Razer Salmosa pelė

Sveiki Technews lankytojai. Šiandien Jums norėčiau pristatyti dar vieną firmos Razer gaminį – žaidimų mėgėjams ir profesionalams skirtą pelę Razer Salmosa.

Turinys

Apie Razer

Apie pelę

Pakuotė ir komplektacija

Prijungimas

Testai

Išvados

Apie Razer

Turbūt visi žaidimų mėgėjai ir profesionalai yra girdėję apie Razer ir jų gaminamus produktus. Ši firma pirmąjį savo gaminį išleido 1999 metais. Tai buvo „legendinė“ pelė Boomslang, kuri suteikė net 2000 DPI tikslumą, kai įprastos pelės geriausiu atveju galėdavo pasiūlyti 400 DPI rodiklį. 2004-ais kompanija ėmė gaminti ne tik peles. Prekyboje pasirodė Tarantula, Lycosa Reclusa klaviatūros, Barracuda garso plokštė ir ausinės bei įvairūs aksesuarai: pelės kilimėliai, jungiamieji laidai, klaviatūros apšvietimo sprendimai ir t.t. Firmos šūkis – \“Gamers by Gamers\“ (žaidėjams nuo žaidėjų), tik akivaizdžiai patvirtina, kad visi gaminiai yra skirti būtent kompiuterinių žaidimų žaidėjams. O štai dabar pristatysiu Jums šios firmos pelę, skirtą žaidėjams.

Apie pelę

Taigi dabar apie pačią pelę. Salomosa yra skirta žaidėjams. Kai tik išbandžiau šią pelę, ji labai patiko. O taip buvo dėl kelių priežasčių. Pirmoji – patogi forma. Pelės mygtukai išgaubti, kad būtų patogiau ant jų padėti pirštus. Pelės paviršius padengtas specialia medžiaga, kad net ir suprakaitavusi ranka (daug žaidžiant) neslidinėtų jos paviršiumi.



Tiesa, pastebėjau ir vieną trūkumą pelės formoje. Ji yra kiek per maža. Didelės rankos savininkams ji gali būti nepatogi. Pelės apačia padengta slidžia medžiaga, kad lengvai judėtų ant kilimėlio.



Gamintojai teigia, kad ši pelė naudoja patį greičiausią, trečios kartos optinį sensorių. Galbūt tai yra tiesa. Taip pat pelės apačioje yra du reguliavimo mygtukai. Vieno iš jų paskirtis – nustatyti kokiu jautrumu naudoti pelės daviklį (800 DPI arba 1800 DPI). Antrojo – reguliuoti pelės atsako greitį (1000 Hz – 1 ms, 500 Hz – 2 ms, 125 hz – 8 ms). Pelės ratukas gana patogus, tiksliai pasisuka. Tiesa, Salmosa yra žaidimams skirta pelė ir joje pasigedau tokio tipo pelėms įprasto dalyko – papildomų programuojamų mygtukų. Jų čia nėra, o tai, kaip pelei skirtai žaidėjams, yra tikrai nemažas minusas.

Pakuotė ir komplektacija

Šio Razer gaminio pakuotė originali, neįprasta. Ji atsidaro tarsi knyga. Atidarius randame standartiniame plastikiniame kevale įpakuotą pelę. Kad ją išimtume, reikia pakuotę atidaryti iš viršaus. Ant pakuotės viršelio blizgančiomis raidėmis atspausdintas pelės pavadinimas, Razer logotipas ir pelės nuotrauka.



Ant vienos iš šoninių pakuotės sienelių yra parašyti šios pelės privalumai prieš įprastas peles, o ant kitos sienelės parašyta, kad šią pelę, kaip ir visus Razer produktus padėjo kurti profesionalūs žaidėjai.



Ant dėžutės galinė dalies 10-čia kalbų parašyta pagrindinės pelės specifikacijos, galimybės. Taip pat yra keletas firmos logotipų. O štai komplektacija tikrai neskurdi. Kartu su pele gauname daug įvairių reklaminių bukletų, sertifikatą, kad tai yra Razer gaminys, keletą lipdukų, pajungimo instrukciją ir CD su programine įranga, apie kurią pakalbėsime šiek tiek vėliau.



Taigi manau, kad Razer tikrai pasistengė ties pelės komplektacija ir pakuote. Dėžutės vaizdas estetiškas, atrodo kokybiškai.

Prijungimas

Kai tik gavau šią pelę, su dideliu nekantrumu norėjau ją išbandyti. Tik išpakavęs radau aiškią įdiegimo instrukciją. Pirmiausia turėjau pelę įjungti į USB lizdą, o tada įdiegti jos tvarkykles, kurios buvo kompaktiniame diske. Tik įjungus pelę į USB ji pradėjo veikti, tačiau norėdamas geriau išbandyti įvairius pelės nustatymus nutariau instaliuoti tvarkykles. Įdiegimas buvo gana paprastas. Kaip ir visur Next>Next….Finish. Tiesa, nepatiko tai, kad pačių tvarkyklių CD nebuvo. Paleidus instaliaciją, naujausią tvarkyklių versiją siuntė iš interneto. Tai turi ir minusų, ir pliusų. Žinoma, šitaip diegiant tvarkykles jos visada bus pačios naujausios, tačiau jei neturime interneto prieigos, mums iškiltų daug bėdų jas diegiant. O dabar apie pačias tvarkykles. Jos man paliko tikrai gerą įspūdį. Tik paleidus programą pamatome, kad galime nusistatyti kursoriaus jautrumą, spaudinėjimo greitį. Išbandymui duotas nedidelis test langelis. Antrojoje skiltyje yra ratuko nustatymai (jo pasukimo greitis, jautrumas). Paskutiniojoje skiltyje yra labai svarbus nustatymas. Jo pagalba pelę galima pritaikyti kairiarankiui arba dešiniarankiui. Taigi pelės programinė įranga paliko tikrai gerą įspūdį. Pelės pajungimas yra tikrai paprastas ir manau, kad kiekvienas tai sugebėtų padaryti.

Testai

Šią Salmosa pelę naudojau apie dvi savaites iki apžvalgos rašymo. Pelė puikiai atliko savo darbą. Kažkokių ypatingų testų atlikta nebuvo. Tiesiog išbandžiau ją žaisdamas įvairius žaidimus, dirbdamas su įvairia programine įranga. Įprastam, kasdieniam darbui ji tinka puikiai. Lengvas pelės svoris neapsunkina rankos judėjimo, o tikslumo, kurį ji turi, pilnai užtenka bet kokiems darbams. O štai žaidžiant žaidimus (tokia yra jos paskirtis), pastebėjau keletą trūkumų. Pirmasis, kurį jau minėjau, tai papildomų mygtukų nebuvimas. O žaidimuose jų pasigendu dar labiau. Jei dirbant su Word‘u jų neprireikia, tai žaidžiant keli papildomi mygtukai kuriais galėčiau pasinaudoti antrinėmis žaidimo funkcijomis tikrai praverstų. Antrasis trūkumas, kuris nėra toks svarbus, bet visgi manau tai yra minusas Salmosa\’i. Kai žaidžiame ir mums prireikia perjungti pelės jautrumą (800 DPI į 1800 DPI, arba atvirkščiai) turėsime nors trumpam sustoti, nes kai paspaudžiame perjungimo mygtuką, pelės kursorius kurį laiką sustingsta ekrane. Tai nėra labai didelis minusas įprastam vartotojui, tačiau dalyvaujant LAN party ar kokiame nors turnyre reikia kuo greitesnio veikimo. Tiesa, man nepatiko ir tai, kad DPI perjungimo mygtukas buvo apačioje pelės. Tad jei norime perstatyti DPI, mums reikės pelę pakelti ir nustatinėti. Apie pelės tikslumą negaliu pasakyti nieko blogo. Žaidžiant ji buvo beveik tobula. Pelės kursorius pajudėdavo būtent ten, kur man ir reikia ir tai darydavo itin tiksliai.

Išvados

Išbandęs šią pelę tikrai nenusivyliau. Razer eilinį kartą pateisino savo gerą vardą. Tiesa, pelė turi trūkumų, tačiau galima gyventi ir su jais. Perkant pelę BMS (tik ten ją radau Lietuvoje), už ją sumokėti teks 129 litus. Perkant tiesiai iš gamintojo puslapio pelės kaina yra 40 dolerių + siuntimo išlaidos. Taigi pelės kaina nėra labai maža. Kompiuterinių žaidimų mėgėjai joje pasiges kai kurių funkcijų, kurias galima pamatyti kitose pelėse už panašią kainą. Tai yra svorio reguliavimas ir panašūs dalykai, ko nerandame Salmosa.

Privalumai:

Tvirta konstrukcija

Lengvas svoris

Galima keisti DPI

Galima keisti pelės atsako greitį

Gera programinė įranga

Neslidus paviršius

Tikslus judėjimas

Trūkumai:

Nėra papildomų programuojamų mygtukų

Kiek mažoki korpuso gabaritai

Nepatogus DPI ir atsako reguliavimo mygtukų išdėstymas

Trūksta funkcijų, kurias galime rasti panašiai kainuojančiose pelėse

1 Komentaras

  1. Anonimas parašė:

    Autorius: ZigZag

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.