Roccat Sense Adrenalin Blue apžvalga

Šiandien pristatome dar vieną apžvalgą produkto, kurio konkurentai Technews komandos dar nėra ištyrinėti. Tai visai jaunos kompanijos Roccat pelės kilimėlis Sense skirtas tikriems žaidėjams, mes bandysime vieną iš dviejų – Adrenalin Blue. Be abejo, apie pelės kilimėlį daug nepripasakosi, tačiau tai nėra tiesiog paprastas produktas, kuriais užversti prekybos centrai. Visgi pabandysime iš arčiau pažvelgti į kiekvieną Roccat Sense aspektą.

Senesniosios kartos pelėms, kaip jutiklį naudojančioms rutulį, pernelyg didelės reikmės naudoti nestandartinį kilimėlį nebuvo. Prieš keletą metų ėmusios dominuoti optinės pelės nenorėdavo „draugauti“ su kai kuriais stalo paviršiais, tačiau rinkoje paplitus lazerinėms pelėms ši problema buvo iš dalies išspręsta – tokios pelės veikia ir ant stiklinio paviršiaus.

Bet kokiu atveju, didelė dalis kiekvienu pelės judesiu besirūpinančių žaidėjų, ką jau bekalbėti apie profesionalus, dažniausiai naudoja ne litą ar du kainuojančius padėkliukus. Taip atsirado ir pakankamai nemaža niša, kurioje pagrindiniai periferijos žaidėjams gamintojai kovoja būtent kilimėlių karuose. Pirkėjai labai dažnai masinami skambiais žodžiais apie technologijas naudotas gaminant kilimėlį bei, žinoma, išvaizda. Dažnai žaidybiniai kilimėliai būna vienspalviai, tik su gamintojo logotipu, tačiau Roccat Sense turi pakankamai patraukliai atrodantį vaizdą.

Turinys :

Apie Roccat

Pakuotė

Specifikacijos ir dizainas

Naudojimas

Išvados

Apie Roccat

Šis vardas daugumai skaitytojų visiškai nieko nesako. Ir neturėtų sakyti – šis vardas, tai jau žinomesnės Speed Link kompanijos padalinys. Roccat yra labai jaunas dalyvis žaidimų periferijos rinkoje, tačiau bandys konkuruoti su didžiaisiais gamintojais. Speed Link yra pakankamai nebrangių produktų gamintoja, o štai Roccat kovoja aukštos klasės ir tuo pačiu atitinkamos kainos rinkoje. Šiuo metu – Sense kilimėliai yra vieninteliai galimi įsigyti produktai. Kone pelė, pasak kompanijos, yra atnaujinama, o klaviatūra Valo – atidėta vėlesniam laikui.

Pakuotė

Pakuotė yra pakankamai didelė, pagaminta iš kartono, panašaus į tą, kuris naudojamas tualetinio popieriaus ar rankšluosčių ritinėliuose. Ritinio formos įpakavimas yra padengtas matiniais dažai, o abi pusės yra uždengtos pusiau kietos plastmasės dangteliais. Kaip bebūtų gaila, jokių „suvenyrų“ pakuotėje nerasime.



Ant pakuotės devyniomis kalbomis yra užrašytos Sense savybės bei Joona „natu“ Leppanen, vieno iš geriausių profesionalių žaidėjų rekomendacija. Šiek tiek pasukus ritinėlį, matome ir išsamesnius aprašymus anglų kalba.



Specifikacijos ir dizainas

Gamintojas teigia, kad šis kilimėlis yra puikiai pritaikytas tiek ir profesionaliems žaidėjams, tiek ir žmonėms dirbantiems dizaino ir kitose srityse, kur reikia itin didelio tikslumo. Kilimėlis yra tikrai nemažas – jo plotis yra 400 mm, o ilgis – 280 mm. Dėl nedidelio 1,35 mm aukščio, ranka, pasak gamintojo, pavargti neturėtų. Kilimėlio paviršius yra padengtas mikrokristaline danga, kuri sumažina trintį, o apačia – gumos sluoksniu, kuris neleidžia pad‘ui slysti paviršiumi.



Ant apžvalgai gauto Adrenalin Blue kilimėlio matome medžio šakas ir tyvuliuojantį vandenį arba tiesiog lapo gyslas(?). Žinoma, gali būti, kad aš labai klystu, manau sulauksiu Jūsų nuomonės, ką čia matote :). Štai kitoje kilimėlio versijoje Glacier Blue viskas žymiai paprasčiau, tačiau man asmeniškai – banaliau,- matome bendrovės simbolį, spėju kačių giminės plėšrūną, ir užrašą „Set the rules“. Kaip bebūtų, iš esmės kilimėliai visiškai niekuo nesiskiria.



Naudojimas

Kadangi kilimėlį bandžiau su žaidimams skirta Razer Lachesis pele, todėl galėjau įvertinti Sense kiek objektyviau. Žinoma, bandant tokius produktus – nuomonė visąlaik asmeninė, nes jo temperatūra po žaidimo sesijos juk nieko nepasakys :). Gamintojas teigė, kad nedidelis aukštis bus labai patogu rankai. Visgi, kelios dešimtosios dalys papildomo milimetro Sense nepatrukdytų. Čia, žinoma, nepajutau jokio skirtumo nuo seniau naudojamo SteelSeries produkto.



Visgi turiu pasakyti, kad pelė po kilimėlį „šmirinėja“ tikrai laisviau. Paviršius yra pakankamai minkštas, todėl judinant Lachesis garsas nebuvo erzinantis, kitaip nei be kilimėlio. Be abejo, guma savo darbą atlieka gerai – nuo pelės judesiu kilimėlis pajuda daugiausiai 1-2 mm. Kaip jau minėjau, kai kurias savybes galėjau įvertinti tik sąlyginai, tačiau turiu pasakyti, kad teko priprasti prie šiek tiek didesnio jautrumo. Žinoma, tai truko vos kelias minutes, tačiau faktas tas, kad Razer produktas naudojamas ant Adrenalin Blue kilimėlio tampa jautresnis nei ant kito žaidimų pelėms skirto SS kilimėlio ir tuo labiau nei tiesiog ant stalo.

Išvados

Roccat Sense įžengia į rinką su pakankamai geru produktu. Jis yra kokybiškai pagamintas ir ergonomiškas. Kasdieniam naudojimui, kaip ir žaidimams, jis tinka puikiai, nes yra labai didelio ploto. Visi žaidimams skirti kilimėliai yra brangūs – Sense ne išimtis – už jį teks sumokėti 20 eurų sumą.

 

Norėtume padėkoti Kathrin Bachmann iš  Roccat už apžvalgai skirtą Sense kilimėlį.

Autorius: Wicked Akuba

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.