dėl medžiagos, kuri sudaro didžiąją dalį klaviatūros svorio.

Dar viena klaviatūros savybė, išskirianti ją iš kitų – malonus mėlynos spalvos apšvietimas, kuris matomas tiek pro plyšius tarp klavišų, tiek ir ant pačių klavišų pro permatomas simbolių formas. Apšvietimas gali būti įjungtas/išjungtas pasinaudojant viršutiniame dešiniajame krašte esančiu mygtuku. Kaip ir daugelyje klaviatūrų, apačioje – nieko, kas būtų vertas aprašyti. Čia matome tik kojeles klaviatūros paaukštinimui ir guminius lipdukus tam, kad DKTBoard neslidinėtų.



Naudojimas

Man asmeniškai, klaviatūrą su nepakeltomis kojelėmis naudoti labai nepatogu. Lygiai tas pats ir su šiuo produktu, tačiau jas pastačius tereikia kelių minučių, kol priprastum prie pasikeitusio dydžio tarpų ir klavišų išsidėstymo. Visgi, tai nesukelia tiek problemų, kiek gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Įprastomis sąlygomis DKTBoard buvo testuojama labai paprastai – su ja visą dieną naršoma internete, rašomi el. laiškai mūsų partneriams ir pan. O svarbiausia, šia klaviatūra buvo parašyta visa apžvalga. Turiu pasakyti, kad beveik nepajutau jokių nepatogumų. Kitoje pastraipoje – apie svarbiausią Everglide klaviatūros darbo tikslą – žaidimus.



Iš karto turiu pasakyti, kad toli gražu nesu užkietėjęs geimeris. Ir panašu, kad niekada nebebūsiu, tačiau būna atvejų, kai užsimanau atsipūsti nuo darbų prie kokio nors smagaus žaidimo. Šiuo momentu tai buvo vienas FlatOut serijos žaidimų, kurie iš tiesų leidžia atsipalaiduoti :). Nepaisant tarpų aplink rodyklėmis pažymėtų mygtukų nebuvimo klaviatūra naudotis tikrai patogu. Yra netgi vienas tokio išdėstymo pliusas –mygtukai skirti kitoms reikmėms gali būti dar lengviau pasiekiami. Strateginiuose žaidimuose, kur nuolatos naudojama daug mygtukų, didelis jų suspaudimas gali sukelti problemų, o štai išbandžius FPS žaidimus – jų nebuvo. Čia galima įžvelgti ir privalumą – lengviau pasiekiami F klavišai.



Mygtukai yra spaudžiami pakankamai lengvai, tiesa, garsas spaudžiant klavišą – skardesnis už maniškę BenQ klaviatūrą. Tačiau tai netrukdo žaidžiant, o net ir spausdinant tekstą nekėlė pernelyg didelio susierzinimo. Juos, norint išvalyti klaviatūrą nuo prisikaupusių dulkių, trupinių ar kitokių šiukšlių, galima išimti labai paprastai, tačiau per daug jėgos naudoti nereikia, nes gali nulūžti fiksatorius neleidžiantis klavišui iškristi.

Išvados

Šios apžvalgos išvadas rašyti buvo tikrai nesunku. Visu pirma dėl to, kad klaviatūra yra pakankamai patogi kasdieniam darbui, o antra – praktiškai neturi minusų. Itin tvirtas korpusas, puiki išvaizda, papildomi multimedijos klavišai bei kompaktiškumas leidžia DKTBoard įsitaisyti ant portabilių žaidimams skirtų klaviatūrų sosto. 50 JAV dolerių kaina tik dar labiau paskatina įsigyti šį Razer-Everglide produktą.

Autorius: Wicked Akuba

1 Komentaras

  1. GC parašė:

    Kur ja lietuvoj galima isigyti ?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.