Scythe Kaze Master valdymo panelės apžvalga

Tęsiame savo apžvalgų maratoną ir pristatome produktą iš visiems puikiai žinomos Scythe kompanijos. Šį kartą tai Kaze Master priekinė panelė montuojama 5,25 colio nišoje. Tai dar vienas produktas susijęs su aušinimu, tiksliau jo kontrole – šis Scythe produktas leidžia prižiūrėti temperatūras ir valdyti ventiliatorių apsisukimų skaičių.

Ventiliatoriai yra viena svarbiausių aušinimo dalių naudojamų paprastose sistemose. Tačiau būtent jie sukelia didžiausią triukšmą, kuris kartais tikrai erzina ir net vargina. Dažnai būna, kad reguliuoti apsisukimų skaičių naudojant programinę įrangą neįmanoma, todėl į pagalba atskuba priekinėje korpuso dalyje montuojami valdymo skydeliai. Dažniausiai jie būna 5,25 colio dydžio, kaip ir šiandien apžvelgiamas variantas, tačiau pasitaiko ir mažesnių 3,5 colio modelių. Scythe Kaze Master parduodamas tiek mažesnės, tiek ir didesnės apimties.

Turinys:

Apie Scythe

Pakuotė ir komplektacija

Montavimas

Dizainas ir veikimas

Išvados

Apie Scythe

Scythe Co., Ltd. (įregistruota Tokijuje, Japonijoje) pradėjo savo veiklą garsiajame Japonijos Akihabara elektronikos miestelyje, įsikūrusiame Tokijuje, kur lankytojai gali rasti platų prekių pasirinkimą nuo naujausių kompiuterių komponentų iki moderniausių elektronikos prietaisų.

Kompanija pradėjo savo veiklą 2002 metų lapkritį kaip distributorius ir pasyvių bei mažą triukšmą keliančių kompiuterių komponentų gamintojas. Nuo to laiko kompanija įsteigė tyrimų ir plėtros infrastruktūrą Taivane ir Kinijoje, biurą JAV, Los Andžele bei Hamburge, Vokietijoje klientų aptarnavimui. Būtent iš čia ir buvo atsiųstas produktas apžvalgai.


Nuotrauka priklauso Scythe Co., Ltd.

Turbūt dauguma Jūsų žinote apie tokius garsius „milžinus“ kaip Orochi aušintuvas procesoriams, kuris vertinamas labai prieštaringai. Tačiau tai toli gražu ne vienintelis gaminys šioje nišoje – daug kam žinomi ir tokie produktai kaip Mugen, Zipang ar Shuriken. Kaip jau pastebėjote – visi pavadinimai japoniški, tai skiriamasis Scythe ženklas. Kompanija žinoma ir tokiais produktais kaip Kaze Jyu ar Ita Kaze aušintuvai.

Pakuotė ir komplektacija

Kaze Master pakuotė yra pakanti iš plono juodos spalvos kartono. Reprezentacinėje pusėje matome šešias panelės, šiukštu – kirčiuokite teisingai, savybes bei jos nuotrauką. Pasukus dėžutę į dešinę pusę rasime Scythe kontaktus ir du barkodus skirtus naudoti Šiaurės Amerikoje ir už jos ribų.



Galinėje dėžutės pusėje matome užpakalinės produkto pusės schemą bei perspėjimus apie naudojimą ir garantiją. Ir paskutiniojoje sienelėje rasime lentelę, kurioje anglų, prancūzų, vokiečių, ispanų bei japonų kalbomis surašytos specifikacijos. Pačiame viršuje nieko naujo – tie patys priekinėje dalyje matyti logotipai su savybėmis.



Atidarius dėžutę randame putplasčio įpakavimą. Nuėmus viršutinę dalį randami pačią valdymo panelę bei kitos komponentus, kurie yra uždengti vartotojo vadovu. Nuėmus instrukciją galime apžiūrėti dėžutėje rastus gaminius. Pats Kaze Master yra suvyniotas į tamsios spalvos maišelį ir atskirtas nuo kitų komponentų putplasčio sluoksniu.



Kitoje dalyje rasime visą įrangą reikalingą valdymo skydelio veikimui. Šeši (du iš jų skirti atsargai) kabeliai su sensoriais, pastarieji yra apdengti ritinio formos minkšto plastiko apsauga, yra skirti matuoti temperatūrai, tiek pat rasime ir lipdukų skirtų jiems prilipdyti. Taip pat čia ir keturi kabeliai ventiliatorių prijungimui. Žinoma, montuodami skydelį, bent jau didžiojoje dalyje korpusų, neapsieisime be varžtų, kurių maišelyje rasime keturis, bei maitinimo kabelio.



Montavimas



Šios valdymo panelės montavimas neturėtų sukelti daug problemų. Naudotame Chieftec korpuse užteko išimti priekinėje dalyje esančią plastikinę dalį ir išlaužti metalinę apsaugą ją sukant. Patariu iš anksto prijungti visus kabelius, nes sumontavus skydelį jungtis pasiekti gali būti šiek tiek sudėtinga. Juos, žinoma, prijungti reikia į tinkamus lizdus, kaip yra numatęs gamintojas.Be abejo, jokio skirtumo, ar kabelį naudosite prijungti trečią ar antrą ventiliatorių – kabeliai yra vienodi, skiriasi tik užrašas ant jungčių galvučių.



Pirma prijungiame temperatūrų kabelius, kurių baltasis laidas turi būti įrenginio apačioje. Prijungti maitinimo kabelį neturėtų būti sudėtinga net ir visiškai žaliam vartotojui. Ir paskutinis veiksmas kurį mes atlikome prieš dėdami valdymo skydelį į nišą buvo kabelio ventiliatoriui prijungimas. Pabandymui nusprendėme naudoti tik vieną kabelį, nes sistemoje tiesiog naudojamas vienintelis ventiliatorius naudojamas su procesoriaus radiatoriumi.



Beliko įdėti Kaze Master į tam skirtą nišą – tam reikėjo įdėjus vieną iš galų jį palenkti ir tuomet įstumti visą panelę. Varžtelius prisukus abiejose nišos pusėse reikia pritvirtinti sensorius bei sujungti ventiliatoriaus ir maitinimo kabelius. Sensorius nusprendėme priklijuoti ant procesoriaus aušintuvo plokštelės, kietojo disko korpuso, vaizdo plokštės radiatoriaus ir operatyviosios atminties plokštelės. Šioms operacijoms naudojome pridėtus lipdukus. Prijungus maitinimo kabelį prie Molex laido einančio iš maitinimo bloko ir ventiliatoriaus trijų kontaktų laido galime judėti prie dizaino bei produkto veikimo apžvelgimo.





Dizainas ir veikimas



Scythe Kaze Master atrodo tikrai puikiai ir yra tvirtai pagamintas. Jis yra parduodamas dviejų, sidabrinės ir juodos spalvų, o mes pasirinkome būtent pastarąją dėl derinimosi prie korpuso. Kaip jau matėte nuotraukose, apsukų reguliavimui yra skirti keturi „old school“ ratukai, kurie sukasi švelniai ir maloniai. Jie turi tiesiai einančius išpjovimus, kad sukant ratuką pirštai nepraslystų. Pats priekinis paviršius yra blizgus, tačiau nutepimai nėra labai pastebime, visų pirmiausia dėl to, kad į Kaze Master nėra žvelgiama labai dažnai, antra – tamsi spalva to neišryškina.



Ekranas gali rodyti temperatūrą tiek Celsijaus, tiek Farenheito laipsniais. Standartiškai ji rodoma pirmuoju būdu, tačiau gali būti pakeista naudojant trumpiklį. Kai kokio nors komponento temperatūra pakyla virš 75 laipsnių Celsijaus įrenginys ima pypsėti. Tiems, kam šis garsas trukdo, taip pat gali pasinaudoti trumpiklio paslaugomis :). Lygiai tuo pačiu būdu yra pranešama ir apie prijungtą ventiliatorių, nesuteikiantį jokių duomenų apie apsukas. Beje, dėl pakankamai didelių ratukų, mano korpuso durelės užsidaryti iki galo negalėjo. Tai žinoma ne Scythe kaltė, jei ratukai būtų maži, juos pasukti būtų sudėtinga.



Temperatūros yra nurodomos aiškiame ir ryškiame ekranėlyje mėlyna spalva, o apsukos – žalia. Būtų visai įdomu, jei kompanija būtų pritaikiusi spalvos pasikeitimo savybę, pavyzdžiui, jei temperatūra yra smarkiai pakilusi – ją atvaizduoti raudona spalva. Maksimalus Kaze Master „suvokiamas“ apsisukimų skaičius siekia“ 7500 aps./min. Įtampa yra reguliuojama nuo 12 iki 3,7 voltų, o taip ir mažinami ventiliatoriaus apsisukimai. Naudoto NF-P12 aušintuvo apsisukimus maksimaliai pavyko sumažinti iki 360 aps./min, o dar šiek tiek labiau pasukus ratuką ventiliatorius visai išsijungė.



Išvados

Scythe pateisina savo, kaip aukštos klasės gamintojo, vardą ir pristato dar vieną produktą, kuris yra vertas dėmesio. Komplektacijoje rasime visko ko reikia, o įdiegimo procesas taip pat nėra sudėtingas. Pagaminimo kokybė ir išvaizda yra tikrai solidi, tai be abejonės svarbi savybė tokios nišos produktams. Kaze Master veikia be sutrikimų, turi daug pagirtinų savybių ir neturi jokių pastebimų minusų. Apytikrė 40 dolerių kaina nėra didelė, turint galvoje, kad tuos pinigus mokame už kokybišką įrenginį. Kaze Master skiriame „Technews.lt renkasi“ apdovanojimą.

Dėkojame Andreas Bunen iš Scythe už suteiktą galimybę testuoti Kaze Master panelę.

Autorius: Wicked Akuba

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.