Lamptron FC-2 apžvalga

Sveiki, mielieji Technews lankytojai. Šiandien apžvalgų kolekciją papildysime dar vienu Lamptron kompanijos produktu, kuris manau labiau orientuotas į tylos ar moddingo mėgėjus. Trumpai tariant tai yra Lamptron Fan Controller FC-2 – aušintuvų reaguliavimo panelė, kurią butent šiandieną ir apžvelgsime.

Pakuotė

Komplektacija ir panelė

Pabaigai

Pliusai / Minusai

Pakuotė

Pakuotė ganėtinai kompaktiška ir solidi, bet tuo pačiu ir paprasta, labai panaši į Lamptron „HUMMER“ produkto pakuotę, apie kurį mes jau rašėme. Dėžutė buvo aptraukta plona plėvele, kuri leido produktą apsaugoti nuo drėgmės. Priekinėje pakuotės dalyje matome melyname fone esančio produkto nuotrauką, bet apsukus pakuotę, kitoje pusėje matome identišką panelę jau sidabrinės spalvos. Taip, manau, gamintojas nori pavaizduoti kitą galimą variantą.

Toliau einame prie viršaus. Pakuotės viršuje matome skaidrų langeli, kuris leidžia pamatyti panelės priekį, kas yra gerai, norint pažvelgti kaip atrodo esamas produktas jo neišpakuojant. Pasukus pakuotę i šoną, matome produkto specifikacijas bei jo galimus spalvų variantus. Kitame šone randame nedidelį aprašymą bei išvardintas savybes.





Komplektacija ir panelė

Atidarius pakuotę, randame tvirtai įspraustą panelę tarp putplasčio gabalėlių, viskas atrodo gerai, jokių gabenimo pažeidimų ar broko. Išėmus viską iš pakuotės randame: pačią panelę, 4x tvirtinimo varžtus, 6x aušintuvų kabelius(50cm). Negaištame laiko ir pradedame montuoti. Panelė įstatoma standartinę 5,25\“ nišą, ir prisukami keturi tvirtinimo varžtai.

Aušintuvų maitinimo laidai pakankamai ilgi (50cm), kad sujungus dar aušintuvo laidą galėtume laisvai išvedžioti juos korpuso viduje. Panelę galima pajungti naudojant 3 standartinius molex matinimo kabelius, nors nesu tikras ar butina jungti juos visus. Mano manymu jeigu naudojami keli įprasti aušintuvai turėtų užtekt ir vieno maitinimo laido. Prie panelės galima prijungti ir pilnai kontroliuoti net 6 aušintuvus, kiekvienas kanalas gali tiekti iki 45W galingumą. Butent šiuo atveju ko gero reiktų naudoti visus 3 molex maitinimo jungtis.

Taigi 45W yra pakankamai nemažai, tad moddingo mėgėjai galėtų naudoti ir švytiničų elementų reaguliavimui ar kitoms ne itin daug galios reikalaujančioms dalims.





Labai gera įspūdį padarė panelės konstrukcija. Praktiškai visa panelė yra metalinė ir labai tvirta, netgi istačius panelę ir jos nepritvirtinus, ji laikėsi labai tvirtai lyg prisukta. Apvertus panelę po apačia randame minkštą medžiagą, kuri minkštai prisispaudžia prie korpuso, pritvirtinus. Panelės priekis, yra lazeriu apdirbta, aliuminio plokštelė, iš tam tikro kampo atrodo, tarsi panelė turėtų ibrėžimus, o tai atrodo pakankamai patraukliai.



Panelės rankenėlės taip pat metalinės, tik pastebėjau, jog ant rankenėlės esanti žymė beveik nesimato kai yra kambaryje šiek tiek tamsiau (reikėtų taškelį pažymėti balta spalva). Šis aspektas šiek tiek nuliūdino, nes sunku pamatyti kiek rankenėlė yra pasukta. Aplink rankenėlę yra lanko formos išpjova per kurią švyti du mėlyni LED diodai (kiekvienai rankenėlei), apšvietimas pasirodė šiek tiek keistas, nes nėra jokiu švytinčių stikliukų, tik ertmė. Priklausomai kiek pasukta, kinta šviesos intensyvumas ir aušintuvų apsisukimai.

Patys reaguliatoriai valdomi labai paprastai, sukiojasi švelniai ir ne pernelyg lengvai.



Pabaigai

Na ką gi, produktas pakankamai kokybiškas, tik gal šiek tiek neišbaigtas, bet visgi turėtų sudominti moddingo ar tylos mėgėjus, ji darbą atliks puikiai bei papuoš korpusą. Šio modelio galimų spalvų gama nėra itin didelė, galima rinktis iš juodos arba sidabrinės spalvos. Abejoju ar Lietuvoje galima lengvai rasti šį produktą, tad ko gero tektų siųstis iš užsienio. Užsienyje produktas kainuotų apie 39.99 JAV dolerius, tačiau kartu su siuntimo mokesčiais Lamptron ventiliatorių valdiklis gali patuštinti kišenę dar labiau.

Pliusai

*Tvirta metalinė konstrukcija

*Nemažas skaičius prijungiamų aušintuvų

*10 LED lempučių kurios kinta pagal nustatymus

*45W kiekvienam kanalui

Minusai

*Ne itin vykęs reaguliatorių apšvietimas

*Sunku tamsoje įžiūrėti reaguliatoriaus nustatymus

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.