QPad GRIN – žaislas ar įrankis?

Šiandien Technews jums pristato pakankamai garsios tarp žaidimų megėjų firmos QPad pelės kilimėlo ažvalgą. Vienas iš naujausių jų gaminių – QPad CT GRIN. Trumpai ažvelgsime kilimėlio teigiamas ir neigiamas savybes, bei palyginsime su kiek garsesniu švedų kompanijos SteelSeries produktu QcK Heavy.

Apie QPad

Pakuotė

Komplektacija

Specifikacijos ir dizainas

Naudojimas

Išvados

Apie QPAD

QPad yra viena iš žinomiausių įmonių, kuri gamina įvairią produkciją skirtą žaidėjams, o pripažinimą pasiekė tik žaidėjų bendruomenės deka. Kaip ir daugelis, kompiuterinių žaidimų mėgėjų, QPad kolektyvas pakvaišę dėl įvairių konkursų ir supranta žaidimų dvasią, todėl kompanija jau senokai remia renginį pavadinimu Q Tour, kurio metu įvairiose pasaulio vietose vyksta įvairiausių kompiuterinių žaidimų LAN turnyrai. Žinias, kurias sukaupė darnus kolektyvas, jie stengiasi maksimaliai išnaudoti kuriant aukščiausios klasės ir kokybės produktus, kurie išties suteikai našumo varžantis ir yra įvertinti daugybe įvairiausių prizų.

Pakuotė

QPad CT GRIN pakuotė pagaminta iš lengvo ir permatomo plastiko. Jos viršutinė ir apatinė dalys uždengtos plastmasiniais dangteliais. Gana ryškios žalios spalvos kilimėlį juosia nedidelė „reklama-instrukcija“, kurioje matome sumažintą kilimėlio paveiksliuką ir tekstą: GLIDZ Included. Ant įpakavimo taip pat yra penkiomis kalbomis parašytas skatinamasis tekstas, kodėl verta pirkti šį kilimėlį, jo matmenys, aštuonių įvairių prizų logotipai ir penkiolika citatų iš įvairių, tačiau man menkai žinomų internetinių puslapių, susijusių su įvairiais žaidimais. Visų esmė tokia pati, tik skirtingais žodžiais skelbiama, kad tai pats geriausias pelės kilimėlis, koks tik kada nors buvo išleistas.



Komplektacija

Atidarius pakuotę, iškrito nedidukas geltonas popieriukas, su penkiais pilkos spalvos plastmasiniais lipdukais. Kadangi nesu rimtas „geimeris“, pirmiausia pagalvojau, kad tai yra detalė, skirta priklijuoti kilimėlį prie stalo, kad jis neslidinėtų, tačiau poto šovė į galvą, kad tai ir yra „informacinio ir reklaminio“ lapelio paminėti „GLIDZ’ai“. Pasitelkęs internetą sužinojau, kad šie mažyliai yra skirti klijuoti prie pelės, norint padidinti slidimo greitį. Tikriausiai geras dalykas rimtiems žaidėjams.

Pagaliau išėmiau ir patį pelės kilimėlį. Kaip matote iš pateikiamų nuotraukų jis gana didelis, ir išties gražios ir šmaikščiai-piktai atrodančios išvaizdos (piktai besijuokiančio veido apatinė dalis – burna, su auksiniais dantimis ir žalios ugnies(?) fonas). Žinoma produkto išvaizda yra subjektyvus dalykas, tačiau kilimėlis man paliko tikrai neblogą įspūdį.







Specifikacijos ir dizainas

Kaip teigia QPad, šio kilimėlio ilgis yra 485 mm, o plotis 285 mm. Tai reikštų, kad CT GRIN, pagal ilgį turėtų lenkti QcK Heavy, tačiau pasitelkęs liniuotę ir pamatavęs likau nustebęs. Ilgis tesiekė 405 mm, o plotis atitiko – 285 mm. Rašydamas apžvalgą netyčia užklydau į gamintojų puslapį ir kiek nustebau, nes internete specifikacijos buvo skelbiamos teisingos – 40,5 cm ilgis ir 28,5 cm plotis. Tai kuo vis dėlto tikėti?

Kilimėlis pagamintas iš specialaus gumos audinio, o jo paviršius padengtas unikalia Hybratek kompanijos pagaminta ypač lengva medžiaga. Bendras abiejų sluoksnių storumas sudaro vos 4 mm. Plonumas vienu atvėju yra privalumas, tačiau kitu ir trūkumas. Jeigu jūsų stalas nėra didelis ir kilimėlis išeis už ji kraštų, neužilgo pamatysite, kaip greitai jis užsiriečia.







Naudojimas



Tikriausiai paprastam programuotojui ir paprastas kilimėlis už 2 litus yra geras, tačiau patyrusiam žaidėjui geras kilimėlis ir puiki pelė yra reikalingi nemažiau, negu geras kompiuteris. Jeigu esate žmogus, mėgstantis viską derinti, šis daikčiukas puikiai tiks prie žalios (ar tai imanoma?) spalvos namų dizaino. Galu gale kiekvieną kartą pažiurėjus į pelę, kilimėlis kaip mat jus pralinksmins. Atliekant bandymus pelė slydo sklandžiai ir be jokių trukdžių, o žaidžiant žaidimus (Counter Strike, Call of Duty 4) netgi tenka susimažinti pelės jautrumą. Priešingai nei kai kurie Razer kilimėliai, šis yra begalo lankstus, nors viršutinis sluoksnis ir nėra be galo švelnus, todėl be jokio vargo jį galima pasiimti į įvairius turnyrus ar šiaip keliaujant.

Išvados

Kilimėlio kaina nėra maža – 33 Eurai. Ir jeigu esate rimtas žaidėjas ir jums visiškai nesvarbi kilimelio išvaizda, patarčiau rinktis paprastą juodąjį arba baltąjį Qpad CT, o ne išskirtinio leidimo GRIN, tačiau reikėtų įsidemėti, kad jų kainos visiškai nesiskiria. Bet visgi – ieškote ko nors unikalaus, įdomaus ar stilingo? Tokiu atveju QPad CT GRIN būtent tai ko jums reikia.

2 Komentarai

  1. raimundas78 parašė:

    Pats turiu QPAD CT, tai nerealus kilimelis, perejus nuo qck. Jau turiu kokius 8men ir jokio susidevejimo, ne kaip qck kuris nusidevi per menesi.

  2. suck4it parašė:

    Blmb biski per didelis jis man reiktu mazesnio.. Nes stalas jau baltas daros nuo peles.. :DD

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.