Razer Destructor pelės kilimėlis

Šiandien jums pristatysiu labai garsios firmos, puikiai žinomos tarp kompiuterinių žaidimų mėgėjų ir profesionalų, Razer kilimėlį pelei pavadinimu Destructor. Taip pavadindama šį kilimėlį pelei, Razer tęsia tradiciją visus savo produktus vadinti gyvių vardais. Pelės pavojingų gyvačių pavadinimais, klaviatūros nuodingų vorų pavadinimais, o vienas iš jų kilimėlių – vienos iš didžiausių skruzdžių vardas. Štai kokie yra išmoningi Razer.

Turinys

Apie Razer

Informacija apie gaminį

Testavimas

Išvados

Apie Razer

Turbūt visi žaidimų mėgėjai ir profesionalai yra girdėję apie Razer ir jų gaminamus produktus. Ši firma pirmąjį savo gaminį išleido 1999 metais. Tai buvo „legendinė“ pelė Boomslang, kuri suteikė net 2000 DPI tikslumą, kai įprastos pelės geriausiu atveju galėdavo pasiūlyti 400 DPI rodiklį. 2004-ais kompanija ėmė gaminti ne tik peles. Prekyboje pasirodė Tarantula, Lycosa Reclusa klaviatūros, Barracuda garso plokštė ir ausinės bei įvairūs aksesuarai: pelės kilimėliai, jugniamieji laidai, klaviatūros apšvietimo sprendimai ir t.t. Firmos šūkis – \“Gamers by Gamers\“ (žaidėjams nuo žaidėjų), tik akivaizdžiai patvirtina, kad visi gaminiai yra skirti būtent kompiuterinių žaidimų žaidėjams.

Informacija apie gaminį

Pirmiausia pradėsiu nuo įpakavimo. O jis tikrai išskirtinis. Dar nebuvau matęs, kad pelės kilimėlis būtų įpakuotas taip prabangiai. Kilimėlis įdėtas į užsegamą dėklą, ant kurio viršaus puikuojasi Razer logotipas. Šios pakuotės pagalba kilimėlį galima labai patogiai persinešti į kitą vietą. Tai ypač pravartu žaidėjams, dalyvaujantiems turnyruose, jei norima naudotis savu kilimėliu. Tiesa, dėklas galėtų būti kiek didesnis, kad galima būtų įsidėti ir pelę. Ant pačio dėklo puikuojasi popietinės reklamos, skelbiančios, kad šis kilimėlis pagerina pelės darbą, pateikiamas sąrašas su kompiuterinių žaidimų komandų žvaigždėmis, kurios prisidėjo prie kilimėlio kūrimo.



Atidarius dėklą randau įtvirtintą kilimėlį ir sertifikatą, patvirtinantį, kad tai Razer gaminys bei reklaminį bukletą su kitais Razer produktais.



Pats kilimėlis yra 350 mm x 280 mm x 2,3mm išmatavimų, netradicinės formos. Kaip matote, kilimėlis yra tikrai nemažas ir tai, mano manymu, yra tikrai gerai. Dešiniajame viršutiniame „pad‘o“ kampe yra neryškus Razer logotipas, o apatiniame kairiajame – kilimėlio pavadinimas.



Gamintojo puslapyje rašoma, kad šis Razer gaminys buvo kuriamas pasitelkiant tokias e-sporto komandas, kaip Fnatic, Team World Elite ir Team EG. Pats kilimėlis yra kiek netradicinės tamsiai pilkos spalvos. Jo paviršius padarytas iš specialaus plastiko, kilimėlis standus. Naujoji technologija, kurios pagalba gaminamas šis kilimėlis, Razer vadina Fractal. Jos dėka lazerinės ar optinės pelės ant šio kilimėlio turėtų veikti žymiai tiksliau, kai judama dideliais greičiais, ko ypač reikia žaidėjams.



Skelbiama, kad naujosios technologijos pagalba lazerinių pelių tikslumas padidėja net 37%, o įprastų optinių pelių – 25%. Tai tikrai stebinantys skaičiai. Kita kilimėlio pusė padaryta iš gumos, kuri pagaminta taip, kad neslidinėtų ant stalo ar kito paviršiaus.

Testai ir išvados

Kilimėlį išbandžiau su dviem skirtingomis pelėmis. Pirmoji buvo Razer Lachesis, kurios maksimali raiška siekė 4000 DPI, o antroji – Laser Mouse MI-6950R, kuri galėjo pasiekti 1600 DPI tiklsumą.



Abi pelės Destructor paviršiumi slydo labai gerai, veikė tiksliai, be žymeklio šokinėjimų. Žinoma, kiek tiksliau veikė Razer Lachesis. Antrasis mano testas buvo bandymas palyginti kilimėlį Destructor ir namuose turėtą SteelSeries QcK Mini. Žinoma, QcK Mini yra mažesnis už Razer. Tada juos panorau palyginti žaidimuose. Pelės buvo tos pačios, kaip ir praeitame teste. Bandymams atlikti panaudojau Crysis Warhead ir STALKER: Clear Sky žaidimus. O čia ir išryškėjo Destructor pranašumas. Žaidžiant FPS žanro žaidimus, kai reikia greito pelės judėjimo, Razer kūrinys pasitarnavo patikimiau. Žaidžiant su QcK Mini žymeklis kartais peršokdavo į kitą vietą ir su Trust, ir su Razer pelėmis. To nebuvo žaidžiant su Destructor. Paskutinis testas, kurį atlikau su abejais kilimėliais Jums gali pasirodyti kiek ekstremalus, tačiau visgi.. Nusprendžiau patikrinti, kiek kilimėliai yra atsparūs drėgmei. Iš pradžių išbandžiau QcK Mini su vandeniu. Ji užpyliau ant kampo kilimėlio. Vanduo per pora minučių susigėrė. Tą patį padariau su Destructor. Tačiau ir šis testas buvo Razer naudai. Ant jo užpylus vandens, jis nesusigėrė, o ant paviršiaus tiesiog telkšojo lašeliai. Žinau, kad kilimėliai nėra tam skirti, bet kartais būna, kad sėdėdami prie kompiuterio apipilame juos vandeniu ar kitu skysčiu. Taigi manau, kad tai dar vienas pliusas Destructor naudai.

Išvados

Štai ir pristačiau Jums šį kilimėlį. Dėja neradau, kur būtų galima Lietuvoje nusipirkti šį produtką. Jei norėsite užsisakyti iš gamintojo puslapio, Jums jis kainuos 39.99 JAV dolerio be atsiuntimo mokesčio. Taigi, kaip už kilimėlį, tai yra tikrai nemaža kaina. Tačiau manau, kad šis gaminys yra vertas šių pinigų. O Jums spręsti patiems – pirkti jį ar ne.

Privalumai:

Patogus įpakavimas

Kokybiškas paviršius

Reikiamas dydis

Geri išmatavimai

Trūkumai:

Didelė kaina

1 Komentaras

  1. gelzgalis parašė:

    jau ir LT turi Destructor\’iu 🙂 kaina jo isties ispudinga 277lt BeOn,nemanau kad daugelis net ir uzkietejusiu geimeriu gali leisti sau tokia prabanga,juk uz tokia kaina gali ir DeathAdder nusipirkt ir koki nebrangu kilimeli 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.