Nexus Beamair apžvalga

Šiandien Jums pristatysime pakankamai novatoriško ir kol kas rinkoje daug tiesioginių konkurentų neturinčio produkto apžvalgą. Nexus Beamair jau trečias Technews apžvelgtas produktas iš Nyderlandų kompanijos Nexus. Šį kartą tai nebus dar vienas procesoriaus aušintuvas, o kur kas pigesnis ir mažesnę įtaką aušinimo efektyvumui darantis gaminys. Apžvalgoje, be abejo, remdamiesi testų rezultatais ir bandysime išsiaiškinti, ar didelę įtaką gali daryti ant korpuso ventiliatoriaus dedamas korio formos, oro srautą koncentruojantis įrenginys.

Visi žinome, kad korpuso ventiliatorių sukuriama oro srovė niekada nesklis tiesiai į norimą kompiuterio komponentą (-us). Didelė dalis oro srauto nepasiekia norimo objekto ir tiesiog nukrypsta į kitas puses. Kaip bebūtų, jei korpusas yra sandarus, tai palaiko mažesnę bendrą temperatūrą jo viduje ir to pasekoje visi elementai sudarantys sistemą lieka vėsesni. Visgi dažnai korpuso ventiliatoriai montuojami tam, kad ženkliai sumažintų konkrečios detalės, dažniausiai centrinio procesoriaus, temperatūrą. Būtent šiam tikslui, t.y. oro srauto koncentravimui ir yra skirtas Beamair.

Turinys:

Apie Nexus

Pakuotė ir komplektacija

Konstrukcija

Montavimas

Testų metodai

Testų rezultatai

Išvados

Apie Nexus

2000 metais Nyderlanduose įkurta kompanija gamina įvairaus tipo (procesorių, kietųjų diskų, korpuso) aušintuvus, taip pat maitinimo blokus ir korpusus. Nexus skiria daug dėmesio tyliam kompiuterių veikimui, todėl tarp jų gaminių galime rasti ir ventiliatorių ir kietųjų diskų montavimo priemonių, sumažinančių jų vibraciją ir taip pat keliamą triukšmą.

Pakuotė ir komplektacija

Gaminys yra įpakuotas į plastikinį maišelį ir atsidaro atklijavus užlenktą apatinę dalį. Pats maišelis yra permatomas, juoda tik jo viršutinė dalis. Priekyje matome gamintojo logotipą, interneto svetainės adresą, gaminio pavadinimą, porą prekinių kodų skirtingiems regionams.



Esminė dalis – piešinys, rodantis, kaip oro srautas juda be Beamair, ir kaip naudojant Nexus kompanijos produktą. Viduje rasime patį elementą ir keturis varžtelius jo tvirtinimui. Pakuotė niekuo neišskirtinė, tačiau solidi – neperkrauta produkto hiperbolizavimu.



Konstrukcija

Beamair nėra pirmas Nexus gaminys naudojantis, kaip pats gamintojas teigia, itin efektyvią korio formos technologiją. Ja Nexus rėmėsi kurdama groteles maitinimo blokams, korpusams ir t.t. Beamair yra pagamintas iš juodo kieto plastiko, o įvairiose jo vietose įspausti gamintojo ir stopthenoise.com pavadinimai.





Iš viso matome 19 korio dalių, tačiau kraštuose esanti vientisa plastmasė šiek tiek blokuoja oro srautą, nes ventiliatorių sparnai užima didesnį plotą, nei korys. Be abejonių, tai gali būti dar vienas Nexus būdas kuo labiau sukoncentruoti srautą, tačiau pridėjęs ranką už Beamair, jaučiau atgal sugrįžtantį orą.



Montavimas

Ventiliatoriaus tvirtinimui prie šio Nexus aksesuaro nereikia jokių papildomų tvirtinimo elementų. „Propelerį” tiesiog užtenką įspausti į Beamair – tam tikrai nereikia daug jėgų. Deja, norint išimti ventiliatorių teks paprakaituoti, laikikliai lengvai nepasiduoda, kai kuriais atvejais netgi gali nukentėti ventiliatorius.



Priklausomai nuo to, ar norėsite ištraukti įšilusį orą iš korpuso vidaus, ar – tai ir labiau tikėtina – sukurti srautą į vieną ar kelias sistemoje esančias detales, skirsis ir montavimo būdas. Jei visgi nuspręsite pasielgti pirmu būdu, kas, tiesą sakant, būtų visiškai nenaudinga (išskyrus tuos atvejus, kai norite šilto srauto į kojas :)) galinė ventiliatoriaus dalis turėtų būti matoma iš korpuso galo. Labiau tikėtinu atveju, ši dalis turėtų matytis atidarius korpusą. Dažniausiai prie korpuso sienelės teks tvirtinti būtent aušintuvą, o ne patį Beamair.

Testų metodai

Testuodami siekėme įsitikinti, kokią įtaką Beamair daro centrinio procesoriaus temperatūrai. Naudojome Xigmatek S1283 aušintuvą veikiantį pasyviai (be ventiliatoriaus) ir Noctua NF-P12, kurį tvirtinome galinėje korpuso sienelėje, tiesiai priešais procesoriaus aušintuvą. Palyginime matote rezultatus be Beamair ir su juo.

Testams buvo naudojama ta pati sistema, kaip įprasta, komplektacija matote lentelėje. Taip rezultatams nedaro įtakos jokie pašaliniai veiksniai. Visuose testuose naudojama NT-H1 pasta, ji keičiama po kiekvieno bandymo. Testuojama buvo kambario temperatūroje – maždaug 21 laipsnis Celsijaus. Korpusas viso testavimo metu buvo atidarytas.

Procesoriaus apkrovimui naudota Prime 95v 25.3, o temperatūrų nustatymui RealTemp 2.60 programa. Norėdami didesnių skirtumų tarp variantų šiek tiek labiau pakepinome procesorių 3003 MHz dažniais, o įtampa buvo pakelta iki 1,5 V. Laukimo būsenos testų metu procesorius buvo neapkrautas 15 min, o apkrovos metu, pilnai apkrautas tiek pat laiko.

Testų rezultatai

Akivaizdu, kad Nexus Beamair itin sumažina procesoriaus temperatūrą, lyginant su įprastai pritvirtintu ventiliatoriumi. Pranašumas, kai ant S1283 būtų uždėtas ventiliatorius, sumažėtų, tačiau tokie rezultatai įrodo, kad šiandien apžvelgiamas gaminys nėra vienas iš tų, kurie naudingi atrodo tik skaitant gamintojo pranešimą.

Išvados

Pasirodo, kad ir toks nesudėtingos konstrukcijos gaminys gali daryti nemažą įtaką aušinimo efektyvumui. Labiausiai jis turėtų patikti žmonėms, kurie ieškojo būdo ataušinti konkretų kompiuterio komponentą, o ne sumažinti bendrą sistemos temperatūrą. Būtent tokiam tikslui Beamair ir yra skirtas, ir nepasaint problemų išimant ventiliatorių, savo darbą atlieka puikiai.


 

Autorius: Wicked Akuba

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.