Fantastic 4: The Rise of SIlver Suffer apžvalga (X360)

Sidabrinį banglentininką begaudant…

Tiesa sakant norėčiau pradėti nuo to, kad vis tik man teko sužaisti (ir pereiti žinoma) pirmąją žaidimo dalį, taigi galiu pradėti nuo naujovių, kurios atsirado būtent šioje naujoje žaidimo dalyje Fantastic 4: The rise of silver suffer. Be abejonės patobulėjo žaidimo grafika juk šis žaidimas kurtas netgi 3 metais vėliau. Taip pat kūrėjai nusprendė, kad žaidėjams ne vertėtų švaistytis herojų galiomis ir jas apribojo. Ta prasme dabar, kai į priešininką išleisite atitinkamą kiekį savo galių jūs paprasčiausiai „išsikrausite“. Pati žaidimo atmosfera atkurta panašiai kaip ir praeitoje dalyje. Jūs pradžioje išsirenkate vieną herojų kurį norite valdyti žaidime, tačiau, kad ir kaip bebūtų kituose žaidimuose šiame jums nereikės visą žaidimą ir valkiotis su tuo herojumi. Kada tik panorėję galite jį pasikeisti, kad ir žaidimo metu. Žaisti šį žaidimą galima netgi keturiems asmenims, o tai reiškia, kad galėsite pasikviesti būrelį draugų ir visi linksmai spaudinėti „joystick‘a“ mėgaudamiesi žaidimu. Žinoma man užkliuvo ir žaidimo trukmė. Dvi dienos ir žaidimas išeitis. Taipogi nesupratau kodėl perėjęs visą žaidimą gavau tiek mažai Xbox game points. Turbūt reikėjo vykdyti dar ir kažkokias mini užduotėles.

O dabar aprašysiu patį svarbiausią (mano požiūriu) F4 dalies aspektą- pabaigą. Pradėsiu nuo to, kad pirmoje dalyje bosas buvo tikrai per stiprus, o antroje dalyje turbūt kūrėjai tai pastebėję jį taip susilpnino, kad man taip ir neteko pasimėgauti žaidimo pabaiga. Pirmojoje dalyje aš su tuo bosu valkiojausi kokias tris dienas, kadangi, kai Daktarą Doom‘a (žaidimo bosą) „nukerti“ jis vėl prisikelia kitame pavidale. Neįsivaizduojate kiek nervų man tai kainavo :). Galbūt, tą laiką prailgino ir, tai, kad aš šį mano atžvilgiu labiau konsolinį žaidimą žaidžiau ant PC, o su tą klaviatūra ten tikrai buvo menkas malonumas atlikinėti įvairias kombinacijas. Antrąją dalį perėjau su Xbox 360, ir žaidimas buvo nepaprastai lengvas. Gal todėl, kad žaidžiau ant normal lygio? Atsakymas- Ne. Žaidimą perėjau ir ant superhero lygio niekur per daug ir neužstrigęs. Na tiesą sakant buvo vienas labai banalus lygis kurį kitaip dar galėčiau įvardinti labirintu. Labai painu viskas buvo, taigi ir užtrukau ilgiau. Gerai, o dabar papasakosiu ir apie antrojo žaidimo pagrindinį bosą (vėlgi Daktarą Doom‘ą). Šįkart bosas buvo pernelyg silpnas. Tai galime spręsti iš to, kad jį įveikti man gal prireikė 7-10 minučių. Galvojau, kad tai tik apšilimas, tačiau išvytęs žaidimo pabaigos video labai nuliūdau. Pagalvojau: viskas? Tai tiek čia to gero ir linksmo žaidimo? Atsakymas buvo- Taip.

Na, o dabar apie kiekvieną žaidimo aspektą papasakosiu išsamiau.

Grafika

Teko man išbandyti šį žaidimą ant maksimalios 1080p rezoliucijos ir galiu teigti, jog tikėjausi šio to daugiau. Jokiu būdu nesakau, kad žaidimo grafika prasta, bet kaip jau sakiau prieš tai tikėjausi kažko daugiau. Bendras kiekvieno herojaus detalumas pakankamai geras. Efektai- taip pat. Gražu žiūrėti, kai įvairūs stebuklingi puikiai atkurti spinduliai ir kamuoliai laksto po arenas.

Kitas reikalas jau su aplinka. Puikiai žinau HD galimybes ir šiame žaidime jos atkurtos minimaliai aplinka tikrai galėjo būti detalesnė. Detalūs žmogeliukai laksto nedetalioje aplinkoje :). Atrodo keistokai, bet, kai žaidi reikia neimti to į galvą, o stengtis nugalėti.

Garsas

Čia turbūt juokingiausia žaidimo dalis :-). Muzika dar pusė velnio, bet jau žaidėjų skleidžiami garsai, tai netgi verkti noris (iš kūrėjų pusės). Tikrai juokas ima (iš žaidėjo pusės) iš jų skleidžiamų garsų šokinėjant. Kiek man teko girdėti, tai dar joks žmogus tokių garsų neskleidžia šokinėjant. Herojų įgarsinimas vis tik pakenčiamas, tačiau taipogi galėjo būti geriau. Na, o aplinkos garsai vėlgi nežavi. Kai kas nors griūna garsas taip pat nelabai panašus į tikrąjį. Žodžiu šitoje sferoje tobulėti tikrai yra kur.

Valdymas

Chmm, čia prikibti nėra kur. O juk taip norėtųsi… Na prikibti prie visko norisi, bet prie valdymo sąžinė neleidžia. Nežinau kaip ten būtų klaviatūrą minkyt, bet jau pultelį tai vienas malonumas. Nors iš tikrųjų beveik ir įsivaizduoju kaip nesmagu šį žaidimą žaisti klaviatūra. Juk reikia daryti kombinacijas… Na čia perdaug ir neišsiplėsiu. Valdymas geras.

Siužetas

Na jei nori suprasti kaip viskas vyksta visų pirma reikia būti mačius filmą (jau Lietuvos kino teatruose mačiau rodo). Na, antra reikia suprasti anglų kalbą. O jei pirma ižaisi žaidimą paskui pažiūrėsi filmą siužeto žinosi nedaug, bet viskas aišku pasidarys. Aš asmeniškai rekomenduoju pažiūrėjus filmą žaisti žaidimą.

Na, ir pabaigai norėčiau pasakyti, kad gal ir yra geresnių fantastikos stiliaus žaidimų, bet man F4 visada bus geriausias, nes esu šios serijos fanas :). Be to nuotraukas stengiausi parinkti tokias, kuriose jūs galėtumėte pamatyti žaidimo grožį.

P.S Paskutinėje foto vaizduojamas pats stipriausias F4 bosas (bent jau man)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.